Μ. Εμιρλής – Σ. Μιχαλακάκος: Σε τρελά κέφια! Μιλούν και φωτογραφίζονται για το TLIFE!

Συναντήσαμε τον Μιχάλη Εμιρλή και τον Σταύρο Μιχαλακάκο την Κυριακή το βράδυ στο Γκάζι και συγκεκριμένα στο Koo Koo. Παρά την ημέρα -το γεγονός ότι η επόμενη ήταν εργάσιμη- πολλοί ήταν εκείνοι, που βρέθηκαν στη μουσική παρέα τους για να απολαύσουν το live!

Με τρελό κέφι, αστείρευτη ενέργεια και χωρίς να σταματούν λεπτό να κάνουν πλάκες μεταξύ τους, άφησαν το δικό τους μουσικό στίγμα, με ένα άκρως ξεσηκωτικό πρόγραμμα κι έγιναν μια παρέα με τους θαμώνες, προσφέροντάς τους μία αξέχαστη βραδιά. Λίγο πριν την εμφάνισή τους στη σκηνή του Koo Koo, το TLIFE εισέβαλλε στο καμαρίνι του Σταύρου και του Μιχάλη, όπου οι δυο τους έκαναν τις τελευταίες πρόβες με τους μουσικούς, και μίλησε μαζί τους!

Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Σταύρος: ”Ο Μιχάλης επικοινώνησε μαζί μου, με είχε δει στο παιχνίδι και ήθελε να συνεργαστούμε. Εγώ φυσικά και δέχτηκα γιατί είμαι κοντά στο στυλ του σαν καλλιτέχνης, είναι και πολύ cool άτομο και κάνουμε καλή παρέα. Αυτό ουσιαστικά είναι το δεύτερο Live που κάνουμε μαζί, αλλά είναι το ”πιο μεγάλο”, το πρώτο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, περισσότερο οργανωμένο -αν εξαιρέσεις ότι κάναμε το playlist λίγο πριν το Live (γέλια)- ανυπομονούσα πολύ γι’ αυτή μας την εμφάνιση και ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε!”.

Μιχάλης: ”Ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία και θα συνεχίσουμε στην επαρχία το καλοκαίρι. Θα πάμε στην Θεσσαλονίκη, που είναι η γενέτειρά μου, στην Κύπρο, από όπου είναι ο Σταύρος. Πριν από 20 μέρες εμφανιστήκαμε μαζί στο ”Ρυθμό” κι εκεί έγινε η πρώτη μας γνωριμία πάνω στη σκηνή. Ο Σταύρος μου αρέσει, είναι ένα παιδί που έχει άποψη για τα πράγματα, γράφει ωραία τραγούδια και όταν τον έψαξα για να συνεργαστούμε, με έναν απλό καφέ προέκυψε και η συνεργασία. Είδα ότι συναντιόμαστε σε πολλά πράγματα, καλλιτεχνικά, οπότε το τολμήσαμε κι εσύ θα μου πεις αν σου άρεσε η εμφάνισή μας…”

Πώς βλέπετε τα πράγματα τώρα με την κρίση;

Σ: ”Δεν είχα και πριν την κρίση δουλειά για να συγκρίνω, εννοείται ότι υπάρχουν δυσκολίες σε όλους τους τομείς, αλλά είμαι γενικά αισιόδοξο άτομο. Θέλω να πιστεύω και να βλέπω μία τέτοιου είδους εποχή σαν μια ευκαιρία για να ξαναζυμωθούν τα πράγματα από την αρχή. Προσωπική γνώμη – φαντάζομαι πάρα πολλοί στη δουλειά μας δεν θα τη συμμερίζονται – είναι ότι όλο αυτό που γίνεται, ότι πάνε να κλείσουνε δισκογραφικές, υπάρχει πειρατεία, δεν πωλούνται τα cd και χίλια δυο άλλα, δεν είναι απαραίτητα τόσο κακό. Το θεωρώ δηλαδή εξωφρενικό, που φυσικά αν μου τύχει, δεν θα πω όχι, να βγάζουν κάποιοι τραγουδιστές πάρα πολλά λεφτά μέσα σε μία νύχτα… Εγώ προσωπικά είμαι ένας τύπος που γουστάρω να κάνω το Live μου και να βγάζω τα προς το ζειν – να κάνω αυτό που αγαπώ”.

