Το τελευταίο πέρασμα στην Σπιναλόγκα ! Διαβάστε τα πάντα για το “Νησί” και το φινάλε του…

«Το Νησί», η σειρά-φαινόμενο όπως χαρακτηρίστηκε, μάγεψε από την πρώτη στιγμή τους τηλεθεατές αναγκάζοντας τα μηχανάκια τηλεθέασης να υποκλιθούν. Απόψε στις 9.50 μ.μ. στο Mega θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς που θα φέρει την πολυπόθητη κάθαρση στους ήρωες, όταν παρελθόν και παρόν θα συναντηθούν.

Η Ευγενία Δημητροπούλου αποκαλύπτει στο «Εθνος» τι θα γίνει στο φινάλε, μιλά για την ποιότητα της σειράς, τις ερωτικές σκηνές και αν θα λυτρωθεί η ηρωίδα της. «Το φινάλε φέρνει την κάθαρση για την Αλέξις. Και αυτό γιατί πάνω στη Σπιναλόγκα γίνεται η συμφιλίωση με τη μητέρα της. Η οποία έχει ανακαλύψει πως η κόρη της έχει ταξιδέψει για την Κρήτη και αποφασίζει να γυρίσει και να τη συναντήσει. Η Αλέξις έχει ήδη περάσει με καραβάκι στη Σπιναλόγκα και η συνάντησή τους γίνεται πάνω στο νησί», μοιράζεται μαζί μας και… προειδοποιεί για δυνατές συγκινήσεις.

Η Σοφία διαπιστώνει πως είναι υιοθετημένη και τότε παίρνει την απόφαση να φύγει για την Αγγλία μόνη της. Φυσικά η Αλέξις μέσα από τις διηγήσεις της Φωτεινής έχει συγχωρέσει τη μητέρα της για το παρελθόν. Η Σοφία ζητά συγνώμη από την Αλέξις». Για την επιτυχία του ρόλου της η όμορφη Ευγενία μας λέει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και συνεχίζει τη ζωή της όπως και πριν. Με τη διαφορά ότι στον δρόμο τη χαιρετάνε πιο πολλοί και της μιλάνε, για να διαπιστώσουν πως σε σχέση με τον χαρακτήρα ο ρόλος της είναι… κόντρα.

Δεν εξαργύρωσε, λόγω συγκυριών, την επιτυχία της στην τηλεόραση, αφού δεν είχε κάποια πρόταση, αλλά ούτως ή άλλως μας λέει ότι ήθελε να κάνει περισσότερο θέατρο (θα υποδυθεί την Οφηλία στον Αμλετ με συμπρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη). Για τις ερωτικές σκηνές -που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς- και τα σχόλια που προκάλεσαν εξηγεί ότι οι όποιες επιφυλάξεις της κάμφθηκαν όταν το συζήτησε με τον σκηνοθέτη Θ. Παπαδουλάκη. Εμπιστεύτηκε τη δουλειά του και το αισθητικό αποτέλεσμα.

Για τα σχόλια απλώς λέει: «Ενα ερωτικό τρίγωνο ιντριγκάρει. Είδα κάποια αναπαραγωγή των ερωτικών σκηνών, κάποια είχαν χιούμορ, κάποια δεν ήταν εύστοχα. Μου κάνει εντύπωση που το σχολιάζουν τόσο πολύ».

Οσο για τον αντίκτυπο που είχε «Το Νησί» εξηγεί πως κανένας από το καστ δεν το περίμενε σε τέτοιο βαθμό, ενώ συζητούσαν αν ένα τόσο βαρύ θέμα θα βρει ανταπόκριση σε μια τέτοια εποχή. «Είναι πολύ σημαντική η ποιότητα αυτής της δουλειάς και όταν προσφέρει στους τηλεθεατές κάτι καλό, θα το αναγνωρίσουν και θα το αγκαλιάσουν» λέει η Ευγενία δίνοντας τη δική της εξήγηση για τη σειρά-φαινόμενο.

Τι λένε οι τηλεθεατές

Στυλιανή
«Παρακολουθούμε συνέχεια το `’Νησί”. Ηταν το πιο ωραίο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς. Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν επειδή είναι κάτι που έχει γίνει στην πραγματικότητα».

Γεωργία
«Εγώ μένω στον Καναδά. Και εκεί το βλέπουμε. Οχι μόνο εμείς. Ολοι οι Ελληνες του Καναδά, όταν έρθει η ώρα, καθόμαστε στους καναπέδες και περιμένουμε να αρχίσει!».

