Σας αποκαλύπτουμε τα πάντα για το “Νησί” ! Για μία σειρά αξίας 4.000.000 ευρώ !

Το “Νησί” ,η πιο ακριβή ίσως ελληνική σειρά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και όχι μόνο, έρχεται απο τον Οκτώβρη στους δέκτες μας. Πρόκειται για μία απίστευτα φιλόδοξη ελληνική παραγωγή ,το κόστος της οποίας όπως σας έχω ξανά γράψει μέσα εδώ απο τα Media του “Τ-Life” ,υπολογίζεται πως θα φτάσει μέχρι και τα 4.000.000 ευρώ !

“Το Νησί” ,λοιπόν , έρχεται στους δέκτες μας ,ζωντανεύοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόριας Χίσλοπ ,ένα συγκλονιστικό βιβλίο , το οποίο εννοείται πως έχει γίνει και μπεστ-σέλερ ,που μας μεταφέρει στην Κρήτη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και μας αφηγείται με έναν απίστευτα γλαφυρό τρόπο την ζωή στην Σπιναλόγκα .Την ζωή στο νησί των …λεπρών ! Την ζωή στο “νησί των ζωντανών-νεκρών” ! Ετσι, το αποκαλούσαν τότε…

Ενα βιβλίο το οποίο αν δεν έχει πέσει ήδη στα χέρια σας, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα τώρα για το καλοκαίρι, αλλά και για τον χειμώνα βεβαίως…

Η ιδέα το συγκεκριμένο βιβλίο να ζωντανέψει στους δέκτες μας ,ανήκει στην γνωστή σεναριογράφο Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία στην συνέχεια ήρθε σε επαφή με το Mega και μετά απο αρκετά χρόνια, αποφάσισαν να δώσουν και πάλι τα χέρια για να προχωρήσουν σε αυτή την μεγάλη παραγωγή.

«Το Νησί» ξεκινά με το ταξίδι της νεαρής αρχαιολόγου της Αλέξις στην Κρήτη, πατρίδα της μαμάς της και την προσπάθειά της να μάθει για την οικογένειά της. Η διήγηση μιας ντόπιας την γυρίζει πίσω στο 1939 όπου η περιοχή μαστιζόταν από την ασθένεια της λέπρας και οι χανσενικοί εξορίζονταν στη Σπιναλόγκα.

Το βιβλίο περιγράφει ουσιαστικά τον αγώνα των λεπρών της Σπιναλόγκας για επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής και παράλληλα τον αγώνα των κατοίκων της Πλάκας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, που άφηνε η νόσος, όταν χτυπούσε ένα μέλος μιας οικογένειας. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο λεπρός διαγραφόταν αυτόματα από τα μητρώα, σαν να μην έζησε ποτέ και ο γάμος ακυρωνόταν.

Κεντρικοί ήρωες είναι ο προπάππους της Αλέξις, Γιώργης (Στέλιος Μάινας), ο βαρκάρης που μεταφέρει στην Σπιναλόγκα προμήθειες και Χανσενικούς και η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) η γυναίκα του δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στο «Νησί» αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες, την Αννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και την Μαρία (Γιούλικα Σκαφιδά).

Σημαντικούς ρόλους υποδύονται ακόμη οι: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αιμίλιος Χειλάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσος Νούσιας, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Αννίτα Κούλη, Νίκος Ορφανός κ.ά. Στον ρόλο του πατέρα της Αλέξις (θα την υποδυθεί επίσης η Ευγενεία Δημητροπούλου), θα δούμε τον σύζυγο της συγγραφέως, Τζον Χίσλοπ, την Φιλαρέτη Κομνηνού για τον ρόλο της μητέρας της Σοφίας που θα εμφανιστεί στο πρώτο και στο τελευταίο επεισόδιο, ενώ τον ρόλο μιας γκουβερνάντας θα ζωντανέψει η ίδια η Βικτόρια Χίσλοπ, ενώ η Μιρέλλα Παπαοικονόμου υποδύεται μια λεπρή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως συνολικά παίρνουν μέρος 120 ηθοποιοί, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 500 κομπάρσοι, ντόπιοι από την Κρήτη.

Οσο για το που βρίσκεται η παραγωγή της σειράς αυτή την εποχή ; Μετά απο εννέα μήνες εξαντλητικών γυρισμάτων αυτή την εβδομάδα έπεσε η …άγκυρα στο “Νησί” .Ναι, όλοι για δύο εβδομάδες θα πατήσουν …φρένο, προκεμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσυν λιγάκι ,αφού ο χειμώνας που έρχεται απο πλευράς γυρισμάτων θα εξακολουθήσει να είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης ,θα φωνάξει και πάλι το … “¨τρία,δύο, ένα, φώτα, κάμερα, πάμε” ,στις 20 Αυγούστου.

Λίγα λόγια για τα παρασκήνια !

* Ολοι οι ηθοποιοί ανεξαιρέτως, πέρασαν από ένα ή περισσότερα δοκιμαστικά.

* Τα γυρίσματα της σειράς που θα ξεδιπλωθεί σε 26 επεισόδια, γίνονται εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, Πλάκα, στην Σπιναλόγκα, στην Ελούντα και αργότερα στα Χανιά. Ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο.

* Οι πρωταγωνιστές μένουν μόνιμα στην Κρήτη και για φέτος τουλάχιστον έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

* Ειδικά οι πρωταγωνιστές που παίζουν τους λεπρούς είδαν ντοκιμαντέρ, μελέτησαν βιβλία και ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που είχαν σχέση με τη Σπιναλόγκα ή τη λέπρα.

* Από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες τους ήταν η επαφή τους με τον πρώην ασθενή Μανώλη Φουντουλάκη που ζει στην Ανω Ελούντα κι έχει προλογίσει το βιβλίο της Χίσλοπ.

Read More

And More