Womanizer: Πως να αναγνωρίσεις και πως να αντιμετωπίσεις έναν γυναικά!

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σκιαγραφεί το προφίλ ενός άντρα που τρέχει πίσω από πολλές γυναίκες, που είναι άπιστος, που το μάτι του γυαλίζει όταν περνάει θηλυκό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ώστε να τον αναγνωρίσεις; Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσεις;

Ο άνθρωπος ο οποίος ονομάζεται στην καθομιλουμένη “γυναικάς”, αυτός δηλαδή που έλκεται ακαταμάχητα από το γυναικείο φύλο και δεν μπορεί να ελέγξει τη γοητεία που του ασκεί, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έχει θέματα και ελλείμματα.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
-Στις εξωτερικές του συμπεριφορές και στο πως φαίνεται στους άλλους είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να θεωρείται επιπόλαιος, πολύ χαριτωμένος, ελαφρόμυαλος, αρκετά γοητευτικός με εφηβική συμπεριφορά.

-Αναξιόπιστος, αντιμετωπίσιμος με δυσπιστία ως προς την ειλικρίνειά του και την φερεγγυότητά του, δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίζει για σταθερότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ…
-Ο γυναικάς στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει θέμα και με την προσωπική του αξία ως άντρας, αλλά και με το άλλο φύλο. Δηλαδή, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι βέβαιος για τη γοητεία του, για την αποδοχή του από το άλλο φύλο και για τον αδιαμφβισβήτητο ανδρισμό του, γυρεύει διαρκή επιβεβαίωση κι έτσι λοιπόν κυνηγά όλες τις γυναίκες ακόμα και χωρίς να εκτιμά ηλικίες, ιδιαίτερα χαρίσματα και επιβεβαιώνει και αισθάνεται καλύτερα με όσο το δυνατόν περισσότερες κατακτήσεις έχει.

-Ή έχει τραυματικές εμπειρίες από γυναίκες είτε από την ίδια τη μητέρα είτε από τις πρώτες του επαφές σε τρυφερή ηλικία της εφηβείας με το άλλο φύλο και για αυτόν το λόγο δεν εκτιμά την γυναίκα και την τιμωρεί με το να της είναι άπιστος. Με άλλα λόγια ο γυναικάς μπορεί να τιμωρεί με τις απιστίες του την γυναίκα που τον πλήγωσε και δεν μπορεί να ξεπεράσει την πληγή που του δημιούργησε.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
Αν λοιπόν ο άντρας που μας αρέσει βλέπουμε ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικές και μόνο αν σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά για εκείνον και τον αγαπάμε πραγματικά επενδύουμε στην σχέση μας μαζί του και έχουμε και προσδοκίες για κάτι σοβαρό και μακροπρόθεσμο…

Τότε, θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι μαγκιά, αλλά αντίθετα πρόβλημα το να είναι κανείς γυναικάς και να τον ενθαρρύνουμε στο να κουβεντιάσει το θέμα με τον ειδικό της εμπιστοσύνης του έτσι ώστε να λύσει το πρόβλημά του.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ναι, σιγά, θα γίνουμε και προσωπικοί ψυχολόγοι του κάθε αχαΐρευτου, δεν μας φτάνουν οι πολλοί ρόλοι που ήδη επωμισθήκαμε σαν γυναίκες. Από την αρχή να μνη μπλέκουμε με τέτοιους κι όλα καλά.

  2. Μάρω έγραψες!!! Χαχαχαχαχα!!!

  3. Τον στέλνεις πακέτο από τις πρώτες μέρες γιατί. Αλήθεια δεν πρόκειται να πει ποτέ. Και για να μην χαραμίσεις κι εσύ τον καιρό σου. Τις τραυματικές εμπειρίες του καθενός δεν παίζει να τις χρεώνεται εσύ. Οι προβληματικοί και οι προβληματικές. Θα ρίχνουν το φταίξιμο πάντα στους άλλους για να. Καλύπτουν την δική τους ανασφάλεια κι αναποφασιστικότητα μιλάω εκ πείρας δεν λέει. Προχωράς την ζωή σου υπάρχουν άλλοι πολλοί καλύτεροι που σε εκτιμανε όπως είσαι.ένας που δεν σε βλέπει σαν άνθρωπο από την αρχή δεν θα σε δει ποτέ.

