Η θρυλική σειρά “Χαβάη 5-0” επιστρέφει στους δέκτες μας !

Εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική έχουν καθίσει αναπαυτικά στους καναπέδες τους και περιμένουν τη μεγάλη στιγμή… Περιμένουν τη στιγμή εκείνη που θα δουν τη θρυλική σειρά «Χαβάη 5-0» να ζωντανεύει ξανά στον τηλεοπτικό τους δέκτη!
Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο… Στιβ Μαγκάρετ και η παρέα του θα βρίσκονται και πάλι στον αέρα μέσα από το CBS, πανέτοιμοι για νέες επικίνδυνες περιπέτειες, έτσι σαν να μην πέρασε μια μέρα… Μόνο που από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της απόλυτης εξωτικής, αστυνομικής περιπέτειας έχουν περάσει για την ακρίβεια τριάντα ολόκληρα χρόνια!

Η σειρά «Χαβάη 5-0» βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το 1968 και διήρκεσε δώδεκα χρόνια! Δώδεκα χρόνια ασταμάτητης προβολής, από τη στιγμή που η επιτυχία που σημείωνε ήταν τόσο μεγάλη που της έδινε συνεχώς ζωή μέχρι και το 1980 όπου κι έπεσε η τηλεοπτική αυλαία! Και όταν μιλάμε για επιτυχία, μιλάμε για επιτυχία απίστευτου μεγέθους, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως τα επεισόδια της σειράς τα είδαν συνολικά 400.000.000 τηλεθεατές παγκοσμίως!

Φυσικά ο Στιβ Μαγκάρετ και η… χαβανέζικη γκαρνταρόμπα του δεν θα μπορούσαν να έχουν αφήσει ασυγκίνητους ούτε τους Ελληνες τηλεθεατές. Το «Χαβάη 5-0» να θυμίσουμε πως μεταδιδόταν και στη χώρα μας μέσα από το τότε ΕΙΡΤ και είχε αποκτήσει χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές.

Το ολοκαίνουργιο καστ, το σχεδόν κινηματογραφικό γύρισμα, οι γρήγοροι ρυθμοί, τα εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα, είναι τα φρέσκα χαρακτηριστικά του επίσης… φρέσκου «Χαβάη 5-0», το οποίο όπως λένε οι παραγωγοί του «δεν αποτελεί ούτε το ριμέικ ούτε τη συνέχεια της θρυλικής σειράς, αλλά αποτελεί μια νέα τηλεοπτική… έκδοση»!

Μια νέα τηλεοπτική έκδοση από την οποία δεν θα λείπουν φυσικά τα πολύχρωμα, λουλουδάτα πουκάμισα, τα κύματα, οι φοίνικες, οι ξανθιές αμμουδιές, το σερφ και οι μαυρισμένες… θανατηφόρας γοητείας γυναικείες παρουσίες.

Οσο για το ποιος θα υποδύεται αυτήν τη φορά τον Στιβ Μαγκάρετ μετά τον αξέχαστο Τζακ Λορντ; ‘Η μάλλον για να ακριβολογούμε τον γιο του Στιβ Μαγκάρετ, τον Στιβ Μαγκάρετ τζούνιορ; Είπαμε δεν πρόκειται για ριμέικ της σειράς, αλλά για τη νέα έκδοσή της. Ο Αυστραλός Αλεξ Ο’Λάφλιν.

Ο Στιβ Μαγκάρετ τζούνιορ είναι ένας πολύ… σκληρός και απίστευτα εκπαιδευμένος τύπος, ο οποίος έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία σε επίλεκτη μονάδα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ο Στιβ αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί Οάχου, για να διαλευκάνει -σύμφωνα με το σενάριο πάντα- τον ανεξιχνίαστο θάνατο του πατέρα του.

Η κυβερνήτης της Χαβάης, Πατρίτσια Τζέιμσον, τον πείθει να δημιουργήσει μια νέα ομάδα αστυνομικών της εμπιστοσύνης του, για να «καθαρίσει» όχι μόνο την πρωτεύουσα Χονολουλού από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά ολόκληρη τη Χαβάη, την 50ή Πολιτεία των ΗΠΑ. Και έτσι ακριβώς αρχίζει η καταιγιστική δράση!

Οσο για το ποιοι θα αποτελέσουν τη φοβερή και τρομερή ομάδα του Ο’Λάφλιν; Ο Ντάνιελ Ντέι Κιμ που θα κάνει τον υπαστυνόμο Τσιν Χο Κέλι (τον έχουμε γνωρίσει όλοι καλά μέσα από το «Lost»), ο Σκοτ Καν -γιος τους Τζέιμς Καν- θα είναι ο νέος ντετέκτιβ Ντάνο Γουίλιαμς, η 36χρονη Γκρέις Παρκ (την έχουμε γνωρίσει μέσα από το «Battlestar Galactica») υποδύεται την Κόνο Καλακάουα, ρόλο τον οποίο τον κρατούσε τότε ο Ζούλου, και η Τζιν Σμαρτ είναι η κυβερνήτης Πατ Τζέιμσον. Από το πρώτο επεισόδιο της νέας έκδοσης του «Χαβάη 5-0» δεν θα μπορούσε να λείπει βεβαίως ούτε το θρυλικό αυτοκίνητο του Στιβ Μαγκάρετ.

Οι παραγωγοί της σειράς κατάφεραν και εντόπισαν τη μαύρη Μέρκιουρι Μαρκίς του ‘73 και την έβαλαν κι αυτή να παίζει στο πρώτο επεισόδιο.Εκτός, όμως, από τη μαύρη Μέρκιουρι που θα μας συνδέσει με το παρελθόν, με το παρελθόν θα μας συνδέσει και η πασίγνωστη ατάκα «book ‘em Danno», που την ακούγαμε σε κάθε φινάλε επεισοδίου και η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει… «μπαγλάρωσέ τους, Ντάνο»!

Δημιουργοί της σειράς είναι οι Αλεξ Κούρτζμαν και Ρομπέρτο Ορτσι, οι πλέον επιτυχημένοι Αμερικανοί σεναριογράφοι. Οι δυο τους έκαναν μεταξύ άλλων τα σενάρια των σειρών «Star Trek», «Transformers», αλλά και «Cowboys and Aliens».

Τέλος, σχεδόν ανέγγιχτη έχει μείνει και η μουσική των τίτλων της σειράς, η οποία θεωρήθηκε από τους υπευθύνους του CBS σήμα κατατεθέν της και αποφάσισαν να μην την πειράξουν καθόλου. Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι πως αντί για τα πνευστά θα κυριαρχεί το μπάσο δίνοντας το τέμπο στην γρήγορη εναλλαγή των πλάνων αρχής!

Read More

And More