Τηλεοπτικές μαμάδες που αγαπήθηκαν πολύ!

Πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και καθιερώθηκαν ως οι πλέον αγαπημένες μαμάδες παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Ποιες είναι;


Η μοναδική Lucy από το σίριαλ “I love Lucy”, μνημονεύεται μέχρι σήμερα για τις ατάκες της ως παντρεμένη γυναίκα. Κατέχει όμως και μία εξαιρετική πρωτιά: η ηθοποιός Lucille Ball ήταν η πρώτη ηθοποιός που εμφανίστηκε πραγματικά έγκυος σε σίριαλ. Η Lucille ήταν έγκυος από τον σύζυγό της και συμπρωταγωνιστή της Desi Arnaz και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εγκυμονήσει και η ηρωίδα της, με κωμικά ως συνήθως αποτελέσματα όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία!


Η Karen Grassle ενσάρκωσε τη μαμά στο θρυλικό πλέον “Μικρό σπίτι στο λιβάδι”, σκιαγραφώντας μια τυπική αμερικανίδα μητέρα με την οποία ταυτίστηκαν εκατομμύρια μαμάδων σε όλον τον κόσμο: πιστή, νοικοκυρά, με αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια.


Η τρομερή μαμά Σοφία στα “Χρυσά Κορίτσια” έμελε να γίνει σημείο αναφοράς. Έκανε μαρτύριο τη ζωή της κόρης της αλλά και έκανε την ηθοποιό Estelle Getty πασίγνωστη στα πέρατα του κόσμου για τη μοναδική της ερμηνεία!


Μπορεί να είναι καρτούν αλλά η Μαρτζ Σίμπσον είναι αναγνωρίσιμη μαμά σε όλον τον πλανήτη! Τρίτεκνη, αφοσιωμένη, καλείται συχνά να βγάλει το φίδι από την τρύπα για τις βλακείες των παιδιών της αλλά και του συζύγου της.


Ποιος δεν θυμάται την πληθωρική Roseanne Barr, μια μαμά με τα πάνω και τα κάτω της, με τις γαστριμαργικές της αδυναμίες και τα χίλια δυο προβλήματα μιας κανονικής οικογένειας, στο γάμο, στα οικονομικά, με τα πεθερικά;


Από τις νεώτερες και πιο μοντέρνες μαμάδες, η single Lorelai Gilmor, προσπάθησε να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της και να αντιμετωπίσει γονείς, εργασία, τον περίγυρο στην πόλη αλλά να τα καταφέρει μια χαρά!


Αλλά και στα καθ’ ημάς, η μαμά Ελένη που από δύο βρέθηκε με 4 παιδιά στο “Ευτυχισμένοι μαζί” έγραψε ιστορία, κυρίως γιατί το κοινό ταυτίστηκε με τα προβλήματα που έχει μια εργαζόμενη μητέρα και σύζυγος.


Η πιο ανατρεπτική, όμως, μητέρα των τελευταίων δεκαετιών είναι μακράν η Ντένη Μαρκορά ή κατά κόσμον Ντίνα Κώνστα στους Δυο Ξένους. Ατακαδόρα, εύστροφη και κυρίως παρεμβατική σε όλα τα ζητήματα της ζωής του γιου της…

And More