Μ: ”Από την οικονομική κρίση έχουμε επηρεαστεί όλοι, τα πράγματα κάθε χρόνο πάνε και χειρότερα. Σκέψου, ο αριθμός των Live που έκανα παλιότερα σε σχέση με το τώρα, έχει μειωθεί δραματικά, τα cd δεν πουλάνε όσο πωλούσαν. Εγώ να φανταστείς, είχα μπει στο χώρο 5 χρόνια πριν, όταν τότε ακόμα τα πράγματα, αν και είχαν πάρει μια φθίνουσα πορεία, ήταν σχετικά καλά. Με βάση τη σύγκριση που κάνω τώρα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω καλύτερες δουλειές, συνεργασίες, και πιστεύω ότι ο κόσμος αυτό θα το εκτιμήσει… Ο καλός έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει. Ελπίζω βέβαια ν’ αλλάξει και να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Βιαστικές κι επιπόλαιες κινήσεις δεν κάνω και τα κομμάτια που υπάρχουν στους 3 δίσκους μου, υπάρχουν γιατί τα γούσταρα κι όχι επειδή θα μπορούσαν να γίνουν σουξέ. Πιστεύω ότι αν κάνεις τη δουλειά σου καλά έστω και με αργά βήματα, στο τέλος θ’ ανταμειφθείς.”

Πώς είστε σαν χαρακτήρες;

Σ: ”Είμαι λίγο βλάκας, έχω χαμηλό επίπεδο ευφυΐας (γέλια), αυθόρμητος τύπος, μ’ αρέσει και παλέυω να κάνω αυτό που θέλω τη στιγμή που το θέλω. Το πρόβλημα είναι ότι αλλάζω γνώμη εύκολα και δεν νομίζω να υπάρξει σταθερότητα στη ζωή μου, ούτε επαγγελματική, γενικά σε διάφορα θέματα. Πάντα ξεκινάω ένα σχέδιο και πάντα μένει στη μέση, όπως με τις σπουδές μου… Λίγο πριν το τέλος μπορεί να ξενερώσω και πάνε ”χαμένα” όλα. Που βασικά δεν πάνε χαμένα, γιατί πιστεύω πως ό,τι κάνεις κι ό,τι μαθαίνεις, είναι καλό”.

Μ: ”Σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος, συγκρατημένα όμως. Είμαι προσγειωμένος αισιόδοξος, ρεαλιστής. Δεν βάζω στόχους που δεν μπορώ να εκπληρώσω – προσπαθώ να θέτω εφικτούς στόχους και αγωνίζομαι να τους πετύχω. Είμαι γλετζές, μ’ αρέσει να κάνω πλάκες στην παρέα, το κοινό, τον Σταύρο (γέλια), ν’ αυτοσαρκάζομαι. Αγαπάω τη ζωή και θέλω να χαίρομαι κάθε δραστηριότητά της, χωρίς να κάνω κατάχρηση σε κάτι. Όταν βλέπω ότι κάπου ξεφεύγω, έχω το αίσθημα της αυτοσυγκράτησης.”

Τι είναι αυτό που μπορεί να σας βγάλει από τα ρούχα σας;

Σ: ”Πολλά πράγματα. Γενικά, είμαι οξύθυμος τύπος. Είναι περίεργο, γιατί υπάρχουν φάσεις που δεν με περιμένω να νευριάσω και τελικά νευριάζω πάρα πολύ εύκολα και είναι και κάποιες στιγμές που, δείχνω απίστευτη υπομονή και ψυχραιμία. Πάντως πάντα συγχωράω. Είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι είναι δεδομένο ότι θα κάνουν λάθη, ότι θα πληγώσουμε άλλους συνανθρώπους μας στην πορεία. Πιστεύω όμως ότι πάντα οι άνθρωποι αλλάζουν, βάζουν μυαλό, γίνονται πιο σοφοί με το πέρασμα των χρόνων”.

