Η… τούρκικη επέλαση στο πρόγραμμα του Alpha ξεκινά !

Η… τούρκικη επέλαση στην ελληνική τηλεόραση συνεχίζεται ! Και απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα; Οσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, τόσο οι τηλεοπτικές παραγωγές made in Turkey θα ξεφυτρώνουν στους δέκτες μας σαν τα μανιτάρια, μιας και όπως σας έχω πει πολλάκις, δεν κοστίζουν τίποτα ή μάλλον σχεδόν τίποτα στα ελληνικά κανάλια για να τις αγοράσουν και επιπλέον; Φέρνουν έσοδα στα ταμεία, μιας και τα πάνε από πλευρά τηλεθέασης, κάτι παραπάνω από καλά και αυτό είναι που έχει σημασία στον μαγικό, γυάλινο κόσμο της τι-βιτσας μας !

Ετσι, δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά την περασμένη εβδομάδα σας είχα παρουσιάσει τις δύο νέες τούρκικες παραγωγές που εντάσσονται στο βραδινό, πρόγραμμα του Alpha, σας είχα παρουσιάσει τις σειρές “Ρώτα την αγάπη” και “Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη”. Σήμερα ,λοιπόν, επιστρέφω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί και οι δύο αυτές σειρές, σηκώνουν αυλαία και υπόσχονται στους λάτρεις των… “σαπουνιών” συναρπαστικά τηλεοπτικά βράδια !

Ο μαραθώνιος της… τηλε-σαπουνόπερας ξεκινά στις 8.00 μ.μ. με την σειρά “Ρώτα την Αγάπη” και στις 9.00 μ.μ. την σκυτάλη θα παίρνει το “Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη”.

“Ρώτα την αγάπη”…
(καθημερινά στις 8.00 μ.μ.)

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Μουράτ Ουναλμίς (Γιουσούφ), Μπιρτσέ Ακαλάι (Χάβα), Σελέν Σοϊντέρ (Τοπράκ), Ισίλ Γιουτζεσόι (Χαμιγιέτ), Κανμπολάτ Γκιορκέμ Αρσλάν (Μεχμέτ).

Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται η εύπορη οικογένεια Χαντζίογλου στην οποία ανήκουν μεγάλες εκτάσεις στην Καππαδοκία. Ο Γιουσούφ είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης. Η ζωή του αλλάζει όταν μαθαίνει ότι έχει ένα παιδί, ενώ παράλληλα η μητέρα του παιδιού πεθαίνει. Η μητέρα του Γιουσούφ, Χαμιγιέτ, αναζητά μια παραμάνα για το μωρό.

Βρίσκει την Τοπράκ της οποίας το μωρό έχει μόλις πεθάνει, κι έτσι αποτελεί την ιδανική υποψήφια. Παρά τις επιφυλάξεις της, η Τοπράκ αποδέχεται τη θέση και μετακομίζει στο σπίτι των Χαντζίογλου μαζί με την αδερφή της, Χάβα. Η Χάβα θαμπώνεται από τον πλούτο της οικογένειας και προσπαθεί να σαγηνεύσει τον Γιουσούφ, εμπλέκοντας συχνά την αδελφή της στις μηχανορραφίες της.

