Εύκολες ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου την πασχαλινή λαμπάδα του παιδιού!

Αυτό το Πάσχα κάνε κάτι διαφορετικό, φτιάξε μόνη σου ή και μαζί με τα παιδιά σου τις πασχαλινές λαμπάδες τους! Δεν χρειάζονται πολλά και ακριβά υλικά! Σού δίνουμε μερικές μοναδικές και απλές ιδέες!

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείς, απλές, σκέτες λαμπάδες, στρογυλλες ή τετραγωνισμένες, λευκές ή σε όποιο χρώμα αγαπάς ή αγαπούν τα παιδιά, κορδέλες σε διάφορα χρώμα, σκέτες ή με σχέδια, όπως πουά, χρωματιστούς σπάγκους, μικρά παιχνιδάκια, υφασμάτινα λουλούδια, ματάκια, περλίτσες, χρωματιστό χαρτί και ό,τι άλλο βάλει η φαντασία σου! Δες παρακάτω μερικές μοναδικές ιδέες για λαμπάδα ακόμη και για σένα!

/
Λαμπάδα με πέρλες: Κόλλησε σε μια λαμπάδα με πιστόλι σιλικόνης ή μια καλή κόλλα μικρές περλίτσες. Για να την κάνεις πιο πλουμιστή μπορείς να δέσεις και ένα κομμάτι κορδέλα σε φιόγκο και να βάλεις πέρλες ακόμη και πάνω στην κορδέλα!

/
Λαμπάδα-άνοιξη! Με δυο κομμάτια φαρδιάς κορδέλας και ένα μικρό υφασμάτινο λουλούδι έφτιαξες λαμπάδα! Δέσε μία μία τις κορδέλες γύρω από το κερί. Λίγο πριν σφίξεις τη δεύτερη, βάλε την άκρη του λουλουδιού (δηλαδή το ποδαράκι του) στο σημείο που θα δέσεις την κορδέλα ώστε να στερεωθεί μόλις τη σφίξεις!


Για λαμπάδα πιο ιαπωνικού στιλ θα χρειαστείς χαρτί περιτυλίγματος με ιδεογράμματα ή πιο απλά με ανθάκια και κουκλίτσες τύπου Μomjii. Πρώτα τυλίγεις ένα κομμάτι χαρτί γύρω από τη λαμπάδα (που ειναι προτιμότερο να είναι τετράγωνη), το κολλάς, και πάνω σε αυτό κολλάς και την κουλίτσα!


Για μια πιο θρησκευτική προσέγγιση της λαμπάδας χρησιμοποίησε απλώς κόκκινη και άσπρη κορδέλα και σταυρουδάκια, είτε ξύλινα είτε επάργυρα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά βραχιολάκια με σταυρό που μετά θα φορέσει το παιδί.


Για να κάνεις αυτή τη λαμπάδα χρειάζεσαι μικρά στρογγυλά κομμάτια χαρτιού σε διάφορα χρώματα που απλώς θα κολλήσεις πάνω στη λαμπάδα. Μπορείς επίσης να δέσεις κομμάτια κορδέλας στη μέση της λαμπάδας!


Πιο πλουμιστή για ένα μικρότερο παιδί, απλά χρειάζεσαι περισσότερες κορδέλες, μονόχρωμες και εμπριμέ και ένα μικρό μαλακό παιχνίδι που θα δέσεις μαζί με τις κορδέλες!

SOS tip: Μη δέσεις τα κομμάτια της κορδέλας σε κάθε λαμπάδα πολύ κοντά στο φυτίλι για να αποτρέψεις τον κίνδυνο να αρπάζουν φωτιά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις υπό την άμεση επίβλεψή σου το παιδί, όποιας ηλικίας κι αν είναι, όταν κρατάει κεριά, για τον κίνδυνο τραυματισμού.

Read More

And More