Χρήστος
«Εχω παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια και μου άρεσαν πολύ τα σκηνικά. Είναι δύσκολο να υπάρξουν ξανά τέτοιες σειρές στην τηλεόραση, γιατί απαιτούνται πολλά χρήματα».

Mαρία
«Βλέπω ανελλιπώς το `’Νησί”. Δεν το αφήνω ούτε για ένα λεπτό. Δεν πάω στην τουαλέτα. Η ηθοποιία του Στέλιου Μάινα ήταν φοβερή, όπως και όλοι οι ηθοποιοί ήταν υπέροχοι».

Δήμητρα
«Ηταν πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά. Η υποκριτική όλων των ηθοποιών ήταν εξαιρετική. Οι πιο δυνατές στιγμές ήταν όταν χωρίζονταν οι οικογένειες για να πάνε στη Σπιναλόγκα».

Συνωστισμός στο Twitter
Από τον Οκτώβριο που έκανε πρεμιέρα η σειρά «Το Νησί» κάθε Δευτέρα στο Twitter, γινόταν χαμός, με τους τηλεθεατές να «συναντιούνται» και να σχολιάζουν τις εξελίξεις στη σειρά. Αλλοτε άναβαν φωτιές ή πρόσδιδαν μια χιουμοριστική νότα.

Νάνσυ Π.
Πέρασα ένα σούπερ απόγευμα με τον «Πρόεδρο» (Τάσο Νούσια)

Ελίνα Κ.
Εναν σαν τον γιατρό να βρω, και τι στον κόσμο.

Ιζαμπέλα Μ.
Μάινα, αν δεις μια τρελή να έρχεται και να σε αγκαλιάζει στον δρόμο εγώ θα είμαι. Ετσι μια αγκαλίτσα.

Αποστόλης Κ.
Στο Rambo λιγότερα πτώματα είχε #tonisi

Στέλιος Μάινας
Ηταν τόσο διαφορετικό, που φάνταζε εξωπραγματικό

«Το «Νησί» ξεχώρισε γιατί ποιοτικά ήταν τόσο διαφορετικό, που φάνταζε στο τέλος… εξωπραγματικό.

Hταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, βγήκε μία δουλειά στον αέρα που κατάφερε να ανεβάσει τον τηλεοπτικό πήχη και να μην υποκλιθεί στη φθήνια και της τηλεόρασης και της εποχής. Το «Νησί» ήταν η αποθέωση του «εμείς» και όχι του «εγώ», και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα. Πώς αλλιώς να το πω;

Το «Νησί» ήταν μία παρηγοριά για όλους πως σε αυτή την εποχή έχουν θέση στη ζωή μας και τα καλά πράγματα και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Το «Νησί» μάς στιγμάτισε όλους… Οσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη δουλειά δεν φανήκαμε απλώς τυχεροί, αλλά τραβήξαμε τον πρώτο λαχνό του λαχείου.

Οσο για το φινάλε; Θα δείτε μέσα από το επεισόδιο της Δευτέρας όλους τους ήρωες να βρίσκουν την προσωπική τους γαλήνη, με διαφορετικό φυσικά τρόπο ο καθένας…».

Τα γυρίσματα
Από την Ελούντα στο Λονδίνο

Μπορεί η πλοκή του σεναρίου να διαδραματίζεται σε ένα νησί, τη Σπιναλόγκα, όμως η παραγωγή της σειράς… πήρε τους δρόμους και πραγματοποίησε γυρίσματα σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009 και πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, στις περιοχές Πλάκα, Σπιναλόγκα, Ελούντα, Aγιο Νικόλαο και αλλού, ενώ έγιναν γυρίσματα και στο Λονδίνο, απ’ όπου ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι της πιο αγαπημένης τηλεοπτικής ιστορίας. Στη Σπιναλόγκα, σχεδόν όλα τα γυρίσματα έγιναν σε κτίσματα εγκαταλειμμένα, τα οποία έπρεπε να αναστηλωθούν για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στη σειρά. Υπήρξε σημείο δρόμου της Πλάκας που για να χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό, χρειάστηκε να φτιαχτούν εξαρχής 182 μέτρα με προσόψεις οικημάτων. Τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά και των συνεργατών του, προκειμένου να αναπαραστήσουν πιστά την περίοδο 1939 – 1957, κατασκευάστηκαν από την αρχή.

