Tι… γεύση μας άφησε το τελευταίο πιάτο του “Master Chef” ;

Τελικά ήταν όντως ένας …Megaλος τελικός ! Ηταν ένας τελικός που είχε έντονα χρώματα, αρώματα και συναισθήματα, παρά το γεγονός πως εδώ και μέρες είχε διαρρεύσει ευρέως πως ο πρώτος Ελληνας “Master Chef” είναι ο Ακης ! Βλέπετε, ο τελικός μαγνητοσκοπήθηκε όπως και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα και έτσι δεν κατάφεραν οι άνθρωποι του Μεγάλου Καναλιού να κρατήσουν μυστική την ψηφοφορία των κριτών !

Παρά ,λοιπόν, το γεγονός πως η μανέστρα της αναμονής είχε… κόψει, αυτό δεν εμπόδισε τους Megaλικούς να ξεφύγουν απο την παγίδα του να μας σερβίρουν έναν άχρωμο, άοσμο και ανάλατο τελικό σαν …νερόβραστο κολοκυθάκι. Ο τελικός που παρακλολουθήσαμε, ειχε άφθονο αλατο-πίπερο και στιγμές – στιγμές ; Είχε ομολογουμένως και πολύ έντονη γεύση.

Η αλήθεια είναι πως το κανάλι της οδού Μεσογείων μας σερβίρισε ένα καλομαγειρεμένο και εντυπωσιακά προσεγμένο πιάτο. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είδαμε μία πολύ καλά στημένη και μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια φροντισμένη παραγωγή.

Αυτό που σε καθήλωνε κατά την διάρκεια του διώρου φινάλε του “Master Chef”, δεν ήταν φυσικά το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, ή η μάχη με την …ουρά μοσχαριού που έδωσαν οι δύο παίκτες ! Αυτό που σε καθήλωνε, ήταν το πάθος που έδειξαν γι ΄αυτό που έκαναν. Ηταν αυτή η έξαψη της δημιουργίας που δεν τους εγκατέλειψε ούτε στιγμή. Ηταν αυτή η λαχτάρα που είχαν για να μπορέσουν να δουν όλα τα γαστρονομικά τους όνειρα να γίνονται πραγματικότητα.

Φυσικά, μέρος της παράστασης επιχείρησε να κλέψει με τον δικό της …σον-σον και πάντα… καθώς πρέπει τρόπο, η Ευγενία Μανωλίδου. Εννοείται πως ένιωσε απίστευτη συγκίνηση, εννοείται πως δεν κατάφερε να την συγκρατήσει, εννοείται πως συγχρόνως δεν ήθελε να της φύγει και η μάσκαρα και να της τσαλακωθεί το μαλλί και επειδή μία απλή παρουσιάστρια είναι η γυναίκα, που είδε τις… τηλε-καταστάσεις να την προσπερνούν, μας …υποσχέθηκε πως θα “καταρρεύσει” κιόλας, αλλά δεν το έκανε !

Τι κρίμα; Με την καλή έννοια βέβαια το λέω, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας… Και το λέω με την έννοια της τηλεθέασης. Εκεί να δείτε το τι θα γινόταν ! Η AGB δεν θα έπαιρνε απλώς την ανηφόρα, θα έπαιρνε μέχρι και τα… βουνά !

Και όπως λένε οι φαν της εκπομπής, ίσως το πιο συγκινητικό της σημείο να ήταν η… εξομολόγηση απο καρδιάς του Ακη, προς την κριτική επιτροπή ! Μέχρι και ο σκληροτράχηλος Δημήτρης Σκαρμούτσος λύγισε !

Μ ΄αυτά και μ ΄αυτά ,λοιπόν, “Master Chef” ήταν και πέρασε… Υπομονή μέχρι του χρόνου όπου το Mega θα μας κλείσει νέο ραντεβού για να αναδείξουμε τον… δεύτερο Ελληνα “Master Chef” !

Read More

And More