Ορέστης Τζιόβας : “Σιχαίνομαι τις… κοσμικούρες, θέλω να βρίσκομαι με ανθρώπους που πραγματικά τους γουστάρω” !

Είναι νέος, ωραίος και πολλά υποσχόμενος! Ο ταλαντούχος ηθοποιός ήρθε στη ζωή μας και απ’ ό,τι όλα δείχνουν θα μείνει. Μπορεί αρχικά όλοι να ασχολήθηκαν μαζί του κυρίως για τον θυελλώδη έρωτά του με την Κατερίνα Παπουτσάκη, όμως από τη στιγμή που συμμετείχε στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 απέδειξε πως διαθέτει το υποκριτικό ταμπεραμέντο που χρειάζεται για να κάνει κι αυτός το δικό του ταξίδι στον καλλιτεχνικό χώρο.

– Tίτλοι του τέλους έπεσαν για το «Αμάρτημα της μητρός μου». Τι γεύση σου άφησε αυτή η δουλειά;
– Γλυκιά, πολύ γλυκιά. Ηταν πραγματικά μια ωραία, αγαπησιάρικη δουλειά. Μέσω αυτής κατάφερα να αποκτήσω νέες εμπειρίες, να γνωρίσω αξιόλογους συναδέλφους. Το «Αμάρτημα» ήταν για μένα η επόμενη στάση που μου επέτρεψε να συνεχίσω το ταξίδι μου σ’ αυτό τον χώρο.

– Ηταν σημαντική στιγμή γιατί σου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσεις για πρώτη φορά τις δυνάμεις σου και στην κωμωδία;
– Εννοείται. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν είχα καταφέρει να «συναντηθώ» με την κωμωδία και είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να πω το «ναι» στο «Αμάρτημα» ήταν ότι επρόκειτο για μια κωμική δουλειά.

– Ηταν για σένα βουτιά στα βαθιά;
– Ηταν βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρεις κάτι; Οσο πιο βαθιά κολυμπάς, τόσο πιο κρυστάλλινα και καθαρά είναι τα νερά.

– Πιστεύεις πως βγήκες καλλιτεχνικά κερδισμένος από αυτήν τη σειρά;
– Νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης βγαίνει κερδισμένος απ’ όλες τις δουλειές στις οποίες συμμετέχει. Οταν βέβαια έχει να κάνει με μια δουλειά που ουσιαστικά αποτελεί για εκείνον μια πρωτόγνωρη εμπειρία, το κέρδος είναι διπλό. Σαφέστατα, λοιπόν, βγήκα κερδισμένος από το «Αμάρτημα».

Το καινούργιο της όλης υπόθεσης αρχικά σε φόβισε ή μόνο σε ενθουσίασε;
– Οχι, μόνο ενθουσιασμό αισθάνθηκα για το «Αμάρτημα». Αλλωστε, ως γνωστόν, ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Σου βάζει φρένο, σε κρατάει πίσω.

Δεν φοβήθηκες ούτε την υπερβολή, ούτε και τον σουρεαλισμό που χαρακτηρίζει αυτήν τη δουλειά;
– Oταν έχεις να κάνεις με έναν σκηνοθέτη –όπως είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας– που ξέρει τι θέλει, δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα. Αλλωστε, προσωπικά λατρεύω και την ταχύτητα και τις σουρεάλ καταστάσεις.

– Είσαι σουρεάλ στην καθημερινότητά σου;
– Πολλές φορές! Μου αρέσει να υπάρχει χιούμορ και σουρεαλισμός στη ζωή μου. Ετσι αισθάνομαι πως ζω καλύτερα και με μια μεγάλη δόση θετικότητας στη σκέψη και στον τρόπο ζωής μου.

– Διατηρείς την ίδια διάθεση και τώρα, στα δύσκολα;
– Μα τώρα όλοι πρέπει να διατηρήσουμε με νύχια και με δόντια και τη θετική μας διάθεση και την ελπίδα μας. Βέβαια, από τα δύσκολα μόνο με πράξεις μπορούμε να βγούμε. Από τα δύσκολα μπορούμε να βγούμε μόνο με συνειδητοποίηση και πολιτικοποίηση.

Η κατάσταση που βιώνουμε σε προβληματίζει, σε μελαγχολεί ή σε εξοργίζει;
– Περισσότερο προβληματισμένος είμαι με ό,τι μας συμβαίνει. Το να οργιζόμαστε και να είμαστε έξαλλοι δεν βοηθά. Το θέμα είναι να δούμε τώρα που πάμε. Πρέπει πια να σκεφτόμαστε το «εμείς» και όχι το «εγώ». Ολοι είμαστε κομμάτι ενός παζλ και αν κανείς δεν καταφέρει να το ενώσει, τότε δεν θα έχει και καμία απολύτως σημασία και αξία.

– Δείχνεις να είσαι έντονα πολιτικοποιημένος και συνειδητοποιημένος…
– Μα πώς ένας νέος άνθρωπος σήμερα μπορεί να μην είναι; Eίναι αδύνατον από τη στιγμή που ουσιαστικά ζούμε και πάλι έναν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικής φύσεως αυτήν τη φορά. Και θα μπορούσαμε όλοι να ήμασταν πιο συνειδητοποιημένοι, αν είχαμε πραγματική παιδεία σε αυτήν τη χώρα και εκπαιδευτικούς που θέλουν πραγματικά να ανοίγουν ορίζοντες και να αφυπνίζουν, και όχι να… κοιμίζουν μυαλά. Τότε, ίσως κάτι διαφορετικό να είχαμε καταφέρει.

