“Οι κόρες μου έχουν βρει τα κουμπιά μου”

Παντρεμένος με την Κορίνα Στεργιάδου και πατέρας τριών παιδιών. Δυο κόρες και ένας γιος που τον κάνουν και πάλι παιδί και γεμίζουν το σπίτι και την οικογενειακή ζωή με εκπλήξεις… αλλά και ευθύνες!
Ο Ολυμπιονίκης του πόλο, Αντώνης Βλοντάκης, μιλάει στο TLIFE για έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της ζωής του. Εκείνον του μπαμπά…
Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι η γυναίκα σου είναι έγκυος στο πρώτο παιδί;
Ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και οι δύο!
Και τελικά κάνατε τρία παιδιά! Πως είναι η ζωή στο σπίτι;
Η ζωή στο σπίτι με τα τρία παιδιά είναι γεμάτη εκπλήξεις! Απρόβλεπτη! Τα παιδιά κάθε μέρα μαθαίνουν κάτι καινούριο, σου λένε κάτι καινούριο και είσαι σε μια διαδικασία που ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα.
Δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί μιλάμε για τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, για τρεις ανθρώπους με ιδιαίτερες απαιτήσεις και ξεχωριστές και θέλει μια ισορροπία γενικώς στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα παιδιά και αυτό που ζητάνε. Γενικά είναι μια πρόκληση!
Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι από κάποιο από τα παιδιά σου;
Ένας συμμαθητής της δεύτερής μου κόρης σε μια προσπάθεια μάλλον να πικάρει την κόρη μου της λέει: “Έβλεπα πόλο και δεν είδα τον μπαμπά σου”. Και γυρνάει η κόρη μου ατάραχη και του λέει: “Ο μπαμπάς μου τώρα είναι τραγουδιστής”!(γέλια) Ήταν η περίοδος του “Just the two of us”.
Τι έχει αλλάξει στην ζωή σου μετά την γέννηση των παιδιών σου;
Μεγαλύτερες ευθύνες, πιο πολλές υποχρεώσεις. Είναι διαφορετικό να συγκρίνεις τον εαυτό σου και όλος ο κόσμος να κινείται γύρω από σένα και αλλιώς είναι να βάζεις τον εαυτό σου στην τελευταία μοίρα, τα παιδιά σου στην πρώτη και την γυναίκα σου στην δεύτερη (γέλια).
Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο με τα παιδιά σου;
Απολαμβάνω πάρα πολύ να βλέπω μαζί τους κάποιες εξαιρετικές ταινίες κινουμένων σχεδίων. Βάζω πίσω το “ρολόι” και ξαναγίνομαι και εγώ συνομήλικός τους με τα επιφωνήματα: “Πωπω! Τι έκανε αυτός ο δράκος!” και άλλα τέτοια! Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό!
Θα ήθελες ένα τέταρτο παιδάκι;
Δεν είναι κάτι το οποίο το έχουμε αποκλείσει, απλά στην παρούσα φάση το σκεφτόμαστε. Δηλαδή αν και εφόσον μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία θα είναι μετά από χρόνια για να έχουμε πάρει τις ανάσες μας και τα παιδιά να έχουν μεγαλώσει λίγο.
Είσαι αυστηρός ή καλός μπαμπάς;
Προσπαθώ να είμαι αυστηρός η αλήθεια είναι. Καμιά φορά δηλαδή πείθω τον εαυτό μου να είμαι αυστηρός… Στεναχωριέμαι πάρα πολύ βέβαια εκείνη την στιγμή. Αλλά ειδικά οι κόρες μου νομίζω ότι μου έχουν βρει τα κουμπιά μου και πλέον αν θέλουν να περάσουν κάτι το περνάνε!
Πως νιώθεις όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε κρατάνε μακριά από το σπίτι;
Είναι πάρα πολύ άσχημο αυτό, αλλά είναι μέρος της ζωής μου, μέρος της δουλειάς μου. Είναι κάτι το οποίο το έχω αποδεχτεί. Αυτό θα συμβαίνει για ένα μικρό διάστημα βέβαια ακόμα γιατί φτάνω στο τέλος της καριέρας μου, αλλά το έχω βιώσει πολύ στο πρόσφατο παρελθόν… Πολύ έντονα και δεν είναι ό, τι πιο ευχάριστο.
Όταν τα παιδιά σου ήταν μωρά τι μπαμπάς ήσουν; Βοηθούσες την γυναίκα σου στις δουλειές των παιδιών; Άλλαζες πάνες; Τα τάιζες;
Βοηθάω και τώρα. Βοηθούσα και βοηθάω συνέχεια! Δηλαδή όποτε μπορώ, όποτε μου ζητηθεί… Και τους έχω μαγειρέψει και έχω κάνει φρουτόκρεμες και έχω αλλάξει πάνες και έχω κοιμίσει τα παιδιά και διαβάζω την κόρη μου τώρα που πάει πρώτη δημοτικού και… και… και…Το μόνο που δεν έκανα είναι να τα θηλάσω! (γέλια)
Τι έμαθες από τα παιδιά σου; Σε έκαναν πιο ώριμο;
Σίγουρα πολύ πιο ώριμο και πιο υπεύθυνο. Είναι πολύ διαφορετικό να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στο μυαλό σου την ευθύνη άλλων τεσσάρων ατόμων που είναι η οικογένειά μου.
Έχεις χρόνο για την γυναίκα σου;
Ναι, πάντα προσπαθούμε και βρίσκουμε χρόνο ο ένας για τον άλλον. Τηρούμε κάθε μέρα “στρατιωτικά” ένα πρόγραμμα ώστε να μπορούμε να αφιερώνουμε 3 με 4 ώρες ο ένας στον άλλον.

Read More

And More