Πρόστιμο μαμούθ για το γάμο στις Σπέτσες. Τι λέει ο δήμαρχος στο TLIFE!

Όλα ωραία και όλα καλά με τον παραμυθένιο γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας. Μέχρι που ήρθε στο φως μια καταγγελία για τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, κύριου Ιωάννη Κούτση σχετικά με την αυθαίρετη εξέδρα των 1000τμ. Η εξέδρα που είχε στηθεί για να μας χαιρετούν οι λαμπεροί καλεσμένοι όλο χάρη, δεν είχε άδεια.

Έπειτα λοιπόν από καταγγελία, ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει το πρόστιμο μαμούθ των 296. 059.24€. Το TLIFE επικοινώνησε με τον κύριο Κονταξάκη, δήμαρχο των Σπετσών, ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

”Ήταν μια μεταλλική εξέδρα που στήθηκε όπως και στις συναυλίες. Μια προσωρινή κατασκευή η οποία τώρα έχει μαζευθεί. Η πολεοδομία Πειραιώς ήρθε να κάνει αυτοψία μετά από καταγγελία και τώρα ο ιδιοκτήτης θα κάνει κάποιες ενστάσεις για προσαρμογή του προστίμου. Δεν γνωρίζω ποιος έκανε την καταγγελία κάποιος κακοήθης προφανώς. Δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε και νομίζω ότι το πετύχαμε, ήταν η πρωτόγνωρη παγκόσμια διαφήμιση του νησιού μου και η ανέξοδη τουριστική προβολή. Αυτό με ενδιέφερε και δεν ασχολούμαι με μικρότητες”, δηλώνει.

”Αρμόδια για έλεγχο και κυρώσεις σε ιδιόκτητους χώρους είναι η πολεοδομία Πειραιώς”, εξηγεί ενώ τονίζει πως το ζεύγος δεν είχε καμία σχέση με την εξέδρα ήταν καθαρά θέμα της διοργάνωσης. Πώς διαμορφώθηκε όμως το πρόστιμο – μαμούθ; ”Το πρόστιμο ανέγερσης ήταν περίπου 290.000€ και υπάρχει πρόστιμο διατήρησης περίπου 145.000€. Η μη διατήρηση της εξέδρας όμως αφαιρεί το πρόστιμο της διατήρησης, δηλαδή των 145.000€ Τώρα με την ένσταση που θα κάνουν και την συμμόρφωση που υπέδειξαν, οι 290.000€ θαμειωθεί κατά πολύ, μπορεί να φτάσει και τις 40.000€”, εξηγεί.

Ο κύριος Κονταξάκης υποστηρίζει πως όποιος έκανε την καταγγελία το έπραξε καθαρά από κακοήθεια. ”Είναι γνήσια κακοήθεια ανθρώπων που δεν ήθελαν να προβληθεί το νησί μου ή έχουν κάποια εμπάθεια και θέματα γενικώς. Δεν με απασχολεί αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει ότι ο στόχος επετεύχθη και ο δήμος σπετσών έγινε προς στιγμήν το κέντρο της πληροφόρησης και της αναγνώρισης”, ολοκληρώνει ο κύριος Κονταξάκης.

Ο λογαριασμός που εστάλη στον ιδιοκτήτη του κτήματος, όπως τον δημοσίευσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Read More

And More