Π. Μουζουράκης – Μ. Σολωμού: Τι λένε στο TLIFE για τη νέα τους σειρά!

Για τη νέα σειρά animation του Mega “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” , μίλησαν στο TLIFE, ο Πάνος Μουζουράκης η Μαρία Σολωμού και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.
Οι γνωστοί ηθοποιοί που φέτος το χειμώνα θα “δανείσουν” τις φωνές τους στην σατυρική σειρά κινουμένων σχεδίων για μεγάλους, δηλώνουν χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους και ελπίζουν η νέα αυτή προσπάθεια να επιτύχει.
Το “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” είναι ένα κόμικ που σατιρίζει τα ελληνικά δρώμενα και καταρρίπτει τις θεωρίες, όπως τις γνωρίζουμε. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο αρχαίος φιλόσοφος Μένιππος, στον οποίο “δανείζει” τη φωνή του ο Πάνος Μουζουράκης.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον ήρωα που υποδύεται και το ρόλο του στη σειρά. “Ο Μένιππος είναι ένας αρχαίος κυνικός φιλόσοφος που έζησε πριν από 2300 χρόνια. Είναι ένας ωραίος τυπάκος”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή του στο έργο. “Περνάμε πολύ καλά γιατί και ο Γιάννης Σαρακατσάνης και ο Λευτέρης Ελευθερίου που κάνουν τον Ερμή και τον Χάρο είναι καταπληκτικοί και γελάω πολύ μαζί τους”, σημειώνει ο Πάνος Μουζουράκης.
Ακόμη, σε guest συμμετοχές θα βρεθεί και η Μαρία Σολωμού στη σειρά. “Το “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” είναι ένα καρτούν που γράφει ο Γιώργος Φειδά, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στους Singles και όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τη σειρά μας φώναξε να τον βοηθήσουμε”, λέει και προσθέτει πως η ίδια κάνει συμμετοχές στη σειρά και δεν έχει κάποιο μόνιμο ρόλο. “Σε κάθε επεισόδιο, μπορώ να δώσει σε ένα με δυο χαρακτήρες τη φωνή μου. Δεν θα έχω μόνιμο ρόλο. Αλλά θα λέω μερικές πολύ αστείες και έξυπνες ατάκες”, υπογραμμίζει.
Παράλληλα, η ίδια δηλώνει πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχει στη σειρά. “Το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό αυτό που κάνουν τα παιδιά και ήθελα πολύ να δώσω τη φωνή μου σε ένα καρτούν”, εξομολογείται η λαμπερή ηθοποιός.
Επιπλέον, στη σειρά θα συμμετέχει και Γιάννης Παπαζήσης. Ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε ότι η σειρά κινουμένων σχεδίων που θα προβληθεί στο Mega αποτελεί μια ιδιαίτερη δημιουργία με ξεχωριστό και έξυπνο χιούμορ που θα απευθύνεται και σε ιδιαίτερους ανθρώπους. “Εύχομαι να πάει πολύ καλά γιατί ξεκινά έναν καινούριο δρόμο για την τηλεόραση που είναι κάτι διαφορετικό και έχει ενδιαφέρον. Έχει πολλά ωραία στοιχεία και ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο”, υπογραμμίζει.
Τέλος, ο Γιώργος Φειδάς που έχει δημιουργήσει τη σειρά μαζί με τον Γιάννης Τσιτσώνη περιγράφει τι θα δούμε στη μικρή οθόνη φέτος το χειμώνα. “Είναι μια σειρά σαν ανέκδοτο. Όταν ο Χάρος θέλει να πάρει σύνταξη, επειδή ανέλαβαν τη διοίκηση οι Χριστιανοί και αυτός ανήκει στο Δωδεκάθεο και μπορεί να ξεκουραστεί, πηγαίνει στην εφορία και εκεί του βρίσκουν έλλειμμα έναν οβολό. Ο οβολός αυτός είναι από τον αρχαίο φιλόσοφο Μένιππο που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για λεφτά και δεν πλήρωσε τον Χάρο, παρότι πέθανε. Τότε ξεκίνησε το πιο αρχαίο χρέος στην αρχαιότητα και ο Μένιππος δεν το πλήρωσε ποτέ”, περιγράφει και προσθέτει: “Πιστεύω ότι είναι μια ιστορία με την οποία θα ταυτιστεί ο κάθε Έλληνας”.
Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος με τη δημιουργία αυτής της σειρά και αναφέρει ότι αυτό που ουσιαστικά έγινε είναι πως πήραν τρεις χαρακτήρες από την αρχαιότητα -τον Μένιππο, τον Χάρο και τον Ερμή -και τους “έριξαν” σε σημερινές καταστάσεις που μας απασχολούν όλους.

Ρεπορτάζ: Άρτεμις Θύμιου, Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More