ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ: Εύκολο για κάποιες, αρκετά δύσκολο για άλλες…

Η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου, σε βοηθάει να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο…

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια άτομα δεν μένουν σχεδόν ποτέ δίχως μια σχέση έχοντας την τάση να γνωρίζουν συνεχώς και σχετικά εύκολα νέους συντρόφους, ενώ κάποια άλλα αν και επιθυμούν έντονα τον έρωτα και τη συντροφικότητα δεν μπορούν να συνάψουν ή να διατηρήσουν μια ερωτική σχέση; Υπάρχει άραγε κάποια μυστική συνταγή; Κάποιο ιδιαίτερο τέχνασμα; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΜΕΝΩ ΜΟΝΗ»
Σκέψου πως κάποια άτομα δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους δίχως έναν ερωτικό σύντροφο στο πλάι τους. Η ανάγκη τους να είναι μαζί με κάποιον είναι πολύ πιο δυνατή συγκριτικά με την επιθυμία τους να συνάψουν μια ουσιαστική σχέση οικειότητας και αγάπης. Λόγω αυτού, δεν είναι λίγες οι φορές που θα τερματίσουν μια σχέση μόνο εφόσον έχουν ήδη εντοπίσει έναν εν δυνάμει νέο σύντροφο με αποτέλεσμα να μοιάζει στους γύρω τους σαν να τους είναι ιδιαίτερα εύκολο να κατακτούν νέους συντρόφους. Ωστόσο, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι μπροστά στο φόβο της μοναξιάς διατηρούν με όποιο κόστος την πρότερη σχέση τους, μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ»

Μην ξεχνάς πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις από τον ερωτικό μας σύντροφο. Όσο λιγότερα είναι τα κριτήρια που επιθυμούμε να πληροί τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρούμε κάποιον που να μας ταιριάζει. Σίγουρα, όλοι βιώνουμε κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή στη ζωή μας. Θυμήσου πόσο εύκολο ήταν να ερωτευτείς όσο ήσουν έφηβη: αρκούσε ένα γοητευτικό χαμόγελο, η επιδεξιότητά του σε κάποιο άθλημα ή το αστείρευτο χιούμορ του. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε και κυρίως ωριμάζουμε, συνήθως αποζητούμε όλο και περισσότερα από τον σύντροφό μας…

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ»
Εάν νιώθεις αυτοπεποίθηση πως τελικά θα βρεις αυτό που αποζητάς και πως υπάρχουν εκεί έξω αρκετές επιλογές που σου ταιριάζουν, τότε είναι πιθανό να προσελκύσεις τον κατάλληλο για εσένα σύντροφο πιο εύκολα και γρήγορα. Θυμήσου πως οι σκέψεις μετατρέπονται σε εμπειρία και έπειτα η εμπειρία αυτή ενδυναμώνει τις νέες σκέψεις που κάνεις για τον εαυτό σου. Έτσι, εάν σκέφτεσαι διαρκώς πως «ποτέ δεν θα βρω κάποιον για εμένα», θα αναπτύξεις την πεποίθηση του ότι είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτείς και να βρεις κάποιον να σου ταιριάζει πραγματικά, ενώ οι συμπεριφορές σου ασυνείδητα θα σε οδηγήσουν στο να επιβεβαιώσεις την πεποίθησή σου αυτή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

-Σπάσε τον «φαύλο κύκλο». Προσπάθησε να αλλάξεις τις σκέψεις και κατ’ επέκτασιν το συναίσθημά σου. Το να σκέφτεσαι θετικά είναι καλό, αλλά όχι αρκετό. Μόλις πιστέψεις πραγματικά μέσα σου πως μπορείς να βρεις την αγάπη, θα σου συμβεί!

