Τ. Σωτηροπούλου: Η Ελληνίδα που νίκησε την Α. Jolie στη λίστα του IMDB μιλά στο TLIFE!

Η 24χρονη πανέμορφη Ελληνίδα ηθοποιός, Τόνια Σωτηροπούλου, που κατάφερε να περάσει σε λίστα του ΙMDB “Μost beautiful and exotic actress” ακόμη και την Αngelina Jolie μιλά στο TLIFE για τις δυσκολίες που συνάντησε στην Αγγλία, γιατί την προτιμά από την Ελλάδα, τη δουλειά της, τον Ορφέα Αυγουστίδη και γενικότερα τους… άντρες! Συγκεκριμένα η Τόνια βρέθηκε στην 4η θέση ενώ η Angelina στην 23η.

Πώς έμαθες για τη θέση της στη λίστα ΙMDB; “Δεν ξέρω ακριβώς πώς προέκυψε η λίστα, μαζί με άλλες έξι λίστες, είδα και αυτή που είναι το όνομά μου! Συγκεκριμένα μου το είπε μια φίλη μου, δεν το είχα παρατηρήσει η ίδια. H λίστα λέγεται “44 most beautiful and exotic actress””



Από την Ελλάδα έφυγες αρκετά μικρή… Πώς πήρες μια τέτοια απόφαση;
“Εφυγα στα 20 μου από την Ελλάδα. Ήθελα να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο εξολοκλήρου και αρχικά πήγα στο Βερολίνο για έξι μήνες, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ σαν πόλη και ήθελα να μάθω γερμανικά. Μετά ταξίδεψα στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για να βρω ατζέντη και για να εκεπαιδευτώ στο να δουλεύω πάνω σε μια ξένη γλώσσα γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να δουλεύεις στη μητρική σου γλώσσα. Βρήκα τελικά ατζέντη, μετακόμισα στο Λονδίνο κι έκτοτε είμαι εδώ τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Στην Ελλάδα είχες πάει σε κάποια σχολή; “Ήμουν στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη αλλά δεν την τελείωσα… Είχα ξεκινήσει ήδη να δουλεύω και στην Ελλάδα γενικά, δεν έχει κάποια σημασία αν θα τελειώσεις τη σχολή εκτός αν είναι το Εθνικό θέατρο που έχει κάποιο διαφορετικό credit.”



Ήταν δύσκολο να ασχοληθείς στην Ελλάδα με τον κινηματογράφο;
“Ναι, είναι κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ περιορισμένα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις… Ήθελα κιόλας να ταξιδέψω, ήθελα να αλλάξω νοοτροπία κι απλά προέκυψε, αυτό ήταν το όνειρο που είχα πάντα, να φύγω. Τo ότι δούλεψα και στην Ελλάδα έτυχε… δεν είχα σαν στόχο ποτέ να μείνω στην Ελλάδα.”

Το να βρεις ατζέντη και να ξεκινήσεις το όνειρό σου στο εξωτερικό ήταν κάτι εύκολο
; “Σαφέστατα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που είχα να κάνω στη ζωή μου, δεν είναι καθόλου εύκολο και μου πήρε πάρα πολύ χρόνο. Έχω αλλάξει τρία πρακτορεία μέχρι να καταλήξω σε αυτό που έχω τώρα και στον ατζέντη μου, που είναι απ’τα καλύτερα στην Αγγλία. Ήταν και θέμα τύχης, βοήθησε και η φυσιογνωμία μου… Είναι ξεχωριστή σε σχέση με το market της Αγγλίας, ήθελα και πάρα πολύ να δουλέψω... Δούλεψα πολύ με την προφορά μου, έκανα δύο χρόνια coaching, έκανα μαθήματα υποκριτικής και σωματικό θέατρο για να μπορώ να ανταπεξέλθω. Η αναλογία της δουλειάς εδώ, είναι 1 στις 13 οντισιόν, αν είσαι καλός ηθοποιός… Τον πρώτο καιρό μέχρι να προσαρμοστώ είχα ελάχιστη δουλειά. Τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά για μένα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που και πάλι τα πρώτα μου βήματα κάνω εδώ… Δεν έχω κάνει κάτι σημαντικό για τα δεδομένα που υπάρχουν εδώ.”

Πώς και πήγες Αγγλία και όχι Αμερική; “Καταρχήν αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι για να δουλέψεις στην Αμερική χρειάζεσαι βίζα που λήγει στους έξι μήνες. Που για να την πάρεις πρέπει να κλείσεις εκ των προτέρων μια δουλειά σε κάποια αμερικάνικη παραγωγή και κρατάει για έξι μήνες, για όσο θα δουλέψεις στην ταινία… Αλλιώς δεν μπορείς να βρεις ούτε ατζέντη, ούτε δουλειά… Δεύτερον μου αρέσει πάρα πολύ ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος και το Λονδίνο είναι κέντρο ευρωπαϊκού, αγγλικού και αμερικάνικου κινημτογράφου. Δουλειές που πάω εγώ για οντισιόν εδώ πέρα είναι είτε από παραγωγές του Hollywood, είτε ευρωπαϊκές. Μου αρέσει γενικά η Ευρώπη γιατί έχει μια σπουδαία κουλτούρα… Σε αυτή τη δουλειά δεν είμαι επειδή έχω το αμερικάνικο όνειρο να γίνω π.χ η Angelina Jolie, είμαι επειδή μου αρέσει και το απολαμβάνω… Ούτε σκέφτομαι ότι θέλω να πάω 50 και να κάνω μόνο αυτό… Θέλω να ασχοληθώ και με την σκηνοθεσία, την παραγωγή… Απλά είναι κάτι που απολαμβάνω, δεν το έκανα από ματαιοδοξία. Ουσιαστικά θέλω να δουλέψω και αισθανθώ ότι πευχαίνω σε αυτό που θέλω όχι στα του φαίνεσθαι…”