– Επειτα απ᾽ όλα αυτά μάλλον θα πας την άλλη Κυριακή να ψηφίσεις;
– Κάποτε ανήκα κι εγώ στη μερίδα εκείνων που θεωρούν ότι στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην εξουσία με την αποχή τους. Στην πορεία, όμως, κατάλαβα το πόσο λάθος είναι αυτή η αντίληψη. Η ψήφος είναι διαμαρτυρία, δικαίωμα, μη σου πω και υποχρέωση. Οταν δεν ψηφίζεις είναι σαν να μη δέχεσαι το πολιτικό σύστημα της χώρας σου. Οταν ζεις στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δεν μπορείς να της γυρίσεις την πλάτη και να πας για… μπάνιο! Είναι σαν να καταλύεις τη δημοκρατία.

– Ας επιστέψουμε στα τηλεοπτικά. Φέτος οι σειρές που βγήκαν στον αέρα ήταν πολύ λίγες. Μήπως η ελληνική τηλεόραση πληρώνει και την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας της;
– Ισως και να ισχύει αυτό, αν και πιστεύω πως όσο πιο πολλές είναι οι νέες, οι φρέσκιες δουλειές, τόσο καλύτερα. Γιατί έτσι υπάρχει ανταγωνισμός, συναγωνισμός και ανεβαίνει ο πήχης, με αποτέλεσμα τα πάντα να βελτιώνονται διαρκώς.

– Νιώθεις τυχερός που κατάφερες να έχεις δουλειά;
– Ναι, η αλήθεια είναι πως φέτος ανήκα στην κατηγορία εκείνη των λίγων και εκλεκτών που η τύχη τους ήθελε κι έτσι μπόρεσαν να έχουν μία δουλειά. Βλέπεις, καταντήσαμε όλοι μας να θεωρούμε τύχη το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

– Τυχερός νιώθεις γενικότερα;
– H τύχη μέχρι τώρα έχει δουλέψει υπέρ μου. Θεωρώ πως σε ό,τι κι αν έκανα την είχα στο πλευρό μου. Αν και από ένα σημείο και μετά πιστεύω πως την τύχη του κανείς τη διαμορφώνει.

Για κάποιον που δεν σε ξέρει, ο Ορέστης Τζιόβας είναι…
– Είναι απίστευτα εκρηκτικός και αυθόρμητος.

– Συναισθηματικός;
– Οι αυθόρμητοι είναι άνθρωποι του συναισθήματος…

Aρά το γεγονός ότι έχεις κυνηγηθεί απίστευτα από τους παπαράτσι, είσαι τύπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα, προτιμάς χαμηλούς τόνους.
– Εντελώς! Σιχαίνομαι παντός τύπου… κοσμικούρες, πάρτι και εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με διπλωματίες, τριπλωματίες κ.λπ. Θέλω να ελπίζω πως κάποιος μπορεί να υπάρχει σε αυτό τον χώρο μόνο και μόνο επειδή το αξίζει και επειδή φυσικά βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτόν και του δίνουν την ευκαιρία να ανοίξει μια πόρτα.

– Σε αυτό τον χώρο που κινείσαι λειτουργούν πάντως και οι διπλωματίες και οι… τριπλωματίες!
– Σωστά. Σε ό,τι όμως έχει να κάνει με μένα, απεχθάνομαι τις αυλές και όλα τα περίεργα παρεάκια, γι’ αυτό και φροντίζω να κρατάω αποστάσεις ασφαλείας απ’ όλα αυτά και να βρίσκομαι με ανθρώπους που πραγματικά τους γουστάρω.

– Θεωρείσαι ένας από τους πιο δυνατούς «ζεν πρεμιέ» της γενιάς σου. Πιστεύεις πως είσαι «ζεν»;
– Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το έλεγα… Θέλω να πιστεύω πως είμαι πιο σφαιρικός ως ηθοποιός.
Θεωρείσαι επίσης και σέξι. Ούτε σέξι αισθάνεσαι; Ούτε σέξι αισθάνομαι, αλήθεια σου λέω. Δεν μπορώ να ασχολούμαι εγώ με το τι αντίκτυπο έχω στον κόσμο. Προσωπικά θέλω να ασχολούμαι με το τι έχω στο μυαλό μου και στην ψυχή μου.

– Ο Απόστολος Μεγαπάνος στο «Αμάρτημα της μητρός μου», όμως, είναι σέξι…
– Ναι, ο Απόστολος είναι!

– Υπάρχουν σημεία στα οποία να ταυτίζεσαι μαζί του;
– Πιστεύω ότι ταυτίζομαι στη νευρικότητα και στον αυθορμητισμό.

– Και ποια είναι η μεγάλη σας απόκλιση;
– Το ότι εκείνος είναι άρρωστος με τη δουλειά του σε τέτοιο σημείο που δεν δίσταζε να τη βάλει μέχρι και πάνω από την ίδια του τη ζωή.

– Εσύ δηλαδή δεν είσαι εργασιομανής;
– Μου αρέσει να δουλεύω, μου αρέσει απίστευτα να δημιουργώ, αλλά όχι, δεν ζω για να δουλεύω, αλλά δουλεύω για να ζω!Λογικό δεν είναι;

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More