Μ: ”Η αγένεια μ’ εκνευρίζει. Όταν δηλαδή εγώ προσπαθώ να είμαι ευγενικός με κάποιον κι εκείνος είναι αγενής. Θέλω, προφανώς να με σέβονται, -χωρίς υπερβολές- κι απλά να είναι ευγενικοί, τουλάχιστον στα τυπικά…”

Τι δεν θα μπορούσατε να συγχωρήσετε σε κάποιον;

Σ: ”Αν εγώ είμαι με κάποιον που δείχνει δείγματα αχαριστίας, για παράδειγμα, θα είμαι βλάκας αν συνεχίσω να συνυπάρχω μαζί του, είτε σε φιλικό επίπεδο είτε σ’ οτιδήποτε. Νομίζω είμαστε όλοι έξυπνοι άνθρωποι κι από κει και πέρα, αν θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην την πατάμε, βλέπουμε σημάδια στον χαρακτήρα του καθενός και διαλέγουμε τι ανθρώπους θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας…”.

Μ: ”Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω την απιστία και σε φιλικό δεν αντέχω την διπροσωπία.”

Σταύρο, πόσο εύκολο πιστεύεις ότι είναι στις μέρες μας ν’ αναδειχθεί κάποιος στον δικό σας χώρο; Σε βοήθησε η συμμετοχή σου στο X-factor;

”Εξαρτάται από το τι εκπροσωπεί ο καθένας. Αν επίσης, βρεθεί το άτομο τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος, και έχει δηλαδή αυτό που κάποιοι ψάχνουν, τότε είναι εύκολο. Όταν πας να κάνεις κάτι πιο ιδιαίτερο, κάτι που ίσως δεν είναι πολύ της εποχής, εκεί πρέπει να το παλέψεις μόνος σου, εννοείται ότι υπάρχει δυσκολία. Αλλά αν το αγαπάς πολύ και θες να το κάνεις θα την βρεις την άκρη.

Στο X-factor μπήκα για διάφορους προσωπικούς λόγους, για να δω αν κάνω γι’ αυτό που αγαπώ, από κει και πέρα είναι εξαιρετικά δύσκολα για ένα παιδί, που δεν είναι ειδικά από Ελλάδα, γιατί εγώ μεγάλωσα στην Κύπρο, να έρθει Αθήνα μόνο του, να ρωτάει για να μάθει τι παίζει, τι γίνεται, να γυρνάει τις εταιρείες με demo. Εγώ ακόμα και αυτό να έκανα δεν υπάρχει εταιρεία που θα με έπαιρνε. Βέβαια με βοήθησε πάρα πολύ ο Νίκος Μουρατίδης και ο Γιώργος Λεβέντης. Σήμερα όμως δύσκολα δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά λόγω κρίσης και θεωρώ πλέον ότι τα ριάλιτι ή κάποιοι διαγωνισμοί του διαδικτύου, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία ν’ αναδειχθούν νέα παιδιά. Γιατί βλέπουμε ότι ακόμα και οι παλιοί αγωνίζονται να μην ”χαθούν” και να δώσουν τη σκυτάλη σε νέους. Βγάζω τον εαυτό μου έξω και λέω ότι τα ριάλιτι έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια παιδιά με πάρα πολύ ταλέντο, κάποιοι έχουν περισσότερο ακόμα κι από κάποιους παλιούς”.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα τραγούδια σας…

Σ: ”Το ”Βρες το νησί” που έβγαλα περίπου πριν από έναν χρόνο με την εταιρεία μου την Sony, είναι ένα τραγούδι που δεν μ’ αρέσει και το οποίο ήταν λίγο άκυρο, άσκοπο, αχρείαστο (γέλια), αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα. Οk, όλοι κάνουμε λάθη κι εγώ μαζί, δεν με βάλανε στον τοίχο να το βγάλουμε με το ζόρι. Το δεύτερο τραγούδι που βγήκε, το ”Να με καταστρέψεις γλυκά”, είναι ένα κομμάτι που έχω γράψει εγώ και του έχω περισσότερη αδυναμία. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένας χωρισμός. Ένα τραγούδι που έχει βγει εδώ κι 7 μήνες, έχει κάνει πάνω από 1.000.000 views στο youtube και τώρα έχει αρχίσει να παίζεται στα ραδιόφωνα. Υπάρχει μια ανισσοροπία, αν σκεφτείς ότι κάποια άλλα κομμάτια τα παίζουν με το που δημιουργηθούν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος που έχει πάει μέχρι τώρα τόσο καλά. Σύντομα θα βγει κι ένα νέο τραγούδι που ονομάζεται ”Μη χαθείς’‘. Αυτό το κομμάτι, τα άλλα που προανέφερα και κάποια άλλα θα μπουν σε ένα άλμπουμ που θα βγει σε… 50 χρόνια. (γέλια)”