Οι σημαντικές δουλειές σου μέχρι τώρα: “Πέρυσι έκανα μια ταινία με τον Toby Jones, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς τσο κόσμο. Η ταινία λέγεται «Berberian Sound Studio» και είναι από τον βραβευμένο Άγγλο σκηνοθέτη Peter Strickland η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος και είναι η πρώτη μεγάλη δουλειά που έκανα και είμαι πολύ περήφανη γι’αυτό. Είναι μια cult ταινία, θεωρείται horror αλλά δεν είναι ακριβώς… Eίναι μια πολύ περίεργη ταινία. Επίσης έχω δουλέψει και με τη σκηνοθέτη Martha Fein και τώρα δουλεύω σε μια σειρά για το Channel 4, με τίτλο «The Midnight Beast». Συζητάω και για κάποιες άλλες δουλειές αλλά δεν έχω υπογράψει ακόμη και δεν μπορώ να μιλήσω γιατί είναι απαγορευτικό…

Ο Τoby Jones

Στην Ελλάδα κάθε πότε έρχεσαι; Έρχομαι δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Όποτε έχω κι εγώ χρόνο. Μου λείπουν πολύ οι φίλοι μου, η οικογένειά μου αλλά για να είμαι ειλικρινής αισθάνομια ότι το σπίτι μου είναι στο Λονδίνο. Όταν πηγαίνω στην Ελλάδα, αισθάνομαι ότι πηγαίνω κάπου διακοπές και ότι βλέπω τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Για τη σχέση της με τον Ορφέα Αυγουστίδη: Με τον Ορφέα ήμασταν πριν πολλά χρόνια μαζί και δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό. Δεν έχουμε σχέσεις τώρα. Είναι ένας εξαιριτικός ηθοποιός.

Προτιμάς τους Έλληνες άνδρες ή αυτούς που συναντάς καθημερινά στο Λονδίνο; Το Λονδίνο είναι πολυπλυθισμικό, δεν υπάρχουν μόνο Άγγλοι… Από τότε που έφυγα κανένας σύντροφός μου δεν ήταν ‘Ελληνας και σαφέστατα προτιμώ μια διαφορετική νοοτροπία από την ελληνική. Είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείς συγκριτικά με τη δική μου εμπειρία. Εγώ το βρίσκω πολύ πιο εύκολο, δεν έχει να κάνει με τη γλώσσα… Έχει να κάνει με τη νοοτροπία, με τα θέλω τους κα ιπώς συμπεριφέρονται σε μια γυναίκα. Το τι θέλουν! Ο περισσότερος κόσμος εδώ είναι ανεξαρτητοποιημένος από τις οικογένειες. Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε συνήθως στην Ελλάδα που είναι η μαμά πάνω από τον γιο μέχρι τα 30 του”

Θα ερχόσουν ποτέ για κάποια δουλειά στην Ελλάδα που θα απαιτούσε χρόνο; “Όχι δεν θα επέστρεφα σε καμία περίπτωση, Για το μόνο άνθρωπο που θα ερχόμουν στην Ελλάδα να δουλέψω είναι ο Νίκος Περάκης. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε και τον θεωρώ για οικογένειά μου. Δε νομίζω βέβαια να μου ζητούσε να επιστ΄ρεψω για πολύ καιρό… Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσε για μένα. Νομίζω ότι όταν έχεις αποφασίσει να κάνεις κκάποια βήματα στη ζωή σου και δύσκολα να είναι τα πράγματα, δεν είναι σωστό να κάνεις πισωγυρίσματα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο στόχος σου για πετύχεις. Δεν θα επέστρεφα στην Ελλάδα ιδίως για να δουλέψω, Προτιμώ να είμαι στην Αγγλία και να δουλέψω σαν σερβιτόρα απ’το να έρθω στην Ελλάδα και να κάνω το οτιδήποτε. “

“Την Ελλάδα την αγαπώ και είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Όλα αυτά με την κρίση τ’ακούω από τους γονείς μου και τους φίλους αλλά είναι κάτι που δεν βίωσα γιατί έφυγα. Το ότι δεν σκέφτομαι να γυρίσω έχει να κάνει με τα δικά μου θέλω που μπορώ να τα πραγματοποιήσω εδώ καλύτερα. Όταν έχεις να μάθεις να επιβιώνις στο εξωτερικό αποκτάς κι εσύ μια διαφορετική νοοτροπία. Θεωρώ ότι προσωπικά λειτουργώ καλύτερα σαν άνθρωπος εδώ.”

Δες εδώ τη λίστα που βγήκε τέταρτη η Τόνια Σωτηροπούλου

Η Τόνια Σωτηροπούλου συμμετείχε και στην ταινία “Ψυχραιμία” του Νίκου Περάκη

Read More

And More