Ν. Χατζηνικολάου για την κρίση στο Αlter: “Έχω και ένα σπίτι για πούλημα”!

Για πρώτη φορά χθες, αλλά και σήμερα το πρωί, ο Νίκος Χατζηνικολάου τοποθετήθηκε δημόσια για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο φένεται να έχει περιέλθει το Alter, μιλώντας μέσα απο την ραδιοφωνική του εκπομπή στον “Real” .H παρέμβαση που έκανε ο εκδότης της “Real”, είχε σαν κύριο αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ δε παρέλειψε να… προειδοποίησει πως σε περίπτωση κλεισίματος του ALTER είναι έτοιμο το plan B…

Άκουσε το απόσπασμα απο την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real fm.

«To ALTER αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Χρωστάει σε τράπεζες και διαφημιστικές εταιρείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί επειδή δεν πληρώνονται. Κατά την γνώμη μου όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις τράπεζες. Το κανάλι εύχομαι να μην κλείσει. Είναι μια ελεύθερη φωνή και απασχολούνται 730 εργαζόμενοι. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και πρέπει ο υπουργός Οικονομικών να συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσει το κανάλι. Εκτός και αν το θέλουν κλειστό.

Το δημόσιο πήρε μια δόση τον Αύγουστο ύψους 1 εκ. ευρώ, αλλά τον Δεκέμβριο το δημόσιο ζήτησε άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με νέο διακανονισμό δόσεων και χωρίς μπλοκάρισμα των λογαριασμών» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε λίγα λεπτά αργότερα ότι εάν κλείσει ο σταθμός θα υπάρξει ντόμινων λουκέτων στην αγορά, για να καταλήξει με νόημα :

«Εγώ δεν θα κάτσω στα αυγά μου εάν κλείσει το κανάλι. Έχω έτοιμο άλλο σχέδιο» !…

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ,όμως, επέστρεψε στο συγκεκριμένο, φλέγον ζήτημα μέσω ραδιοφώνου και σήμερα το πρωί , επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά πως το κανάλι δεν πρέπει να κλείσει :

“Το Alter δεν πρέπει να κλείσει… Θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει και θα κλείσει πίσω του την πόρτα” !

Η συνάντηση που είχε χθες ο Κώστας Γιαννίκος με την ΕΣΗΕΑ και οι διαβεβαιώσεις που έδωσε σε σχέση με το πότε ακριβώς σχεδιάζει να καταβάλει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στο Alter, μάλλον δεν έπεισαν τους ενδιαφερόμενους και έτσι έχουμε σήμερα νέο “κύμα” απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αυτή την φορά δεν έχει εξαγγελθεί νέα 24ώρη απεργία, αλλά δύο στάσεις εργασίας. Αποτέλεσμα ; Οι τεχνικοί του καναλιού έχουν κατεβάσει τους διακόπτες από τις 6.00 το πρωί και μέχρι τις 10.00, ενώ η επόμενη στάση εργασίας είναι ακριβώς τις ίδιες ώρες το απόγευμα, δηλαδή, 6.00 με 10.00 το βράδυ.

Ετσι, οι δύο αυτές στάσεις εργασίας, έχουν σαν αποτέλεσμα (και αν δεν αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της ημέρας…) να μην βγει στον αέρα ούτε ο Γιώργος Αυτιάς και το “Καλημέρα σας”, ούτε και ο Νίκος Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Read More

And More