Μιρέλλα Παπαοικονόμου
«Ολα έδεσαν μαγικά»

«Είναι πολλοί οι λόγοι που το «Νησί» κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων… Πρώτα απ’ όλα πιστεύω πως αυτή η δουλειά σημείωσε τέτοια επιτυχία γιατί θεματολογικά ήταν πολύ δυνατή. Βασιζόταν σε ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο. Σε ένα βιβλίο που εξιστορούσε μία συγκινητική ιστορία και μία ιστορία που κουβαλούσε και ένα ιστορικό στοιχείο. Hταν απίστευτα συγκινητική αυτή η προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων να επιβιώσουν. Το δεύτερο συστατικό της επιτυχίας μας αναμφισβήτητα πιστεύω πως ήταν η σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Ο Θοδωρής κάθε εβδομάδα μάς παρουσίαζε μία ταινία μικρού μήκους και όχι ένα απλό τηλεοπτικό επεισόδιο σειράς. Και φυσικά η τύχη ήταν με το μέρος μας και όλοι οι ηθοποιοί έδεσαν μαγικά μεταξύ τους. Είχαμε εξαιρετικές ερμηνείες και δεν αναφέρομαι μόνο στους πρωταγωνιστές. Μακάρι όλοι μας να ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο»!

Κάτια Δανδουλάκη
Αυτοθυσία και ταλέντο

«Η τηλεθέαση είναι το τελευταίο που θα συζητούσα, γιατί ποτέ κανείς μας δεν ξέρει πώς γίνεται και γιατί. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή δουλειά, στηριγμένη σε πολύ ουσιαστικά πράγματα. Δηλαδή σε ένα πολύ γερό μυθιστόρημα, στο οποίο έκανε εξαιρετική διασκευή η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Το κανάλι έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει, ώστε η παραγωγή να είναι άρτια και οι ηθοποιοί, όπως και οι τεχνικοί με αυτοθυσία απομονώθηκαν για έναν χρόνο με συνθήκες πολύ σκληρές. Ηθοποιοί με πολύ ταλέντο και εξαιρετική σκηνοθεσία. Και όταν επενδύεις σε τόσο γερό καμβά, σπάνια θα έχεις αρνητικό αποτέλεσμα. Τώρα αν έχει ο καθένας αντιρρήσεις περί της σκηνοθεσίας ή ερμηνειών, είναι λεπτομέρειες και δεν υπάρχει ποτέ καμία δουλειά που όλοι να συμφωνούν με όλα. Εγώ θεωρώ ότι ήταν μία από τις σπάνιες δουλειές που γίνονται πια στην τηλεόραση. Ολοι οι συνεργάτες, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο χωρίς καμία εξαίρεση, «αυτοθυσιαστικά» μπήκαν σε αυτήν τη δουλειά και το τονίζω.

Γιατί ούτε τα χρήματα ήταν τεράστια, ώστε να πεις το έκαναν για τα χρήματα. Ισα ίσα πήγαν, «σκοτωθήκανε», γιατί πίστεψαν σε κάτι. Και να πιστέψεις πια σε κάτι και να δουλεύεις σε κάτι που πιστεύεις πλέον είναι σπάνιο».

Το ρεκόρ του 62% και οι 1.000 ηθοποιοί

Το «Νησί» από πλευράς τηλεθέασης είναι η πιο αγαπημένη δραματική σειρά όλων των εποχών, σημειώνοντας κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 53,2%, κερδίζοντας σταθερά όλο τον χειμώνα την προτίμηση 2.858.000 τηλεθεατών. Στις 11 Οκτωβρίου στο πρώτο επεισόδιο σημείωσε 61,7% τηλεθέαση, «σπάζοντας» τα κοντέρ της AGB για να τα… ξανασπάσει στο δεύτερο επεισόδιο σημειώνοντας 62,0%. Το ενδυματολογικό δίδυμο Ξανθή Κόντου – Μαρία Κοντοδήμα έκανε έρευνα επί 8 μήνες για τα περίπου 2.000 κοστούμια που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά και με τα οποία ντύθηκαν 83 ηθοποιοί και 777 βοηθοί ηθοποιών και κομπάρσοι. Μέχρι το τέλος των γυρισμάτων υπολογίζεται πως έκαναν εμφανίσεις μέχρι και 1.000 ηθοποιοί !

Read More

And More