Oικονομικά πακέτα διακοπών για όλη την οικογένεια!

Ναι περνάμε οικονομική κρίση. Η μέση Ελληνική οικογένεια περιορίζει τις εξόδους της, κόβει από εδώ, ράβει από εκεί αλλά το σίγουρο είναι ένα. Θα βρει τον τρόπο να δραπετεύσει από την καθημερινότητά της, έστω και για λίγες μέρες. Πλέον λόγω του ανταγωνισμού οι ταξιδιωτικοί φορείς μειώνουν τις τιμές τους προκειμένου να διατηρήσουν και να ανανεώσουν το πελατολόγιό τους. Επομένως αν το ψάξεις καλά μπορείς να βρεις ένα πακέτο διακοπών που να το αντέχει η τσέπη σου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! Το tlife συγκέντρωσε για σένα τις πιο οικονομικές προσφορές. Διακοπές για όλους και για όλα τα γούστα.

Αν θες να πάρεις έναν άλλον αέρα και να ζήσεις την υπέροχη εμπειρία ενός ταξιδιού στο εξωτερικό τότε ρίξε μια ματιά στις προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει για σένα.

Παρίσι:

Η ονειρειμένη πόλη … Εδώ δεν κοιμάται ποτέ κανείς. Ξοδεύοντας 580Ε το άτομο για την διαμονή σου σε ξενοδοχείο 4* και τα αεροπορικά σου εισιτήρια μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στον πύργου του Eiffel. Περπάτησε στην αγκαλιά του αγαπημένου σου στη ξακουστή Champs-Elysees, μπες σε όλους τους οίκους μόδας και άσε κάποιον πλανόδιο ζωγράφο να κάνει το οικογενειακό σας πορτραίτο. Θα είναι το ωραιότερο τετραήμερο της ζωής σας.

Βερολίνο:

Δες πώς είναι να περπατάς σε μεγάλους δρόμους με φόντο το πράσινο και τα κτίρια που εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Με 600Ε το άτομο μπορείς να μείνεις με την οικογένεια σου σε ξενοδοχείο 4* για τέσσερις ημέρες. Κάνε ποδήλατο, δοκίμασε τις σούπες του και φυσικά το υπέροχο τοπικό λουκάνικο.

Μαδρίτη:

Η Μαδρίτη είναι μία κοσμοπολίτικη πόλη όπου στα στενά της θα συναντήσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τις 4 μέρες που θα μείνεις φρόντισε να επισκέπτεσαι το δωμάτιο του 4άστερου ξενοδοχείου σου σπάνια μιας και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γνωρίσεις στους δρόμους της πόλης. Το ταξίδι αυτό θα σου στοιχίσει 530Ε το άτομο. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Casa Patas όπου θα απολαύσεις τους χορευτές να σπάνε το κορμί τους στους ρυθμούς του flamengco, ζήσε για λίγο την ερωτισμό των λατίνων και δοκιμάστε τα tapas που είναι τοπικοί μεζέδες.

Συρία:

Φτάνοντας στη Συρία νιώθεις πως ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο. Πηγαίνοντας 60χλμ μακριά από την Χάνα βρίσκεις μπροστά σου το Qasr Ibn Wardan ένα ιδιαίτερο παλάτι-εκκλησία φτιαγμένο από κίτρινο τούβλο και μαύρο σκληρό βασάλτη. Η διαμονή σου στο 4* ξενοδοχείο θα στοιχίσει 870Ε το άτομο. Μία εβδομάδα στη Συρία δυστυχώς δεν είναι αρκετή για να την γνωρίσεις αλλά δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα μπαγκλαβαδάκια τους και το παγωτό καϊμάκι που είναι χτυπημένο με τον κόπανο.

Αίγυπτος:

Τι να πρωτοπεί κανείς για την χώρα της ερήμου; Για τις πυραμίδες, για τις καμήλες, για τον Νείλο; Η Αίγυπτος είναι ο καλύτερος προορισμός για αυτούς που αναζητούν το μυστήριο. Κάνοντας βόλτα στην έρημο αναβιώνεις την εποχή των Φαραώ και ατενίζοντας την Σφήκα ανατριχιάζεις από το δέος. Αφού αφήσεις τις αποσκευές σου στο 5* ξενοδοχείο που θα σου στοιχίσει μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια 950Ε το άτομο, θα απολαύσεις με την οικογένειά σου μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Νείλο που το κόστος της περιλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή.

Φλωρεντία:

Η πόλη της Αναγέννησης. Πάρε τον άντρα σου και τα παιδάκια σου και ταξιδέψτε για 7 μέρες στην πόλη που γέννησε μεγάλες προσωπικότητες όπως τον Da Vinci, τον Μιχαήλ Άγγελο, τον Donatello και άλλους πολλούς. Δίνοντας 5100Ε για τέσσερα άτομα και τονίζουμε για 7ημέρες με όλα τα φαγητά/ποτά του 5* ξενοδοχείου σου δωρεάν έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τους κήπους Μπόμπολι, την ακαδημία με τα έργα του Μιχαήλ, την πλατεία του Καθεδρικού ναού και τα ανάκτορα του Πίτι και Στρότσι.