Μ: ”Ο τρίτος μου δίσκος, που έχει βγει εδώ και δύο περίπου μήνες λέγεται ”Φωτιά στα παραμύθια’‘, περιέχει 10 καινούργια κομμάτια και μια διασκευή ενός παλαιότερου, του ”Να σε ξεχάσω προσπαθώ”. Αγαπημένο μου από αυτά είναι το ”Ξυπνάω στο πλάι σου”, μια μπαλάντα. Πηγή έμπνευσης είναι πάντα δικές μου ιστορίες, βιωματικές ή του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη, που είναι ο στιχουργός μου -γιατί λειτουργούμε σαν ομάδα κι εμπνεόμαστε από τον μικρόκοσμό μας. Επίσης, στον δίσκο συμμετέχει και ο Στέλιος Μακρυπλίδης, που έχει γράψει τη μουσική σε κάποια από τα κομμάτια του δίσκου.”

Έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με ακραία συμπεριφορά θαυμάστριας;

Σ: ”Δεν θα ήθελα να προκαλέσω, γιατί ίσως μου ζητήσει εξηγήσεις… (γέλια) Είναι διάφορα περιστατικά. Το πρώτο που μου είχε συμβεί και με είχε σοκάρει ήταν σ’ ένα Live του X-factor… Τελειώνει το live, προφανώς δεν είχαν καλό security στο πλατώ, και γυρνώντας να δω τον Σάκη βλέπω ότι του είχαν χιμήξει θαυμάστριες. Εκείνος βέβαια ήταν πάντα ευγενικός και cool, απλά προσπαθούσε να πάει προς τα πίσω, και τον κοιτάω και λέω ”ρε τον καημένο”. Και τότε, ξαφνικά, μόλις γυρνάω μπροστά μου, βλέπω μία εύσωμη κοπέλα, η οποία έρχεται τρέχοντας και μου φωνάζει ”Σταύροοοο”. Με αρπάζει, με σφίγγει σαν χταπόδι κι έρχονται κι άλλα κοριτσάκια και με βάζουνε κάτω. (γέλια) Δέκα κοριτσάκια με έβαλαν κάτω κι αυτό είναι αστείο, γιατί είναι κοριτσάκια… Μου σκίζουν το πουκάμισο -αλλά δεν με ένοιαζε γιατί ήταν της παραγωγής. Ευτυχώς μετά μας έσωσαν… (γέλια)”

Μ: ”Δεν έχω έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση… Μπορεί να έδειχναν την αγάπη τους και να εκδήλωναν τον θαυμασμό τους, λίγο πιο έντονα από το κανονικό, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ένιωσα λίγη αμηχανία, αλλά δεν ήταν κάτι σε βαθμό που να μην το αντέχω… (γέλια)”

Δες τα βίντεο με τον Μιχάλη και τον Σταύρο να ξεσηκώνουν τους θαμώνες, υπό την μουσική της μπάντας!



Μάλιστα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, βρέθηκε εκεί και ο
Πέτρος Μπουσουλόπουλος και τραγούδησε μαζί τους!



Πλήκτρα – Ενορχήστρωση
: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώτης Παρασκευαΐδης
Μπάσο: Τέντυ Σεκεριάδης
Τύμπανα: Γιώργος Σαρίκος
Σαξόφωνο: Σπύρος Νίκας
Τρομπόνι: Ρενάτο Κιούση
Ήχος: Αγαπητός Καταξάκης

Read More

And More