ΤLIFE ρεπορτάζ: Αγόρασε όλα τα σχολικά είδη με 40 ευρώ!

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και η νέα σχολική χρονιά σε λίγες μέρες αρχίζει! Η σχολική τσάντα θα βγει από την
ντουλάπα ή να αγοράσετε μία καινούρια και με τη σειρά της να γεμίσει με όλα τα απαιραίτητα σύνεργα!

Oι περισσότεροι γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, νιώθουν να “πελαγώνουν” και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, αφού φέτος, οι τιμές των σχολικών ειδών δεν έχουν αυξηθεί.

Το TL!fe έψαξε και βρήκε για εσάς τις καλύτερες τιμές των σχολικών προιόντων που θα χρειαστεί το παιδί σας για να μην του λείψει τίποτα τη νέα χρονιά!!

Πόσο θα κοστίσουν τα απαραίτητα σχολικά για ένα πρωτάκι;
Πήγαμε σε πολυκατάστημα της Αθήνας και βρήκαμε τις πιο συμφέρουσες τιμές, για όλα όσα θα χρειαστεί ένα παιδί της πρώτης τάξης του Δημοτικού. Το κόστος είναι 41,23 ευρώ! Δείτε αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα:

Τσάντα: 24 ευρώ
Κασετίνα: 4,50 ευρώ
10 τετράδια: 3 ευρώ
4 μαλακά μολύβια: 1,50 ευρώ
3 γόμες: 1,00 ευρώ
2 ξύστρες: 0,99 ευρώ
24 ξυλομπογιές: 1,50 ευρώ
24 μαρκαδόροι: 1,50 ευρώ
1 μπλοκ ζωγραφικής: 0,99 ευρώ
3 ντοσιέ: 2,25 ευρώ

Σύνολο: 41,23 ευρώ

Πόσο θα κοστίσει φέτος η σχολική τσάντα με όλα τα απαραίτητα;

Αν και οι τιμές των σχολικών προιόντων δεν έχουν αυξηθεί συγκριτικά με πέρσι, καλό θα ήταν οι γονείς πριν
κάνουν τις αγορές τους, να προβούν σε έρευνα αγοράς. Εκτός από τις τιμές, που στα περισσότερα καταστήματα κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα, υπάρχουν και πολλές συμφέρουσες προσφορές. Για παράδειγμα, βρήκαμε 10 μπλε τετράδια των 50 φύλλων στην τιμή των 3,00 ευρώ.
Η μεγάλη ποικιλία στα σχέδια αλλά και στις τιμές των σχολικών σακιδίων, επιτρέπει στους γονείς να επιλέξουν εκείνο που αρέσει στα παιδιά τους και φυσικά σηκώνει η τσέπη τους. Βρήκαμε σχολικές τσάντες από 9.99 εως 54,99 ευρώ.

Επίσης, ξυλομπογιές σε συσκευασία των 24 τεμαχίων κοστίζουν από 1,50 εως 2,99 ευρώ, ενώ 24 λεπτούς μαρκαδόρους θα τους βρείτε από 0,99 εως 1,99 ευρώ. Ανάμεσα σε άλλα σχολικά είδη, βρήκαμε μολύβια σε συσκευασίες των 50 τεμαχίων από 2,99 μέχρι 4,99 ευρώ.Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος κι έτσι αρκετές εταιρίες προκειμένου να δελεάσουν το αγοραστικό κοινό, έχουν πολλές προσφορές. Για παράδειγμα, μια συσκευασία που περιέχει 6 μολύβια, γομά και ξύστρα κοστίζει μόλις 60 λεπτά!

Γόμες και ξύστρες σε συσκευασίες των 2-3 τεμαχίων θα τις βρείτε από 0.20-2,99 ευρώ. Μπλοκ ακουαρέλας και ζωγραφικής, ανάλογα το μέγεθος, θα τα βρείτε από 0,50 – 2,99 ευρώ, ενώ ντοσιέ με λάστιχο κοστίζουν από 0,50 λεπτά.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν οι γονείς τα σχολικά είδη;

Η κυρία Μαρία Καίσαρη, είναι μητέρα δύο παιδιών. Ο γιος της θα περάσει για πρώτη φορά το κατώφλι του δημοτικού, ενώ η κόρη της φέτος θα πάει στην τετάρτη τάξη του δημοτικού. Όπως αναφέρει, κάθε χρόνο η αγορά των σχολικών προιόντων αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την οικογένεια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα επιλέξει τα σχολικά ειδη μαζί με τα παιδιά της. “Συνήθως επιλέγουμε τετράδια και μολύβια που αρέσουν στα παιδιά, πάντα σε συνάρτηση με το πόσο κοστίζουν”, δηλώνει.

Η κυρία Καλλιόπη Κιοσέ, μητέρα μιας μαθήτριας της Β’ τάξης του Δημοτικού δήλωσε στο TL!FE, πως βρίσκει τις τιμές των σχολικών προιόντων να κυμαίνονται πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ωστόσο, ο οικογενειακός προϋπολογισμός τους αναγκάζει να είναι φειδωλοί στις φετινές τους αγορές.

And More