Αν αγαπάς τα ζυμαρικά… σου έχω την τέλεια συνταγή!

Πολλές από εμάς έχουν αδυναμία στα ζυμαρικά. Είναι κάτι όμως που η ζυγαριά μας έχει “ενοχοποιήσει” και για αυτό προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε. Η αλήθεια είναι πως αν τα διαχειριστείς σωστά ή τα απολαμβάνεις με μέτρο δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα στερείσαι. Κι αν αποφάσισες να νηστέψεις τα ζυμαρικά είναι κάτι που πολλές φορές θα είναι η απάντηση στο “τι να φάω σήμερα;”.

Σήμερα, λοιπόν, σου προτείνω μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή, αρκετά υγιεινή. Μία μακαρονάδα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και στη Gwyneth Paltrow, όταν την επέλεξε από το μενού γνωστού ιταλικού εστιατορίου στο Μανχάταν. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια σταρ που προσέχει πάρα πολύ τη διατροφή της και γενικότερα αποφεύγει τα παχυντικά.

Άρα, δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις… χωρίς ενοχές!

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 450 γραμμ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ ψιλές ροδέλες
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ένα πακέτο σπαγγέτι
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα, συν λίγη ακόμη για το σερβίρισμα (παράλειψέ την εάν νηστεύεις)
  • μισό φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φετούλες λεμόνι για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

01Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τα κολοκυθάκια με το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι.

02Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και ρίξε τα μισά κολοκυθάκια να τηγανιστούν ελαφρά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 3 με 4 λεπτά).

03Με τρυπητή κουτάλα, βγάλε τα κολοκυθάκια σε πιατελίτσα που έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας και πασπάλισέ τα με λιγο αλάτι. Ρίξε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και επανάλαβε τη διαδικασία. .

04Βράσε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στράγγισέ τα και κράτα μισό φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασες.

05Ρίξε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα σου και ανακάτεψέ τα με το τυρί, το βασιλικό και μια γενναία πρέζα πιπεριού. Με το μάτι αναμένο σε μέτρια ένταση, ρίξε λίγο-λίγο το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύοντας να πάει παντού.

06Βάλε τα ζυμαρικά σε πιατέλα και βάλε από πάνω τα κολοκυθάκια. Σέρβιρε με φετούλες λεμονιού και με λίγο έξτρα τυρί.

Tip

Η συνταγή γίνεται πολύ εύκολα νηστίσιμη εάν αφαιρέσεις το τυρί από όλη τη διαδικασία, χωρίς να χάνει το πιάτο σου σε γεύση και εμφάνιση!

Kαλή σας όρεξη!

Φιλάκια,
Τατιάνα

And More