“Οι Βασιλιάδες” ήρθαν και έκλεψαν τις εντυπώσεις !

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχουν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο, για την προβολή μίας νέας σειράς στους δέκτες μας, το αποτέλεσμα μετά την πρεμιέρα όχι μόνο δεν μας έχει ικανοποιήσει, αλλά έχει αποδειχθεί και πολύ κατώτερο των αρχικών προσδοκιών μας.

Ευτυχώς ,όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τους “Βασιλιάδες” ! Ευτυχώς, οι “Βασιλιάδες” φόρεσαν το στέμμα τους και αν κρίνουμε από την Κυριακάτικη πρεμιέρα τους ; Ηρθαν και μας… αποζημίωσαν ! Ηρθαν και μας αποζημίωσαν για όλη αυτή την αναμονή… Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για μία δουλειά για την οποία κουβεντιάζουμε από το καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια; Ναι, κάθισα την Κυριακή και είδα με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη περιέργεια τους “Βασιλιάδες” και όντως αυτό που είδα μου άρεσε. Είχα την ανάγκη να δω κάτι που να με κάνει να γελάσω, να χαλαρώσω, να ξεχαστώ και οι “Βασιλιάδες” αυτό το κατάφεραν.

Ναι, όπως κατάφερε και το Mega για ακόμα μία φορά να μας αποδείξει, πως όσο αφορά στην ελληνική μυθοπλασία είναι το μοναδικό κανάλι που ξέρει πολύ καλά πια, το πως να δημιουργεί μία σειρά και να κλέβει τις εντυπώσεις από το πρώτο κίολας επεισόδιο, ταράζοντας για τα καλά τα τηλεοπτικά νερά, μοιράζοντας από την αρχή την τράπουλα της τηλεθέασης.

Οι “Βασιλιάδες” μου άρεσαν γιατί ήταν μία τηλεοπτική πρόταση που κουβαλούσε σαφέστατα την αισθητική του Mega, ήταν μία σειρά προσεγμένη από την πρώτη μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια, είχε αρκετά γρήγορη σκηνοθεσία για πρώτο επεισόδιο – όπου πάντα στο πρώτο επεισόδιο σημειώνονται… χρονοκαθυστερήσεις λόγω των συστάσεων στην πλοκή – και το κυριότερο ; Είχε πολύ καλές ερμηνείες και έξυπνες ατάκες ! Δύο πράγματα για τα οποία “διψάμε” ως τηλεθεατές.

Και μπορεί οι πάντες στον ρόλο τους να ήταν ιδανικά ταιριασμένοι, δεν μπορώ ,όμως, να μην σταθώ πιο συγκεκριμένα στον Κώστα Κόκλα, του οποίου η ερμηνεία στον ρόλο του “Μάρκου Βασιλιά”, κάτι μου λέει πως θα αποτελέσει ακόμα μία άκρως επιτυχημένη “στάση” στο τηλεοπτικό του ταξίδι, ενώ ο τηλεοπτικός συνδυασμός του και η τηλε-κόντρα του με τον Γεράσιμο Σκιδαρέση θα είναι αυτό τον τηλεοπτικό χειμώνα, όλα τα λεφτά !

Φυσικά, μάλλον είναι περιττό να σας το πω – αν είδατε κι εσείς το πρώτο επεισόδιο της σειράς – πως η Βασιλική Ανδρίτσου στον ρόλο της ερωτοχτυπημένης, λαικής κουνιάδας, είναι απολαυστική. Το ταμπεραμέντο της και το ταλέντο της είναι αδιαμφισβήτητα, ενώ ο τρόπος ερμηνείας της, πραγματικά κουβαλά επάνω του το άρωμα μίας άλλης εποχής, της εποχής του χρυσού, ελληνικού κινηματογράφου.

Και μιας και αναφέρθηκα στον χρυσό, ελληνικό κινηματογράφο, ήταν πραγματικά συγκινητικό το τηλεοπτικό come-back της μίας και μοναδικής, Μάρθας Καραγιάννη, – δυστυχώς βέβαια θα κρατήσει λίγο – , για την οποία και δεν χρειάζεται να σας γράψω απολύτως τίποτα…

Σε περίπτωση δε, που δεν είδατε την Κυριακή τους πρώτους “Βασιλιάδες”, αξίζει τον κόπο να τους δείτε σήμερα… Πιστέψτε με, δεν θα το μετανιώσετε… Είναι μία φρέσκια, πολύχρωμη τηλεοπτική πρόταση που σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε το… γκρίζο της υπόλοιπης μέρας σας.

Τι θα δούμε σήμερα ;

Ο Μάρκος εξηγεί στη Γιούλη ποια είναι η Χριστίνα, αλλά εκείνη ζηλεύει και την αντιπαθεί. Η Σόφη θέλει τον Σταύρο, αλλά ο Σταύρος γοητεύεται από τη Μαρίνα και ο Μηνάς κάνει σκηνή. Ο Λεωνίδας φλερτάρει τη Νεφέλη κι εκείνη του κρύβει πως τα έχει με τον Αλέξη. Ο Μαλέας πιέζει τον Μάρκο για την εξόφληση του χρέους. Η Χριστίνα λέει στον Μάρκο πως αν δεχτεί τη θέση του προέδρου θα έχει τα χρήματα που του χρειάζονται για να μην τους κατασχέσει την ταβέρνα ο Μαλέας.

Η Γιούλη ανησυχεί για την επιρροή της Χριστίνας στον Μάρκο. Η Τιτίκα τσακώνεται με τον Αιμίλιο, νομίζοντας πως έχει ξαναμπλέξει με τη Χριστίνα με την οποία την είχε απατήσει παλιά. Η Σόφη ζηλεύει γιατί ο Σταύρος προτιμάει τη Μαρίνα. Η Μαρίνα ανακαλύπτει ότι η Νεφέλη είναι κόρη του Μαλέα και το λέει στον Λεωνίδα. Η Ευγενία ζητάει να οργανωθεί εταιρική συνάντηση για να ανακοινώσει τον διάδοχό της, ο Αιμίλιος κάνει όνειρα με την ερωμένη του, τη Νάντια, και με τον Πάτροκλο για τη θέση που θα αναλάβει επιτέλους.

Read More

And More