  4. Καλά τα λέτε όλες σας. Με τον αθεράπευτο γυναικά δεν ασχολείσαι περαιτέρω. Είναι καλός μόνο για ένα απλό φλερτ, σαν μια μικρή τονωτική ένεση αυτοπεποίθησης (αν και δεν ξέρω πόση αυτοπεποίθηση μπορεί να σου δώσει ένας άνδρας που κοιτάζει αδιακρίτως δεξιά κι αριστερά, που βάζει όλες τις γυναίκες στο ίδιο τσουβάλι…όπως κοιτάζει όλες τις άλλες, έτσι πέρασε και κοίταξε και σένα…αυτό δεν σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή). Τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή τη συμπεριφορά οφείλει να τα ανιχνεύσει και να τα εξουδετερώσει ο ίδιος με τη βοήθεια ειδικού. Σε καμία γυναίκα δεν αξίζει να εκτελεί χρέη ψυχολόγου για έναν τέτοιον άνδρα, να μένει δίπλα του και να υφίσταται αυτόν τον εξευτελισμό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα εκτιμήσει την αγάπη που εκείνη του προσφέρει και θα αλλάξει….ο παλιός ο γάιδαρος καινούρια περπατησιά δεν βγάζει…

  5. Εκτος αν έχει λεφτα οποτε καθομαστε μ στα αυγά μας μεχρι να μας παντρευτεί

  6. Mr. Big alert ( από Sex & the city)… Πραγματικά πόσους τέτοιους άντρες έχουμε συναντήσει, συνήθως ωραίους και γοητευτικούς αλλά βαθιά προβληματικούς και αυτό φαίνεται στη συμπεριφορά του γενικά προς τους ανθρώπους… γιατί ο κομπλεξικός άνθρωπος φαίνεται παντού, και στη φιλία του ακόμη όπου θέλει να φαίνεται πάντα ο πιο γαμάτος… ʼραγε αυτό το είδος του Δον Ζουάν (για κλάμματα ή μη), υπάρχει και στις γυναίκες που ζητανε διαρκώς επιβεβαίωση και επίσης φλερτάρουν με όλους ;; πιστεύω ναι.

  7. Αμ το άλλο, το τι κουβαλούν πάνω τους αυτοί οι τύποι; Που το πάτε αυτό; Αν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας, την αξιοπρέπειά μας, μπλέκοντας με τέτοιους τύπους, ας σεβαστούμε τουλάχιστον το σώμα μας. Την υγεία μας, μιας και οι συνέπειες ενός αφροδίσιου νοσήματος είναι πολλές φορές οδυνηρές για εμάς. Και σχετικά με αυτό που έγραψε η ʼννα, δυστυχώς αυτό το είδος ανθεί και στις γυναίκες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί αυτές φίλες δεν πιάνονται. Το παρελθόν ενός ανθρώπου λέει πολλά.

  8. Κορίτσια μακριά απο τέτοιους ανθρώπους… Είχα πρόσφατα μια τέτοια εμπειρία… κομπλεξικοί και ανασφαλείς στο 100%… Σου ρουφάνε όλη σου την ενέργεια για να καλύψουν τα κενά τους και έπειτα σε πετάνε… Κρίμα βέβαια γι αυτους γιατι εμεις όταν πάρουμε βέβαια το μάθημα μας θα προσέχουμε τους επόμενους… Αυτοί κομπλεξικοί, ανασφαλείς και με ισοπεδωμένη την αυτοπεποίθησή τους υα ειναι μια ζωή… Αν δεν συμβουλευτουν ειδικό ετσι θα ειναι μια ζωή. Προσοχή, προσοχή, προσοχή λοιπόν!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More