Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τι διατροφή ακολουθεί και έχει αυτό το σώμα; Τι σε συμβουλεύει;

Eίναι πλεόν η μεγάλη νικήτρια του Dancing With The Stars 3! Εξοικειωμένη με τη γυμναστική από μικρό παιδί, βρήκε τη νέα της αγάπη στο χορό και το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι επιτυχημένο σε κάθε της εμφάνιση στο Dancing With The Stars. Μια γυναίκα σαν την Ντορέττα λοιπόν, δεν μπορείς να μην τη ρωτήσεις για γυμναστική και διατροφή. Θέλεις να μάθεις τι είναι αυτό που κάνει για να έχει ένα από τα ομορφότερα γυναικεία σώματα της showbiz. Το TLIFE μίλησε με την αγαπημένη ηθοποιό και έχει όλες τις fitness απαντήσεις…

Πόσο τη βοήθησε η ενασχόλησή της με τη ρυθμική και το στίβο από την παιδική της ηλικία; Υπάρχουν μυστικά για τέλειο σώμα; Βρίσκει η Ντορέττα ατέλειες στο σώμα της; Ποια είναι η διατροφή “λίγο απ’ όλα” που συστήνει σε κάθε περίπτωση αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει υγιεινή διατροφή; Η Ντορέττα Παπαδημητρίου σε μια Health & Fitness συνέντευξη…

Τι θα πει για σένα σωστή διατροφή;
Το να τρως τα πάντα από λίγο. Eίναι η μονή διατροφή που μπορεί να κάνει κανείς συνέχεια, χωρίς να στερείται και χωρίς να πεινάει!

Περίγραψέ μας ένα τυπικό πρόγραμμα διατροφής σου μέσα στην ημέρα!
Το πρωί θα φάω συνήθως ένα τοστ ή ένα σαντουιτσάκι. Το μεσημέρι θα φάω κανονικά ό,τι φαγητό φτιάχνω και για τα παιδιά, αλλά οχι μεγάλη ποσότητα και το βράδυ θα ξαναφάω κάτι αλλά πιο λίγο. Eνδιάμεσα σίγουρα θα τσιμπήσω κάτι σε φρούτο ή γιαούρτι ή κριτσίνι ή κάτι τέτοιο. Aποφεύγω τηγανητά και γλυκά το βράδυ, αλλά μέσα στην ημέρα αν θέλω να φάω κάτι τέτοιο το κάνω, απλά τρώω πολύ λίγο. Δεν αφήνω ποτέ το στομάχι άδειο πάνω απο 3 ώρες. Γλυκά δεν τρώω γενικά, γιατί δεν μου αρέσουν κιόλας.

Βάζω μαύρη ζάχαρη, τρώω μαύρο ψωμί και δεν χρησιμοποιώ πολλές σάλτσες στα φαγητά, ειδικά τις λευκές. Πίνω πολύ νερό, αλκοόλ ελάχιστο, με ενα ποτήρι κρασί είμαι μια χαρά και όχι πολλά αναψυκτικά.

Χρειάστηκε ποτέ να μπεις σε διαδικασία δίαιτας για να χάσεις κιλά;

Έκανα πολυ σκληρές δίαιτες όσο έκανα ρυθμική γυμναστική γιατί εκεί το άγχος του βάρους ήταν μεγάλο. Όταν σταμάτησα όμως τον πρωταθλητισμό, σταμάτησα και τις δίαιτες. Ακόμα και μετά τις εγκυμοσύνες που πήρα 22 κιλά στην κάθε μια, με την μέθοδο “λίγο απ’ όλα”, έχασα εύκολα τα κιλά, χωρίς άγχος και χωρίς δυσκολία.


Πόσο σε βοήθησε η ενασχόλησή σου με τη ρυθμική γυμναστική στο να ακολουθείς πιο σωστή διατροφή;

Οσο έκανα ρυθμική γυμναστική έκανα τη χειρότερη διατροφή, γιατί δεν έτρωγα τίποτα, παρά μόνο βραστά και φρούτα κυρίως. Και φυσικά όταν είχαμε διακοπές το έριχνα στο φαΐ και αμέσως έπαιρνα κιλά, μιας και ο μεταβολισμός μου δεν ήξερε να καίει κανονικό φαγητό. Ήταν ό, τι χειρότερο και μάλιστα σε ηλικία ανάπτυξης που θα έπρεπε να τρώω πιο σωστά. Την διατροφή μου την σταθεροποίησα μονή μου, μετά τον αθλητισμό!

Πώς συνδυάζεται ο αθλητικός τρόπος ζωής που ακολουθούσες για πολλά χρόνια με τη ζωή μιας ηθοποιού; Είναι πιο δύσκολο τώρα να πειθαρχήσεις σε αυτό που λέμε healthy lifestyle;
Είναι τρόπος ζωής! Γι’ αυτό και δεν είναι δύσκολο. Δεν στερούμαι, αλλά εχω εκπαιδευτεί να αρκούμαι σε μικρές ποσότητες .

