Μαρία Τσουρή: Από το “Dancing” και το πόλο… στη ζωγραφική! Τι λέει στο TLIFE

Την γνωρίσαμε μέσα από το “Dancing with the stars” και τις πισίνες του πόλο και πλέον θα την δούμε σε ρόλο… ζωγράφου! Ο λόγος για την Μαρία Τσουρή που πιάνει τα πινέλα της και ετοιμάζει την πρώτη έκθεση ζωγραφικής.
Η γνωστή αθλήτρια που ασχολείται από μικρή με τη ζωγραφική αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να παρουσιάσει δημόσια τα έργα της που έχουν ως βάση ήρωες από κινούμενα σχέδια. Λίγο πριν την έκθεση ζωγραφικής η Μαρία μίλησε στο TLIFE για το νέο της εγχείρημα, τα επόμενα σχέδιά της, τη σχέση της με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλου και το ενδεχόμενο να παντρευτεί.

Πες μας λίγα λόγια για την έκθεση ζωγραφικής που ετοιμάζεις…
“Σήμερα θα γίνει η έκθεση στο Yabanaki, στη Βάρκιζα, όπου θα παρουσιάσω τους πινακές μου, που έχουν θέματα εμπνευσμένα από τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων. Είναι κάποιοι γνωστοί παιδικοί ήρωες και κάποιοι που έχω σχεδιάσει μόνη μου. Είναι κάτι που το κάνω για χόμπι, εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά η ιδέα για να υλοποιηθεί ήρθε από τους φίλους μου και νομίζω ότι είναι κάτι που το χρωστούσα στον εαυτό μου. Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με έναν καλό μου φίλο, ενώ, πολλοί είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν εθελοντικά. Και στο τέλος θα γίνει μια δωρεά στην Win Hellas, τον οργανισμό για τις κακοποιημένες γυναίκες”.
Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σου;
“Ο χαρακτήρας μου είναι η πηγή έμπνευσης μου. Μέσα από τη ζωγραφική μπορώ να βγάλω πολύ έντονα τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Άνθρωποι που με ξέρουν καλά καταλαβαίνουν αμέσως πως αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου”.

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς και πιο επαγγελματικά με αυτό;
“Από τα χόμπι βγαίνουν οι καλύτερες δουλειές. Εννοείται πως με ενδιαφέρει να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ανάλογα με το τι απήχηση θα έχει η πρώτη έκθεση, θα δούμε αν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τη ζωγραφική πιο επαγγελματικά. Προς το παρόν το κάνω σαν χόμπι και θα ήταν μεγάλη μου χαρά, αν κάποιος θελήσει να έχει έναν από τους πινακές μου.”
Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;
“Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια. Το πρόγραμμα μου είναι πολύ φορτωμένο και τρέχω όλη μέρα. Αγωνίζομαι κανονικά στον Ολυμπιακό στην ομάδα πόλο, αλλά έχω σταματήσει από την Εθνική Ομάδα. Δεν ξέρω αν θα κάνω κάτι άλλο φέτος”.

Τον τελευταίο καιρό μένεις μαζί με τον σύντροφό σου, τον μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Εκείνος σε συμβουλεύει στα επαγγελματικά σου βήματα;
“Η σχέση μου με έχει βοηθήσει στο να γίνομαι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και για να έχεις κάποιον άνθρωπο δίπλα σου, όπως έχω εγώ τον Παναγιώτη, σημαίνει ότι εκτιμάς πολύ τον άλλον. Κάθετι που θα μου πει και θα με συμβουλέψει, για εμένα είναι πολύ σημαντικό για το τι θα πω και τι θα κάνω. Δεν με επηρεάζει στο 100%, αλλά η γνώμη του,με βοηθά πολύ.”

Το ότι ανήκετε και οι δυο στον ίδιο χώρο σε έχει βοηθήσει;
“Ναι πολύ. Δεν χρειάζεται να εξηγείς στον άλλον ποιο είναι το ωράριό σου στη δουλειά, πότε θέλεις να ξεκουραστείς ή έχεις χρόνο. Όλα αυτά μπορεί να τα καταλάβει καλύτερα ένας άνθρωπος που ασχολείται με το ίδιο επάγγελμα. Ένας άνθρωπος ακόμη και φίλος να είναι αν ασχολείται με το ίδιο πράγμα καταλαβαίνει πόσο κουράζεσαι και ποια είναι τα ωράριά σου”.
Με τον Παναγιώτη σκέφτεστε το ενδεχόμενο του γάμου;
“Όχι δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Δεν κάνω σχέδια στη ζωή μου, μου αρέσει να πηγαίνουν τα πράγματα, όπως τα φέρνει η κάθε μέρα. Δεν θέλω να απογοητευθώ και να περιμένω άδικα. Μπορεί κάτι να μην εξελιχθεί όπως ήθελα και να με στενοχωρήσει, γι’ αυτό και δεν κάνω σχέδια. Προς το παρόν, όλα πάνε καλά στη ζωή μου και θέλω να συνεχίσω έτσι”.

Read More

And More