H Δούκισσα Νομικού μιλάει για μόδα και στιλ! Τι της αρέσει να ψωνίζει; Τι φοράει όταν δεν έχει κέφια;

Είναι αναμφισβήτητα μία πολύ όμορφη γυναίκα που σε κάνει είτε το θέλεις είτε όχι να την κοιτάξεις. Με πολύ μεγάλο ατού της το πρόσωπο που παραπέμπει σε πορσελάνινη κούκλα. Η λεπτή και παράλληλα κομψή φυσιογνωμία της Δούκισσας Νομικού δίνει αμέσως την άισθησης μίας κομψής γυναίκας που προσέχει τον εαυτό της και δεν κάνει πράγματα ή πειραματισμούς που δεν αρέσουν ή δεν ταιριάζουν με την αισθητική της.

Με όλα αυτά λοιπόν στο μυαλό και με δεδομένο πως είναι μία απο τις λίγες νέες παρουσίες στην τηλεόραση που σου αρέσει να την βλέπεις και έχει άποψη στο ντύσιμο εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί της για μόδα -τι άλλο;
Πήγαμε στο στούντιο του Alter, στα γυρίσματα της εκπομπής και…


Πριν μπούμε στα άδυτα της προσωπικής της γκαρνταρόμπας δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την στιλίστρια της εκπομπής Life&Style, Νανέλα Σιδέρη, η οποία μας είπε πως η Δούκισσα είναι απόλυτα συνεργάσιμη, χαλαρή και της αρέσει πολύ να μεταμορφώνεται. Ενώ η ίδια στην ερώτηση για το πιο στιλ ντυσίματος κατά τη γνώμη της ταιριάζει καλύτερα στη Δούκισσα, μου απάντησε πως είναι μια τόσο όμορφη γυναίκα που όλα τα στιλ αναδεικνύονται επάνω της.
Σωστά!


Η Δούκισσα στις φωτογραφίες φοράει φόρεμα Thakoon από το Soho-Soho και παπούτσια Guiseppe Zanotti, Καλογήρου.

Πως είναι η συνεργασία σου με την στιλίστρια της εκπομπής; Eκφράζεις την αντίθεσή σου αν κάτι δεν σου αρέσει;
“To συζητάμε μαζί με την στιλίστρια το στιλ και φυσικά και ακούω με προσοχή τις προτάσεις που μου λέει γιατί είναι πολύ ταλαντούχα και πάντοτε η άποψή της τυχαίνει και συμβαδίζει με τη δική μου. Οπότε δεν έχουμε πρόβλημα στο να συμφωνήσουμε. Άλλωστε μου αρέσει κι εμένα να κάνω εναλλαγές στο στιλ μου και στην εικόνα μου και νομίζω πως το απότελεσμα που φέρνουμε μαζί με την Νανέλα είναι πολύ καλό.


Έχεις κάποιο στιλ ντυσίματος που να σε εκφράζει περισσότερο;
Στην προσωπική μου ζωή μου αρέσει και με βολεύει πολύ το casual chic. Ενώ στις νυχτερινές μου εξόδους μου αρέσει να πειραματίζομαι, δηλαδή να δοκιμάζω διαφορετικά στιλ.


Φέτος η μόδα όμως επαναφέρει πολλές τάσεις από το παρελθόν όπως το 60s αλλά και νέες, όπως το angrogynous. Υπάρχει κάποια από αυτές που να έχεις προσαρμόσει στο στιλ σου.
Τελευταία θέλω να σου πω πως μου αρέσει πολύ το ανδρόγυνο στιλ όχι όμως τόσο στο ντύσιμο όσο στο μακιγιάζ και στο μαλλί. Όπως είναι αυτή η βαθιά αυστηρή χωρίστρα που είχα και στην εκπομπή… Αλλά κι εκτός εκπομπής, στην καθημερινότητά μου, το έχω υιοθετήσει.


Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής;
Αγαπημένος σχεδιαστής ανεξαρτήτως από το αν μπορείς να αγοράσεις τα ρούχα του ή όχι είναι ο Alexander McQueen. Μου αρέσουν τα ρούχα αλλά πιο πολύ τα αξεσουάρ του οίκου όπως τσάντες και παπούτσια. Είναι από αυτά που μπορείς να τα συνδυάσεις με φθηνά ρούχα και να κάνεις πολύ εύκολα αυτό που λέμε mix and match.


Αξεσουάρ άκουσα και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην την ρωτήσω σε ποια από τις δύο βασικές κατηγορίες «αξεσουάρ fan» ανήκει… Τσάντες ή παπούτσια;
Η απάντησή της ξεκινάει με το σχόλιο «μεγάλο το δίλημμα!» που μαρτυράει πόσο αυθόρμητα δυσκολεύεται να πάρει θέση στο debate ‘τσάντα – παπούτσι’ αφού όπως μου λέει της αρέσουν πολύ και τα δύο. «Έχω αδυναμία στις μεγάλες τσάντες, όχι στις μικρές. Έχω όμως αδυναμία και στις γόβες. Και στα μποτάκια… στα παπούτσια γενικότερα. Δεν μπορώ να αποφασίσω».

«Πρέπει να σου πω όμως πως ενώ έχω φετίχ και με τα παπούτσια και με τις τσάντες δεν είμαι σπάταλη, και δεν έχω πρόβλημα στο να αντισταθώ απέναντί τους. Δεν παθαίνω υστερία δηλαδή, να στο πω κι απλά, άλλωστε είναι και δύσκολοι οι καιροί. Δεν ξοδεύεις εύκολα σε τέτοια είδη και δεν μπορείς να τα αποκτήσεις και όλα. Απλώς τους έχω αδυναμία και μου αρέσει πολύ να τα χαζεύω. Να βλέπω ωραία παπούτσια και ας είναι φορεμένα κι από άλλη γυναίκα».


Είναι όμως από τις γυναίκες που κρίνουν ή βγάζουν συμπεράσματα από την εξωτερική εμφάνιση και το ντύσιμο των άλλων;
Όχι σε καμία περίπτωση! Μου απαντάει αυθόρμητα και την αφήνω να μου εξηγήσει… « Δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαρακτηρίζει τους άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση. Εμένα μου αρέσει η αύρα που αποπνέει ο καθένας ανεξάρτητα από το τι επιλέγει να φορέσει. Γιατί όλοι έχουμε και καλές και κακές ημέρες και μπορεί εκείνη την ημέρα να είναι ατημέλητοι, πιο sport ντυμένοι. Ε, δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις τον άλλον από μία ημέρα. Είναι άδικο να βάζουμε ταμπέλες κρίνοντας μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση».

Υπάρχουν ρούχα ‘πρώτης ανάγκης’ που όταν είναι κακόκεφη ή χωρίς διάθεση επιλέγει να φορέσει;
Δεν έχω ρούχα συγκεκριμένα. Απλά συνήθως φοράω μαύρα ή σκούρα χρώματα. Το έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου πως τα επιλέγει υποσυνείδητα. Μια μαύρη φόρμα με ένα μαύρο t-shirt σίγουρα θα με δεις να φοράω όταν δεν είμαι ιδιαίτερα κεφάτη.

Όταν όμως η Δούκισσα έχει κέφια ποιο είναι το στιλ που της αρέσει πολύ να φοράει στην καθημερινότητα της; Κι αφού της απαριθμώ διάφορα στιλ που είχα στο μυαλό μου όπως τα cocktail dresses. Μου απαντάει: «τα τζιν» αποδεικνύοντας τον ‘μύθο’ πως τα πολύ όμορφα κορίτσια τελικά είναι πολύ απλά ντυμένα στην καθημερινότητά τους και προτιμούν το casual ντύσιμο.