Μπορείς να αντισταθείς σε όλους αυτούς τους γλυκούς – και αλμυρούς – πειρασμούς; Πώς το αντιμετωπίζεις;
Γλυκά όπως σας είπα δεν τρώω γιατί ευτυχώς, δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Όλα τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό σας λέω ότι η διατροφή “λίγο απ’ όλα”, είναι ένας τρόπος ζωής! Είτε είναι Χριστούγεννα, είτε Πάσχα, είτε οτιδήποτε για μένα διατροφικά είναι το ίδιο.

Υπάρχει κάποιο φαγητό ή γλυκό στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς;
Μ’ αρέσουν πολύ τα τυριά και τα αλλαντικά. Σπάνια θα πω όχι σε κάτι τέτοιο, εκτός αν έχω ήδη φάει.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φέρνουν εσένα ως παράδειγμα, όταν θέλουν να μιλήσουν για το τέλειο σώμα! Έχει η Ντορέττα ατέλειες που θα ήθελε να κρύψει;
Όλοι έχουμε ατέλειες. Πιο μικρή είχα θέμα με τα πόδια μου. Τα έβρισκα πολύ γυμνασμένα. Τώρα πια όμως, έχω εξοικειωθεί με την εμφάνισή μου, έχω αγαπήσει τον εαυτό μου και δεν ασχολούμαι τόσο με όλα αυτά.

Για χρόνια είχες άμεση ενασχόληση με τη γυμναστική ως αθλήτρια! Σήμερα ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής σου;
Αυτή την στιγμή ο χορός!!! Τέσσερις ώρες τη μέρα! Γενικά όμως, όταν γυμναζομαι κάνω δύο φορές την εβδομάδα yoga ή TRX (το TRX είναι ασκήσεις με την βοήθεια ειδικού όργανου γυμναστικής με ιμάντες. Δες περισσότερα εδώ)

Ποιο είδος γυμναστικής θα συνιστούσες εσύ σε μια γυναίκα σήμερα και γιατί;
Να κάνει οτιδήποτε της αρέσει και έχει όρεξη να κάνει. Μόνο έτσι θα είναι συνεπής. Όταν κάνουμε με το ζόρι οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, συνήθως μετά απο λίγο το παρατάμε. Να βρει η καθεμιά αυτό που της ταιριάζει και την κάνει να περνάει καλά ενώ γυμνάζεται!

Ποιες είναι οι ομοιότητες της γυμναστικής με το χορό; Ήταν πιο εύκολο για εσένα να προσαρμοστείς και να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του Dancing;
Οι χοροί που κάνουμε δεν έχουν καμία σχέση με τη ρυθμική γυμναστική. Απλά η ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό με βοηθάει στο να έχω καλό έλεγχο του σώματός μου.

Μιλώντας για το Dancing! Είχες κάποια σχέση πριν το show με το χορό; Πόσο καλά γυμνάζει το σώμα; Πόσες ώρες/ημέρα και πόσες φορές την εβδομάδα κάνεις πρόβες;
Δεν είχα καμία σχέση ποτέ με τον χορό, αλλά όντως ειναι πολύ καλή γυμναστική. Κάνουμε 3-4 ώρες την μέρα και ήδη έχω δει αλλαγή στο κορμί μου.

Μαγειρεύεις; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Μαγειρεύω φυσικά. Κάνω πολύ ωραία γιουβαρλάκια, κολοθυθόσουπα και φοβερό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Γενικά δεν μαγειρεύω άσχημα, αλλά τα πολύπλοκα τα αποφεύγω γιατί δεν τα τρώνε τα παιδιά μου.

Υπάρχουν μυστικά για ιδανικό σώμα; Τι θα συμβούλευες τις αναγνώστριες του TLIFE που θέλουν να αποκτήσουν πιο όμορφο σώμα;
Αρχικά θα τους έλεγα να αγαπήσουν το σώμα τους όπως είναι!! Είναι καλό να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας, αλλά χωρίς αυτό να γίνεται εμμονή. Ιδανικό σώμα δεν υπάρχει. Κάθε γυναίκα όμως είναι τέλεια όπως είναι. Από εκεί και πέρα, χωρίς άγχος και ακραίες λύσεις, με μια σωστή διατροφή όπως σας την περιέγραψα, λίγη γυμναστική και καλή ψυχολογία μπορούμε να νιώθουμε υπέροχα!

Συνέντευξη στον Λευτέρη Σαββίδη

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Camille Belle
Σόφη Πασχάλη
Jessica Simpson

Michelle Obama
Daria Werbowy
Λάουρα Νάριες


And More