Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι δεν σε φιλάει; Γιατί;

Φίλη καλή που μου τα έλεγε όλα. Μια προβληματική σχέση που την είχε φέρει αμέτρητες φορές στα σκαλοπάτια μου, ξημερώματα, να κλαίει, να χτυπιέται, να ταλαιπωριέται από έναν άντρα που εδώ και δύο χρόνια της έψηνε το ψάρι στα χείλη.

“Μπιπ” τεραστίων διαστάσεων ο τύπος, αλλά η αγαπητή φίλη -λόγω ισχυρού συναισθήματος, όπως έλεγε- δεν μπορούσε να του δώσει μία και να τον στείλει στον αγύριστο. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι, τηλεφωνούσε γκρεμισμένη και ζητούσε παρηγοριά. Άνοιγε το στόμα της και έδινε στεγνά τον βασανιστή της.

Ένα βράδυ όμως, που το κακό είχε παραγίνει και ο θυμός που είχε συσσωρεύσει δύο χρόνια μέσα της ήρθε και την έπνιξε, με αποστόμωσε…

“Το ξέρεις ότι δύο χρόνια δεν με έχει φιλήσει ποτέ;” είπε γεμάτη ντροπή που έμενε με έναν τέτοιον άνθρωπο, γεμάτη παράπονο, απόγνωση και συνείδηση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι καλό.

Είχα ακούσει φίλους (αγόρια) που αποφεύγουν τα φιλιά στο περιστασιακό σεξ, είχα ακούσει γνωστούς (αγόρια) που “δεν τους βγαίνει” πάντα να φιλήσουν μια γυναίκα πάνω στο σεξ, αλλά δύο χρόνια σχέση;

Όσους άντρες, αλλά και γυναίκες αν ρωτήσεις… δεν θα σου έχουν καλά μαντάτα. Τι κάνει νιάου-νιάου… Παρόλα αυτά, θα ρωτήσουμε την ειδικό. Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… ή το συνειδητοποιούμε τελευταίες.

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τους λόγους που αποφεύγει κάποιος να σε φιλήσει…

1.“Κακή αγωγή: που σημαίνει ότι ή τον απέτρεπαν από το να φιλάει ή δεν τον προέτρεπαν να φιλάει”.
Και κάπως έτσι μεγάλωσε… και κάπως έτσι θα μεγαλώσει κι άλλο.

2.“Μικροβιοφοβία: που σημαίνει ότι υπάρχει μια παθολογία. Είναι ένα είδος ψυχαναγκασμού του ανθρώπου”.
Άρα, για να σε φιλήσει… πρέπει να τον στείλεις για ψυχανάλυση.

3.“Έλλειψη αγωγής για τρυφερότητα.”
Τα χάδια, τα φιλιά… άγνωστη λέξη. Αλλά για πόσο μπορείς να ζήσεις με έναν άνθρωπο που έχει δαιμονοποιήσει την τρυφερότητα;

4.“Ή απλά δεν σκέφτεται πολύ καλά για σένα. Είναι μαζί σου μάλλον μόνο για το σεξ και όχι γιατί σε αγαπάει πραγματικά”.
Το φοβόσουν, το υποψιαζόσουν, έκανες ότι δεν το βλέπεις αλλά το έβλεπες και μόλις επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες υποψίες σου.

Όπως και να έχει, όποιος λόγος και να ισχύει στην κάθε περίπτωση… κανένας δεν είναι καλός. Δηλώνει πρόβλημα, δηλώνει ταλαιπωρία. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα εκεί έξω που διαπραγματεύεται τα φιλιά της, που μπορεί να είναι με έναν άντρα που δεν την φιλάει.

Είναι άδικο, είναι άσχημο… Και δεν είναι έρωτας!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η ψυχολόγος χτυπάει κι άλλο ένα καμπανάκι: “Αν από την αρχή σε φίλαγε και τώρα έχει σταματήσει σημαίνει ότι δεν σε θέλει πια”.

Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σκληρό… “ίσως και να σε σιχαίνεται”.

What? Αν αυτό δεν πληγώνει, τότε τι;

ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΕΙΣ
“Αναζήτησε τι φταίει στον καλό σου και δεν σε φιλάει. Δεν μπορεί, κάτι θα φταίει”.
Δεν είναι φυσιολογικό να το αποφεύγει. Κάτι τρέχει… Και δεν το θέλεις.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εμείς στην αρχή είμασταν φουλ ερωτευμένοι.. μετά απο 4 χρονια σχέση με φιλάει εντελώς απλά.. και σεξ κάνουμε 2 φορές τον μήνα.. όμως είμαστε όλη μέρα κ νύχτα μαζί.. δεν μπορώ να το καταλάβω.. τον ρωτάω εαν δεν τον ελκύω πλέον και θυμώνει και μου λέει φυσικά και με ελκύεις.. απλά δεν τυγχαίνει.. εγώ του κάνω και νάζια κλπ αλλά αυτός δείχνει κουρασμένος.. δείχνει πιο προστατευτικός περισσοτερο μαζί μου.. παρά ερωτευμένος..
    εγώ είμαι 21 χρονών και αυτός 24..

  2. να ειμαι με καποιον 4 χρονια και να κανω σεξ 2 φορες το μηνα και αν και να λεει ξεκαθαρα ψεματα οτι τον ελκυω κιολας συγνωμη αλλα φαινεται οτι βαριεται και δεν τον ελκυεις αγαπη μου γιατι πως γινεται να εισαι με καποιον καθε μερα μαζι και να λεει οτι δεν τυχαινει ελεος ειλικρινα αγαπω πιο πολυ τον εαυτο μου παρα εναν αντρα για να κανω υπομονη ετσι 4 χρονια………!!!!!εχω σχεση και εγω 3 χρονια και κανουμε σεξ τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα γιατι δεν βρικομαστε και καθε μερα και πολες φορες ειναι πολυ κουρασμενος απο την δουλεια αλλα θελει παρα πολυ και να με δει και να κανουμε σεξ δεν το υπολογιζει αυτο!!!!!!

  3. εγω παντως δεν δινω βαση σε τετοια πραγματα μ’ενδιαφερει παραπανω το σεξ που κανουμε παρα ολα ταλλα.ειναι βασικο θεωρω η τρυφεροτητα αλλα δεν μ’αρεσει να ειμαιστε ολη την ωρα μες στα φιλα κ τα μελια καπου βαριεασαι κιολας.και @Ξενια αυτο που λες δεν ειναι και ανυσηχιτικο ωστοσο φαινεται να το εχεις δεχτει πληρως!!!
    εγω για παραδειγμα ειμαι ερωτευμενη 6 χρονια με τον φιλο μου αλλα δεν τρελενομαι για φιλια ασχετα αν και σεξουαλικη επαφη υπαρχει σχεδον καθημερινα

  4. Εμενα με φιλαει μονο οταν ειναι να κανουμε σεξ…αγκαλιες κ χαδια ουτε λογος…ολο τ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More