Ψηλά τακούνια φοράς στην καθημερινότητά σου;
«Όχι» μου απαντάει. «Προτιμώ τις φλατ μπότες με γούνινη ενίσχυση που είναι πολύ χουχουλιάρικες. Ειδικά όταν έχω μία δύσκολη μέρα με βολεύουν πάρα πολύ. Τακούνια θα φορέσω σε κάποια νυχτερινή έξοδο αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να είμαι πολλές ώρες πάνω στα τακούνια».

Ως κορίτσι όμως δεν θα μπορούσε να μην έχει ανθρώπους καθρέφτες. Ανθρώπους δηλαδή που όταν φορέσει κάτι θα της πουν με ειλικρίνεια εάν αυτό που επέλεξε την κολακεύει ή όχι. Tην ρωτάω λοιπόν ποιοί είναι αυτοί;
«Ναι έχω! Την οικογένειά μου. Οι άνθρωποι που με αγαπούν σίγουρα θα μου πούνε τη γνώμη τους και θα καταλάβω κι από το βλέμμα τους εάν κάτι πρέπει να αλλάξει ή όχι». Αυτό όμως συμβαίνει όσον αφορά στην επαγγελματική της ζωή αφού μου λέει πως στην καθημερινότητά της δεν θα αγχωθεί για το ντύσιμο που θα επιλέξει να κάνει. «Έχουμε τόσα άλλα πράγματα που μας αγχώνουν που η εξωτερική εμφάνιση και το τι θα βάλω από μικρή, ποτέ δεν με άγχωνε. Έχω συνδυάσει τα ασυνδύαστα! Πραγματικά πιστεύω στο πως αισθάνεσαι όταν φοράς κάτι, κι αν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, τότε αυτό φαίνεται, κι ας μην έχεις κάνει τον καλύτερο συνδυασμό».


Υπάρχει όμως κάποια γυναίκα που την έχει εμπνεύσει με το στιλ της;
Nαι σίγουρα υπάρχει αλλά όχι σε επίπεδο αντιγραφής, δεν έχω κοπιάρει ποτέ ούτε χτένισμα, ούτε στιλ. Παρόλα αυτά όμως μου αρέσει να βλέπω πως ντύνεται η Sarah Jessica Parker, ηKate Moss, η Gisele.

Αγαπημένος shopping προορισμός;
«Θα σε ξαφνιάσω αλλά δεν μου αρέσει να ψωνίζω πολύ, ειδικά για εμένα. Δεν είμαι από τα κορίτσια που αγαπούν το shopping. Δεν πηγαίνω να αγοράσω ρούχα καθόλου. Περιστασιακά, εάν τύχει. Δεν κάνω window shopping, δηλαδή έτσι να βγω και να χαζεύω τις βιτρίνες και δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου αγορές μέσω internet από άποψη ασφάλειας περισσότερο».

“Εάν αποφασίσω να αγοράσω κάτι και να διαθέσω κάποια χρήματα τότε σαφέστατα θα το κάνω για να αποκτήσω κάτι διαχρονικό. Δεν θα διαθέσω χρήματα σε εφήμερα trends που σε 6 μήνες δεν θα ξέρω τι να τα κάνω”

.

“Μου αρέσει πολύ να συνδυάζω ρούχα ας πούμε από τα Η&M, με μία τσάντα πιο κλασική που θα μπορώ να την κρατάω πολλά χρόνια. Ενώ μου αρέσουν πολύ και τα vintage ρούχα. Έχουν μία ιστορία πίσω τους που μου αρέσει πολύ. Τέτοια αγορά με φθηνά μαγαζάκια, με ωραία ρούχα vintage έχει πολλά στο εξωτερικό. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα τόση πολύ ποικιλία”.

“Τα νέα κορίτσια ενημερώνονται πολύ για την μόδα κι έχουν πολύ καλό στιλ. Προσέχουν το σώμα τους, γυμνάζονται και είναι καλοντυμένες. Για εμένα το να είσαι καλοντυμένη δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις ένα ακριβό ντύσιμο”.

Φωτογράφηση: Πέτρος Χόντος

Read More

And More