Η Ευγενία με… αέρα, στον αέρα του ΑΝΤ1 !

Τόοοοοση γλύκα ! Μα τόοοοοση γλύκα είναι απαραίτητη; Τι ήταν να αποφασίσω και να κάτσω να δω την πρεμιέρα της Ευγενίας Μανωλίδου (βλέπετε, επαγγελματικές διαστροφές είναι αυτές…) και κοντεύω να το πάθω το σάκχαρο ! Η εκπομπή ξεκίνησε και η Ευγενία είναι τόσο… γλυκερή, όσο δεν φαντάζεστε. Τόσο ; Που ο ΑΝΤ1 πρέπει να βγάλει σχετική οδηγία που να απαγορεύει σε όλους τους διαβητικούς, την παρακολούθηση της απογευματινής του ζώνης !

Εντάξει, είπαμε καλό είναι κανείς να είναι γλυκός και χαριτωμένος στην tv (γιατί η εικόνα που παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο, είναι ζεστή και οικεία…) όμως και όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο ! Για να μην μιλήσω γι ΄αυτή την… ακατάπαυστη τσαχπινιά, η οποία ώρες – ώρες μοιάζει – για να μην σας πω, πως είναι δηλαδή… – να είναι εξοντωτική !

Αναμφισβήτητα η Ευγενία το έχει το χάρισμα και της ευγένειας (έχει και το όνομα, έχει και την χάρη…) και της γλύκας και της τσαχπινιάς και της… επικοινωνίας γενικότερα, όμως, για να μπορέσει να γίνει τηλεοπτικά υποφερτή πρέπει, να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά στην σωστή τους δοσολογία. Διαφορετικά; Η εικόνα που βλέπει κανείς είναι απίστευτα κουραστική, ενώ σου φαντάζει και απίστευτα… ψεύτικη. Δεν σε πείθει, πως το λένε; Γιατί σε αυτό που βλέπεις, σου δημιουργείται η εντύπωση, πως τίποτα, μα απολύτως τίποτα δεν είναι αυθόρμητο και φυσικό…

Τα πρώτα λεπτά της εκπομπής δε, κύλησαν με την Ευγενία να μοιάζει σαν να μην… πιστεύει το θαύμα που έγινε και επιτέλους… χρίστηκε βασική παρουσιάστρια (όνειρο ήταν αυτό, δεν ήταν παίξε-γέλασε…) , ενώ λόγω άγχους, μιλούσε με απίστευτη ταχύτητα, τόσο που δυσκολευόσουν να την παρακολουθήσεις.

Απο την φόρα μάλιστα, αρχικά δεν κατάφερε κανείς από τους καλεσμένους της να σταυρώσουν ολοκληρωμένη πρόταση, χωρίς να τους διακόψει. Αν υπήρχε βραβείο τηλεοπτικής πολυλογίας δε, θα την δαφνοστεφανώναμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στην πορεία βέβαια, για να είμαι και δίκαιη, πάτησε λίγο… φρένο και άρχισε να βάζει και καμία τελεία, δίνοντας τον λόγο τόσο στην Μαριέτα Χρουσαλά και τον Κώστα Μαρτάκη, όσο και στην Γκαλένα Βελίκοβα.

Και επειδή η τηλεόραση είναι η δύναμη της εικόνας, η Ευγενία φρόντισε να το χορέψει και το τσα-τσα της, προκειμένου να μας υπενθυμίσει το πόσο καλή… μαθήτρια ήταν πέρσι και να κλέψει και τις τηλεοπτικές εντυπώσεις.

Κατά τα άλλα, πρέπει να σας πω, πως αν δεν είναι κανείς φαν του “Dancing” και αν δεν “ψήνεται” τρελά με το σόου του ΑΝΤ1, δεν έχει κανένα, μα κανένα λόγο για να δει την συγκεκριμένη εκπομπή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εντελώς… ειδικού ενδιαφέροντος !

Αφήστε που με τις αναλύσεις της Γκαλένας, τα βιντεάκια από τις πρόβες, τις σχετικές συμβουλές και τις περίεργες ορολογίες, σου δημιουργείται η εντύπωση πως ο χορός τείνει να… εξελιχθεί σε “εθνικό μας άθλημα” και πως στην διπλανή σου πόρτα δεν μένει ο… κυρ-Βαγγέλης, αλλά ο …Μπαρίσνικοφ !

Ομως, όλα αυτά που λέμε μάλλον δεν έχουν καμία σημασία… Και αυτό γιατί; Γιατί το “Dancing with the stars, daily” (συγνώμη, αλλά αυτός ο τίτλος δεν σας θυμίζει τίτλο από… γιαούρτι, ή μόνο εγώ το έχω το πρόβλημα;) είναι ουσιαστικά μία πάμφθηνη παραγωγή – της φαίνεται άλλωστε από… παντού – η οποία μπορεί να μην στοιχίζει τίποτα στο κανάλι, όμως, αν τα καταφέρει και τα πάει έστω και λίγο συμπαθητικά στους πίνακες τηλεθέασης, θα φέρει χρήματα στο… ταμείο και το μόνο που έχει σημασία αυτή την εποχή στην tv, είναι το ταμείο να μην είναι μείων !

Βέβαια, λογικά μιλώντας και αν δεν έχουμε να κάνουμε με την μεγάλη ανατροπή της χρονιάς, δύσκολα, πολύ δύσκολα η Ευγενία και η εκπομπή της θα τα καταφέρουν να σηκώσουν κεφάλι και να σταθούν στο ύψος τους, στους πίνακες τηλεθέασης, έχοντας απέναντι το… “τέρας” που ακούει στον τίτλο , “Τα μυστικά της Εδέμ” !

Read More

And More