Λ. Καλουτσάκη: Η μελαχρινή καλλονή που παίζει στην νέα ταινία του James Bond μιλά στο TLIFE για τον Daniel Craig!

Μπορεί να βρίσκεται μόνο λίγα χρόνια στο χώρο της υποκριτικές και να κάνει τώρα τα πρώτα ουσιαστικά βήματα της καριέρας της η Λένα Καλουτσάκη, όμως, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Ο λόγος για την μελαχρινή καλλονή που παίζει στην νέα ταινία του James Bond “Skyfall” με τον Daniel Craig.
Η Λένα μίλησε στο TLIFE για τη συνεργασία της με τον σταρ του Χόλιγουντ και αποκάλυψε πως αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν “το έντονο χρώμα των ματιών του”. Ενώ, μας έδωσε μια γεύση από τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και όλο το παρασκήνιο από το νέο ρόλο που ετοιμάζεται να ενσαρκώσει στην ταινία “Αθάνατη Πραγματικότητα” στο πλευρό του Γιάννη Αϊβάζη.
Πες μας δυο λόγια για τη συμμετοχή σου στη νέα ταινία με τον Daniel Craig Skyfall. Ποιος είναι ο ρόλος που ενσαρκώνεις;
Υποδύομαι μια τουρίστρια. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Με εντυπωσίασε η άριστη οργάνωση της παραγωγής. Όλα λειτουργούσαν άψογα χωρίς άγχος και χωρίς προβλήματα. Πραγματικά ήταν μια μοναδική εμπειρία που εύχομαι να τη ξαναζήσω σύντομα.
Γνώρισες από κοντά τον Daniel Craig; Πώς ήταν στα γυρίσματα; Υπάρχει κάτι που σου έκανε εντύπωση;
Ήμασταν στο ίδιο χώρο συνέχεια. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο ρόλο του και πραγματικά άψογος επαγγελματίας. Δεν ήταν καθόλου σνομπ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν τον πλησίασα ήταν το έντονο χρώμα των ματιών του! Ήταν πολύ φιλικός με όλους τους ηθοποιούς και το συνεργείο αλλά και με όποιον τον προσέγγιζε για κάποιο αυτόγραφο.
Πώς ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή σου στην ταινία;
Το τουρκικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάζομαι μου έκανε την πρόταση. Έστειλε το βιογραφικό μου στην παραγωγή και όλα πήραν το δρόμο τους.
Έχετε γνωριστεί με την Τόνια Σωτηροπούλου (την άλλη Ελληνίδα που παίζει στην ταινία με τον Daniel Craig); Πώς είναι για δυο Ελληνίδες να συμμετέχουν σε μια χολιγουντιανή παραγωγή;
Δεν έτυχε να γνωριστούμε ακόμα τουλάχιστον από κοντά. Απ’ ότι έμαθα είχε ολοκληρώσει νωρίτερα τα γυρίσματα της. Έχω ακούσει πάντως τα καλύτερα για εκείνη.
Θεωρείς πως υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό; Θα σε ενδιέφερε μια διεθνής καριέρα;
Ο όρος διεθνής καριέρα δεν είναι τόσο εύκολος όσο ακούγεται. Σαφώς και θα με ενδιέφερε αλλά γνωρίζω τις δυσκολίες και τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει στο εξωτερικό. Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Τώρα, όμως, βρίσκομαι στην αρχή της καριέρας μου και θεωρώ ότι οι προκλήσεις μόλις ξεκίνησαν.
Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν και τα γυρίσματα για την ταινία Αθάνατη Πραγματικότητα που θα συμμετέχεις. Σε ποιο ρόλο θα σε δούμε;
Η “Αθάνατη Πραγματικότητα” είναι μια ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Δημήτρη Αντωνίου και τη σκηνοθετεί ο Πάνος Ηλιακόπουλος. Έχω το ρόλο μιας σύγχρονης αμαζόνας, της Ιώς, η οποία μπλέκεται σε περιπέτειες μαζί με τον Θεό Απόλλωνα, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Αιβάζης. Με τον Θεό Απόλλωνα η Ιώ εμπλέκεται και ερωτικά κατά τη διάρκεια της ταινίας.
Όπως καταλαβαίνεις η υπόθεση έχει αναφορές σε στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας και θα δούμε όλους τους αρχαίους θεούς στο σήμερα, αλλά και στην εποχή τους. Είναι η πρώτη ελληνική ταινία στην οποία χρησιμοποιούνται special visual effects και θα έχει πολλά γυρίσματα σε green studios. Το cast αποτελείται από 120 ηθοποιούς μεταξύ των οποίων είναι ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Μαρία Κορινθιου, Πατρίτσια Περιστέρη, Μάνος Πίντζης, Γιάννης Αιβάζης,, Ελένη Φιλίνη κ.α.
Στο ξεκίνημα συμετείχες και στις Οικογενειακές Ιστορίες του Alpha. Πώς ήταν η εμπειρία εκεί και τι δυσκολίες αντιμετώπισες στα πρώτα σου βήματα;
Πήρα μέρος στις “Οικογενειακές Iστορίες” πριν από δύο χρόνια. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τις τηλεοπτικές κάμερες και γι’ αυτό κιόλας αποφάσισα να το κάνω. Ήταν μια όμορφη στιγμή και η κύρια δυσκολία ήταν το άγχος μιας και ήταν η πρώτη μου επαφή με το χώρο της τηλεόρασης. Βέβαια, το άγχος θα με συνοδεύει συνέχεια στην επαγγελματική μου ζωή απ’ ότι καταλαβαίνω όμως, αυτό είναι τελικά δημιουργικό.
Εκτός από την υποκριτική εργάζεσαι και στην οικογενειακή επιχείρηση. Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις και τις δυο δουλειές;
Δεν είναι πολύ εύκολο θα έλεγα αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει κατανόηση και στήριξη από τους γονείς μου και έτσι έχω τη δυνατότητα να απουσιάζω όταν αυτό απαιτείται. Προσπαθώ να οργανώνω σωστά το χρόνο μου.
Ο κόσμος σε αναγνωρίζει στο δρόμο; Τι μηνύματα παίρνετε από θαυμαστές;
Δε νομίζω ότι έχω φτάσει ακόμη στο σημείο που να με αναγνωρίζουν στο δρόμο. Θα με κολάκευε κάτι τέτοιο αν και δεν είναι αυτοσκοπός.
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο. Μπορεί να με αποσπάσει απ’ όλα ή να με ανεβάσει. Ανάλογα την περίπτωση. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, αλλά όταν μου συμβεί γίνομαι παρορμητική.
Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
Σε μερικές ημέρες ξεκινάμε τα γυρίσματα για την κινηματογραφική ταινία “Αθάνατη Πραγματικότητα”. Επίσης, θα συμμετάσχω σε δυο video clips. Το ένα μάλιστα είναι αγγλικής παραγωγής και θα χρειαστεί να ταξιδέψω μέχρι το Λονδίνο για κάποιες ημέρες. Όσο για το χειμώνα κάνω ήδη κάποιες συζητήσεις για θέατρο.


Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του James Bond στην Κωνσταντινούπολη:

Read More

And More