Ορφέας Αυγουστίδης : “Ο “Αντώνης” δεν μπορεί να ξεπεράσει την “Αννα” !”

Eπειτα από έναν και πλέον μήνα βασανιστικών επαναλήψεων, έφτασε επιτέλους η στιγμή να επιστρέψουν στους μικρούς μας δέκτες τα φρέσκα προγράμματα των καναλιών. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται φυσικά και το «Νησί», το οποίο από αυτή τη Δευτέρα επιστρέφει στο Mega με ολοκαίνουργια επεισόδια, βάζοντας τέλος στην… αδημονία των εκατομμυρίων φανατικών θαυμαστών του. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη Megaλη επιστροφή, κάναμε μία κουβέντα με τον ταλαντούχο Ορφέα Αυγουστίδη, τον οποίο στη σειρά τον βλέπουμε να υποδύεται τον «Αντώνη Αγγελόπουλο».

– Την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από ενάμιση χρόνο, έπεσε η αυλαία των γυρισμάτων στην Κρήτη. Πώς αισθάνεσαι;
– Περίεργα, μελαγχολικά… Τις πρώτες ημέρες που επέστρεψα στην Αθήνα είχα την αίσθηση πως πολύ σύντομα θα έφευγα και πάλι για Κρήτη. Τώρα έχω αρχίσει σιγά σιγά να το συνειδητοποιώ… Και ξέρεις τι είναι αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο; Το γεγονός πως από εκεί που όλοι μας είχαμε γίνει μία παρέα, μία οικογένεια και περνούσαμε και τις ημέρες, αλλά και τις νύχτες μας όλοι μαζί, τώρα θα χαθούμε. Βλέπεις, έτσι είναι η καθημερινότητα. Μας παρασύρει όλους στην τρέλα της. Βέβαια από την άλλη είμαι και απίστευτα χαρούμενος και έχω ένα απίστευτο χαμόγελο που μπόρεσα να ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των λίγων και των τυχερών που συμμετείχαν σε αυτή τη σειρά.

– Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο τελευταίο σου γύρισμα;
– Δεν ήταν τόσο ηλεκτρισμένη, όσο αγχωτική. Ξεκινήσαμε γύρισμα εγώ και ο Αιμίλιος Χειλάκης και πιστεύαμε πως την τελευταία σκηνή θα τη γυρίζαμε την επόμενη μέρα, αλλά τελικά προλάβαμε και την κάναμε το ίδιο βράδυ, με πολύ, με πάρα πολύ κρύο, οπότε δεν είχαμε τον χρόνο να αισθανθούμε κάπως περίεργα ή να συγκινηθούμε.

– Αλήθεια, τι ήταν για σένα το «Νησί»;
– Ενα πολύτιμο δώρο… Ηταν μία δουλειά την οποία ευχαριστήθηκα με όλο μου το είναι. Ηταν μία δουλειά την οποία ευχαριστήθηκα και ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος σε καθαρά προσωπικό επίπεδο.

– Οι ρίζες σου, ως γνωστόν, είναι από την Κρήτη… Να υποθέσω πως το «Νησί» σε έφερε ακόμα πιο κοντά στον τόπο σου;
– Σαφέστατα και μέσα από το «Νησί» ένιωσα πως ήρθα ακόμα πιο κοντά στον τόπο μου. Μάλιστα, μπορώ να σου πω πως, μέσα από αυτή τη δουλειά, ένιωσα να τον γνωρίζω και ακόμη καλύτερα. Ξύπνησαν μέσα μου μνήμες από τα καλοκαίρια και τις ημέρες του Πάσχα που περνούσα μικρός στα Χανιά.

– Για να γυρίσουμε στη σειρά… Σε βλέπουμε να υποδύεσαι τον «Αντώνη Αγγελόπουλο». Ο ρόλος αυτός έκρυβε παγίδες;
– Οχι, παγίδες δεν έκρυβε, όμως αυτό το «ταξίδι της εξερεύνησης» -όπως λες κι εσύ- ήταν ένα ταξίδι άκρως γοητευτικό και προκλητικό για μένα, γιατί πολύ απλά δεν ήξερα εξ αρχής πού θα με βγάλει. Ολη αυτή η αναζήτηση, λοιπόν, με ενθουσίασε απίστευτα.

– Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον «Αντώνη» και σ’ αρέσει;
– Το ότι έχει αποδεχτεί την τάξη του… Ξέρει πολύ καλά πως έχει μία λαϊκή καταγωγή, πως είναι κομμουνιστής, πως είναι σημαδεμένος και προσπαθεί να ζήσει με όλα αυτά και να προχωρήσει παρακάτω.

-Και με την «Αννα» τι θα γίνει;
– Οσο περνά ο καιρός και η «Αννα» απομακρύνεται από δίπλα του όλο και περισσότερο, του στοιχίζει. Νομίζω πως αυτή την απώλεια της «Αννας» από τη ζωή του δεν θα τα καταφέρει να την ξεπεράσει ποτέ. Κατά τα άλλα, στα επόμενα επεισόδια θα δούμε τον «Αντώνη» να ενσωματώνεται στην οικογένειά του, να προσπαθεί να αναλάβει κάποιες ευθύνες. Θα τον δούμε για παράδειγμα να αντιδρά, όταν μαθαίνει για την ερωτική σχέση που έχει η αδελφή του.

– Το «Νησί» πήρε διθυραμβικές κριτικές. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν κι εκείνοι που είπαν πως δεν την αντέχουν αυτή τη δουλειά γιατί είναι απίστευτα καταθλιπτική.
– Η εικόνα της σειράς είναι καταθλιπτική, όταν ασχολείται με το μελανό κομμάτι της ιστορίας μας. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να έχεις για θέμα σου τους χανσενικούς και όλα αυτά που τράβηξαν, και να το παρουσιάζεις… ανάλαφρα; Τι είναι; Ερωτικό τρίγωνο; Αν κάναμε μία ελαφριά προσέγγιση στο θέμα, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα ήταν τουλάχιστον αστείο…

– Δηλαδή, το «Νησί» δεν είναι μία… «μαύρη σειρά» όπως την έχουν αποκαλέσει διάφοροι…
– Δεν ξέρω αν έχει νόημα να συζητάμε για όλα αυτά. Σε όποιον αρέσει το «Νησί», ας το δει, σε όποιον δεν αρέσει, ας αλλάξει κανάλι. Το περιθώριο της επιλογής υπάρχει. Πάντως, το ύφος μίας σειράς καθορίζεται από το θέμα της.

– Πιστεύεις, πως το «Νησί» είναι όντως το τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς;
– Αναμφισβήτητα… Και δεν είναι φαινόμενο μόνο λόγω της επιτυχίας του και των ποσοστών τηλεθέασης που σημειώνει. Το «Νησί» είναι φαινόμενο, γιατί σε μία χρονιά όπου στην τηλεόραση κυριαρχούν τα τηλεοπτικά κατακάθια, υπάρχει και μία δουλειά που πραγματικά λάμπει και ξεχωρίζει και αυτό, αν μη τι άλλο, μας δίνει κουράγιο!

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More