Ασκήσεις για μετά τον τοκετό!

Μόλις γέννησες και θέλεις να επαναφέρεις σιγά, σιγά το σώμα σου στα φυσιολογικά του. Αναζητάς την κατάλληλη διατροφή, αλλά αυτή από μόνη της δεν αρκεί και το γνωρίζεις καλά. Υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ξανά το αγαπημένο σου σώμα ή ακόμη και πιο σφιγμένο και γυμνασμένο. Ο γυμναστής Επαμεινώνδας Κώνστας σου παρουσιάζει 5 ασκήσεις για να τα καταφέρεις από το σπίτι σου.

Πρώτα και κύρια, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου. Εκείνος θα σου υποδείξει πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσεις γυμναστική χωρίς προβλήματα.
Κάνε τις ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά
Εκτέλεσε κάθε άσκηση κάνοντας 20 επαναλήψεις και συνέχισε στην επόμενη. Κάνε όλο το σετ 3 φορές!

Κάθισμα στο ένα πόδι από καρέκλα!

Χρησιμοποίησε μια καρέκλα κουζίνα ή γραφείου. Θα πρέπει στο κάθισμά σου τα γόνατα να λυγίζουν κατά 90o. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο! Η πλάτη δεν καμπουριάζει, οι ώμοι είναι χαμηλά και μακριά από τα αυτιά και τα χέρια τεντωμένα μπροστά στο ύψος των ώμων. Κράτησε το αριστερό πόδι στη θέση του και τέντωσε το δεξί μπροστά…

Ανσήκωσε όλο τον κορμό, γέρνοντας το στέρνο προς τα εμπρός και πιέζοντας του κοιλιακούς σου μύες. Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις και τα χέρια σου να μένουν στη θέση τους σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Επίστρεψε και πάλι στην αρχική θέση και κάνε την άσκηση από την αρχή…

Γέφυρα!

Ξάπλωσε στο στρωματάκι με την πλάτη καλά ευθυγραμμισμένη. Χαλάρωσε τους ώμους και φέρε τα χέρια στο πλάι. Λύγισε τα γόνατα και ακούμπησε με τα πέλματα στο έδαφος.

Ανασήκωσε τη λεκάνη ώστε να ευθυγραμμιστεί ο κορμός από τα γόνατα μέχρι τον αυχένα. Φρόντισε τα χέρια να μην δίνουν δύναμη και η κίνηση να γίνεται από τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Επίστρεψε αργά στην αρχική θέση, χωρίς να χαλαρώνεις τους μύες. Επανάλαβε την άσκηση από την αρχή.

Προβολές με περπάτημα!

Στάσου όρθια φέρνοντας τα χέρια στη μέση. Τα γόνατα είναι ταντωμένα και η πλάτη σε ευθεία θέση. Οι ώμοι μένουν μακριά από τα αυτιά…

Κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ώστε να έρθει ο μηρός παράλληλα με το έδαφος. Το γόνατο είναι λυγισμένο 90o και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το ύψος της μύτης του πέλματος.

Συνέχισε τους βηματισμούς – προβολές μπροστά φροντίζοντας να χαμηλώνεις τον κορμό χαμηλά.

Σανίδα!

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο στρωματάκι και στήριξε το πάνω μέρος του σώματος στους αγκώνες. Φέρε τα πόδια πίσω, στηριζόμενη στις μύτες και φρόντισε με ενεργούς κοιλιακούς και ραχιαίους το σώμα σου να είναι σε πλήρη ευθεία. Μείνε στη θέση αυτή για 15” δευτερόλεπτα και δοκίμασε να επαναλάβεις τη σανίδα, αυτή τη φορά πιέζοντας με τις μύτες των ποδιών ώστε να έρθεις λίγο πιο μπροστά.

Ροκάνισμα με έκταση!

Ξάπλωσε στο στρωματάκι ανάσκελα. Σταύρωσε τα πόδια στους αστραγάλους και ανασήκωσε τα πόδια 45o. Τέντωσε τα χέρια ενωμένα πίσω από το κεφάλι και σήκωσε ελαφρά τον κορμό να ξεκολλήσει η πλάτη από το έδαφος.

Κατέβασε τα πόδια χαμηλά, χωρίς να ακουμπήσουν στο έδαφος και επανάλαβε την κίνηση για 30” δευτερόλεπτα περίπου.

And More