Ντουμπάι:

Το Ντουμπάι με το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα του είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, ξεκούραση αλλά και ξέφρενο shopping. Με 950Ε το άτομο συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων για μία εβδομάδα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κι εσύ το κοσμοπολίτικο Dubai που κάθε χρόνο κατακλύζεται από διάσημες προσωπκότητες.

Για σένα που επιμένεις ελληνικά και είσαι λάτρης του summer in greece το TLIFE συγκέντρωσε για σένα μερικές από τις πιο οικονομικές προσφορές που ”παίζουν” για μία μέση ελληνική οικογένεια.

Κρήτη:

Ό,τι και να πούμε για την λεβεντογέννα Κρήτη είναι λίγο. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τις απέραντες παραλίες; Από τα φοινικοδάση; Ή από τους αρχαιολογικούς χώρους; Μια εβδομάδα στην Κρήτη με διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στη τιμή των 740Ε για τέσσερα άτομα, θα σε χαλαρώσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου με όση ενέργεια χρειάζεσαι. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την υπέροχη κρητική σαλάτα όπως και τα παραδοσιακά καλτσούνια.

Νοτιοδυτική Πελοπόννησος:

Στη νοτιοδυτική Πελοπόνησσο θα βρεις παραδοσιακά χωριά με οικογενειακές ταβερνούλες αλλά και αστικά κέντρα με έντονη νυχτερινή ζωή. Οι παραλίες της είναι μακράν οι καλύτερες στην Ελλάδα και τα βουνά της καταπράσινα. Με 980Ε μπορείς να μείνεις με την οικογένειά σου σε ξενοδοχείο 4* για πέντε μέρες. Επισκέψου την παγκοσμίως γνωστή παραλία > και δες από κοντά τις χελώνες καρέτα-καρέτα. Πάτρα, Καλαμάτα, Κυπαρισσία είναι πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Μην ξεχάσεις να πιεις κι ένα ποτηράκι Τεντούρα στην υγειά μας!

Ρόδος:

Ιδού η Ρόδος ιδού και το… πήδημα προς την ξεγνοιασιά! Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκαννήσων σίγουρα θα κλέψει την καρδιά σου με την απερίγραπτη ομορφιά του και τα πολλά του αξιοθέατα. Δίνοντας 1500Ε για την παραμονή και των 4 σας σε ξενοδοχείο 5* για 7 μέρες, έχεις αρκέτο χρόνο στη διάθεσή σου να εξερευνήσεις αυτό το νησί και να ανακαλύψεις τις ομορφιές του. Είναι must να δοκιμάζεις το ντόπιο ροδίτικο κρασί καθώς και να επισκεφτείς το περίφημο καζίνο.

Σκαφιδια-Πύργος Ηλιείας:

Στην περιοχή της Σκαφιδιάς στον Πύργο Ηλιείας η ομώνυμη παραλία θα σε αιχμαλωτίσει με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει βραβευτεί με την γαλάζια σημαία.Αν έχεις τετραμελή οικογένεια και τα παιδάκια σου είναι ως 12 ετών τότε μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι τη Σκαφιδιά σε ξενοδόχειο 5* με 294Ε την ημέρα. Είναι σίγουρο πως όταν φτάσει η μέρα να φύγεις θα το κάνεις με βαριά καρδιά…

Χαλκιδική:

Ένα μοναδικό μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα για να ικανοποιεί όλα τα γούστα των επισκεπτών του. Οι παραλίες της πεντακάθαρες. Το nightlife έξαλλο. Τα απόμερα μέρη της γαλήνια. Μένοντας στη Χαλκιδική για 6 μέρες σε ξενοδοχείο 5* πληρώνοντας για όλη την οικογένεια 235Ε την ημέρα θα διαπιστώσεις πως είναι για σένα ο ιδανικότερος προορισμός. Δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις το Σπήλαιο των Πετραλώνων.

To TLIFE επικοινώνησε με τον κύριο Γιάννη Ευαγγέλου, ο οποίος είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων. Ζητήσαμε λοιπόν τη γνώμη του σχετικά με τις φετινές διακοπές του Έλληνα αλλά και τις τιμές των ξενοδοχείων.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ:

Φέτος ο Έλληνας είναι πιο διστακτικός και συντηρητικός και αυτό οφείλεται περισσότερο σε ψυχολογικούς λόγους παρά πρακτικούς. Λόγω των νέων μέτρων οι Έλληνες διστάζουν να δώσουν χρήματα για διακοπές. Ο Έλληνας φέτος θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα, θα παραθερίσει πιο λίγες μέρες και ίσως να μην ταξιδέψει και καθόλου.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ;

Υπάρχει ήδη πάγωμα και πτώση των τιμών. Αυτό βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ισχύει τον Αύγουστο μια και είναι ο μήνας με τις υψηλότερες τιμές. Η δική μας σύσταση είναι να αποφύγουμε να πάμε διακοπές τον Αύγουστο. Σε σχέση με πέρσι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να πετυχεί κανείς μείωση των τιμών από 10 έως και 15%. Επίσης προτείνουμε να κλείνετε τις διακοπές σας όσο νωρίτερα γίνεται γιατί έτσι θα είναι πιο οικονομικά.

Read More

And More