Στο πρώτο επεισόδιο, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, η Τοπράκ σπεύδει με την αδελφή της Χάβα στο νοσοκομείο καθώς η κόρη της Ναζλί είναι βαριά άρρωστη. Ωστόσο, όταν φτάνουν εκεί είναι πλέον αργά και η μικρή Ναζλί πεθαίνει στην αγκαλιά της. Την ίδια στιγμή, έρχεται στη ζωή το μωρό του Γιουσούφ, ο Ρουζγκιάρ. Όμως, η μητέρα του μωρού έχει μόλις πεθάνει στη γέννα. Αν κι ο Γιουσούφ δεν είναι σίγουρος ότι το παιδί είναι δικό του, ο πόνος για τον χαμό της πρώην ερωμένης του είναι μεγάλος.
Στο δεύτερο επεισόδιο, την Τρίτη 13 Μαρτίου, το μωρό του Γιουσούφ έχει ανάγκη από γάλα, γεγονός που εντείνει την ανάγκη μιας παραμάνας. Η Σουλτάν που εργάζεται στο αρχοντικό του Γιουσούφ, αποφασίζει να προτείνει την Τοπράκ, που μόλις έχασε τη μικρή της κόρη, να γίνει η παραμάνα του Ρουζγκιάρ. Όταν φτάνει η είδηση για τη θέση της παραμάνας, η Τοπράκ είναι έτοιμη να βάλει τέλος στη ζωή της , όμως η ελπίδα κάνει την εμφάνισή της. Αν και ο κουτοπόνηρος πατέρας της Τοπράκ και της Χάβα, ο Ρεμζί, ήδη σκέφτεται τα χρήματα που θα πάρει από το γάλα της Τοπράκ, οι δύο αδελφές πηγαίνουν στο αρχοντικό των Χαντζίογλου προκειμένου να γαληνέψουν την ψυχή τους και να ξεχάσουν το πένθος.
Στο τρίτο επεισόδιο, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, ο Γιουσούφ προσπαθεί να πείσει την Τοπράκ να επιστρέψει στο αρχοντικό αλλά αυτή το αρνείται πεισματικά. Η Χαμιγιέτ που μαθαίνει ότι η Τοπράκ έχει φύγει, διώχνει και τη Χάβα και αποφασίζει να βρει μια καινούρια παραμάνα για τον Ρουζγκιάρ. Έτσι, το σχέδιο της Σουλτάν και του Ρεμζί να παντρέψουν τη Χάβα με τον Γιουσούφ, είναι έτοιμο να καταστραφεί. Εντωμεταξύ, ο Ρεμζί λέει ένα μεγάλο ψέμα για να πείσει την Τοπράκ να επιστρέψει στο αρχοντικό. Θα καταφέρει να την πείσει;
Στο τέταρτο επεισόδιο, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο γιος της Σουλτάν, Γιγίτ, τελειώνει τις σπουδές του και επιστρέφει στο αρχοντικό. Είναι πλεόν φανερό ότι ένας κρυφός έρωτας τον βασανίζει. Παράλληλα, η Χάβα καταστρώνει ένα σχέδιο με τη Σουλτάν για να κατακτήσει τον Γιουσούφ. Θα είναι το σχέδιό της αποτελεσματικό; Εντωμεταξύ, ένας απρόσκλητος επισκέπτης καταφθάνει στο αρχοντικό…
Στο πέμπτο επεισόδιο, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ο Τζουνέιτ, που καταφτάνει στην πόρτα του αρχοντικού, δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και τα σχέδια της Χάβα για τον Γιουσούφ κινδυνεύουν. Ο Γιουσούφ θέλει να μάθει τα πάντα για τη σχέση της Χάβα με τον Τζουνέιτ και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το πετύχει. Παράλληλα, ο άντρας της Τοπράκ, Σιτκί, παίρνει από τον Ρεμζί τα λεφτά από το γάλα της Τοπράκ χωρίς αυτή να γνωρίζει την ανήθικη συναλλαγή.
“Λάλε, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη”…
(Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 9.00 μ.μ.)

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Τολγκαχάν Σαγισμάν (Τσινάρ), Σερενάι Σαρίκαγια (Γεσίμ), Εμινά Γιάχοβιτς-Σαντάλ (Λάλε), Χατιτσέ Ασλάν (Ζουμρούτ), Γκιούλ Ονάτ (Ικμπάλ), Κενάν Μπαλ (Νετζίπ).
Η σειρά αφηγείται τις ιστορίες δύο οικογενειών που βρίσκονται σε αντίθετη τροχιά: Η συντηρητική οικογένεια Ιλγκάζ με ρίζες στην Καισάρεια, εξελίσσεται σε μία από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες στην Κωνσταντινούπολη. Ο μοναχογιός της οικογένειας, Τσινάρ, ακολουθεί πιστά τις παραδόσεις και τους κανόνες που θέτουν η μητέρα του, Ικμπάλ, και ο θείος του, Νετζίπ. Από την άλλη πλευρά, η κοσμική και άλλοτε πανίσχυρη οικογένεια Τασκιράν βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας μετά τον θάνατο του πατριάρχη της, Κεμάλ. Η χήρα του, Ζουμρούτ, είναι μια φιλόδοξη γυναίκα, αποφασισμένη να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να διατηρήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής της. Έχει δύο κόρες, τη γλυκιά Λάλε και την ατίθαση Γεσίμ.
Στο πρώτο επεισόδιο, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, ένα αιφνίδιο γεγονός στα γενέθλια της Λάλε θα ανατρέψει τη ζωή όλων. Οι δρόμοι των δυο μεγάλων οικογενειών διασταυρώνονται πάνω στο βλέμμα που θα ανταλλάξουν η Λάλε και ο Τσινάρ.
Στο δεύτερο επεισόδιο, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, ο Τσινάρ έρχεται σαν σωτήρας στη ζωή της Λάλε. Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, αμοιβαίος και σαρωτικός. Καθώς η Λάλε δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχει ρίξει τη σκιά της πάνω από την οικογένειά της, η καρδιά της είναι ελεύθερη να δεχτεί τον μεγάλο έρωτα…
Στο τρίτο επεισόδιο, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, παρακολουθούμε τον κρυφό γάμο της Λάλε και του Τσινάρ, ο οποίος θα σοκάρει τους πάντες. Η οικογένεια του Τσινάρ δεν υποδέχεται και τόσο θερμά το νιόπαντρο ζευγάρι. Εντωμεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάσχεση της έπαυλης της οικογένειας Τασκιράν. Ωστόσο, στον γαμπρό της Ζουμρούτ, θα γίνει μια πρόταση που φαίνεται αρκετά παρήγορη…

Read More

And More