-Τόλμησε να φλερτάρεις. Όσο είσαι μόνη επιδίωξε εξόδους με τις φίλες σου, γίνε μέλος σε ομάδες του ενδιαφέροντός σου και γενικότερα προσπάθησε να μη μένεις διαρκώς απομονωμένη στο σπίτι. Δείξε το ενδιαφέρον σου στον άνδρα που σου έχει τραβήξει την προσοχή, αλλά με μέτρο. Σε περίπτωση που φλερτάρεις ασύστολα και με οποιονδήποτε σε περιστοιχίζει κινδυνεύεις να θεωρηθείς ως ελάχιστα «επιλεκτική».

-Προσπάθησε να μη γίνεσαι επιθετική. Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να συμπεριφέρεται σαν τους άντρες φίλους σου; Προκαλείς λεκτικά, γίνεσαι αντιδραστική με το παραμικρό, θέλεις να έχεις σε όλα το πάνω χέρι; Θυμήσου πως μπορείς να είσαι δυναμική, διεκδικητική και ανεξάρτητη δίχως να χάνεις τη θηλυκότητά σου και να χρειάζεται να επιδεικνύεις διαρκώς την ισχύ σου.

-Μη γίνεσαι δυσπρόσιτη
. Σχεδόν σε κάθε άντρα αρέσουν οι προκλήσεις. Ωστόσο σε περίπτωση που γίνεσαι υπερβολικά επιλεκτική, παρεξηγείς την κάθε του κίνηση να σε προσεγγίσει και δεν δίνεις ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, το πιο πιθανό είναι να μείνεις για μεγάλο διάστημα δίχως σχέση.

-Αποδεσμεύσου από το φόβο της απόρριψης. Ίσως στο παρελθόν να έχουν πληγωθεί τα συναισθήματά σου και τώρα να φοβάσαι πως θα ξαναβιώσεις μια αντίστοιχη κατάσταση. Όσο, όμως, αφήνεις αυτήν τη σκέψη να κυριαρχεί τόσο μπλοκάρεις το δρόμο προς την ευτυχία σου.

-Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό και την αξία σου καθρεφτίζεται σε κάθε νέα σου γνωριμία. Αγάπησε τον εαυτό σου για να αγαπηθείς πραγματικά!

Η δημιουργία μιας όμορφης και αληθινής σχέσης σίγουρα είναι κάτι δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αρκεί να εντοπίσεις τι κάνεις λάθος και μπλοκάρεις την ευτυχία σου, ποιες συμπεριφορές είναι βοηθητικές για σένα και να βρεις την συναισθηματική ισορροπία μέσα σου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εγώ σας λέω οτι οι ʼνδρες έχουν γίνει όλοι τους Γουρούνια, απο ότι έχει αποδειχτή τελικά. Έχουν χαλάσει όλες τις Γυναίκες με τις ανωμαλίες τους και τα πρόστυχα μυαλά τους, και όταν κάποια Γυναίκα βρεί τον κατάληλο ʼνδρα, ( επειδή έχουν μείνη και μερικοί καλοί ), τον περνάει απο 40 κύματα, επειδή και μόνο,,, ο προ’ι’γούμενος της είχε κάνει την ζωή κόλαση. Και μετά αυτός ο ʼνδρας σχηματίζει άσχημη γνώμη για αυτήν την Γυναίκα, αλλα και για όλες τις άλλες Γυναίκες, για όλη του τη ζωή. Και ένω θα ήταν ένα τέλειο ζευγάρι, καταντάει σε καταστροφή και για τους δύο, μόνο και μόνο επειδή κάποιος στο παρελθόν έχει πληγώσει. Και δεν έχει πληγώσει μόνο εσένα, έχει πληγώσει πολλές, και ούτε που του καίγετε καρφί. ʼπλα το διασκεδάζει με το να καταστρέφει Γυναίκες. Αυτά είχα να σας πώ και απευθύνομαι σε όλες τις Γυναίκες που διαβάσαν αυτά εδώ. Αν βρείτε τον κατάληλο δεν χρειάζετε να του κάνετε Σκωτζέζικο ντούζ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More