Το TLIFE στα backstage της νέας ταινία του Φιλιππίδη – Μπουλά!

Το ΤLIFE πάντα κοντά στον ελληνικό κινηματογράφο βρέθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας της Village films, η οποία ξαναχτυπά με ένα road movie με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Σάκη Μπουλά και τίτλο “Μια φορά και ένα μωρό”!

Πρόκειται για την τρίτη συνεργασία του Νίκου Ζαπατίνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τέλη Οκτωβρίου και τελείωνουν τις επόμενες ημέρες ενώ η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους θα γίνει στις 17 Μαρτίου.
Η υπόθεση της ταινίας
O Νώντας (Σάκης Μπουλάς), είναι ένας 50άρης, άνθρωπος της νύχτας – κοινώς “λαμόγιο”- που σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά, για να κάνει την ανάγκη του. “Άνθρωπος από κάτω!”… ακούγεται μια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει τον Αλκιβιάδη (Πέτρο Φιλιππίδη), έναν συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο Νώντας, που ταξιδεύει με σκοπό να βρει την μητέρα της Περσεφόνης, του μωρού που του έχει “φορτώσει” κάποια από τις πρώην του, θα ελευθερώσει τον Αλκιβιάδη και θα τον πάρει μαζί του – θέλει δε θέλει. Έτσι, κάπου μεταξύ σέξι εσωρούχων, πρώην ερωμένων, άπιστης συζύγου και
ένοχου κουμπάρου, συμβαίνουν μπερδέματα, ανατροπές αλλά και εξελίξεις που φέρνουν τα πάνω κάτω.
Οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στην ταινία:
Ο Σάκης Μπουλάς ενσαρκώνει το ρόλο του Νώντα, ενός 50άρη που βράζει το άιμα του. Ο Νώντας κάνει νυχτερινές εργασίες παντός είδους ή αλλιώς “Προστασία”, είναι αγαμος και αδέσμευτος μέχρι το κόκκαλο. Ένας λαϊκός άνθρωπος της νύχτας, “πολύ σκληρός” για να γίνει πατέρας. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να νομίζουν οι άλλοι γι’αυτό και κρύβει καλά την ευαίσθητη πλευρά του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί στο ρόλο του Αλκιβιάδη, ενός 50χρονου, φτωχού πλην τίμιου σχεδιαστή – βιοτέχνη σέξι εσωρούχων, είναι έγγαμος και κερατάς. O Aλκιβιάδης, είναι ένας ευαίσθητος μικροαστός πολύ χαμηλών τόνων που όλη του η ζωή είναι ακριβώς αντίθετη απ’αυτή που θα ήθελε. Χωρίς παιδιά, χωρίς αληθινή αγάπη, χωρίς επαγγελματική σταθερότητα. Γι’αυτό και αποφασίζει να αυτοκτονήσει με την ανώδυνη μέθοδο. της ράγας. Ο Νώντας τον αποκαλεί “Τίμιο, βλάκα και λαπά” και έτσι θα παρέμενε, αν δεν έμπαιναν στη ζωή του ο Νώντας και η Περσεφόνη.

Το μωρό το λένε. Περσεφόνη. Κανείς δεν ξέρει πόσο χρόνων είναι και ο Νώντας με τον Αλκιβιάδη ακόμα μετράνε τα δοντάκια της. Η Περσεφόνη είναι κόρη του Νώντα. Όσο για τη μητέρα.το ψάχνουν. Είναι το μωρό που πάντα ήθελε ο Αλκιβιάδης, το μωρό που νόμιζε ότι ποτέ δεν ήθελε ο Νώντας και τελικά το μωρό που θα αλλάξει τη ζωή τους.
Τέλος, η Δήμητρα είναι μια εντελώς ανώριμη γυναίκα. Νυν μπαργούμαν με καλλιτεχνικές φιλοδοξίες στο χώρο του τραγουδιού, της ηθοποιίας ή ό,τι άλλο προκύψει, είναι άγαμη αλλά ανοιχτή σε προτάσεις Η Δήμητρα είναι η γυναίκα που θα έκανε τα πάντα για μια άνετη ζωή. Ακόμα και τη μανούλα! Γι’αυτό στην προσπάθεια της να τυλίξει το Νώντα δε διστάζει να παίξει ακόμα και αυτό το ρόλο, με παταγώδη αποτυχία!
Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καζιάνης

Read More

And More