Φεστιβάλ Βενετίας: Δες φωτογραφίες από την μεγαλύτερη κινηματογραφική συνάντηση

Το φεστιβάλ έκανε έναρξη στη Sala Grande, μία αναπαλαιωμένη και μεγάλη αίθουσα, έτσι όπως αρμόζει σε μία ταίτια τελετή. Η αυλαία του 68ου διαγωνισμού κινηματογράφου άνοιξε με την ταινία “Ides of March“, σε σενάριο και σκηνοθεσία του George Clooney, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί!

Φυσικά, o γοητευτικός ηθοποιός έφτασε στη Βενετία μαζί με τους φίλους του και την συνοδεία του κεντρίζοντας τα βλέμματα κυρίως του γυναικείου κοινού…

Σε σύνολο, διαγωνίζονται 22 ταινίες για το Χρυσό Λιοντάρι αλλά και τα άλλα βραβεία της Μόστρας,που θα κριθούν από διεθνή κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Αμερικανό βραβευμένο σκηνοθέτη Darren Aronofsky.

Η Ελλάδα, συμμετέχει με την ταινία “Αλπεις” του ταλαντούχου Γιώργου Λάνθιμου. Η ταινία μιλάει για μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι μέλη μιας εταιρείας με το όνομα “Αλπεις”, που αντικαθιστά νεκρούς σε φίλους και συγγενείς τους, μέχρι που εκείνοι, καταφέρουν να ανταπεξέλθουν την περίοδο του πένθους.

Σήμερα είναι η 4η μέρα του Φεστιβάλ Βενετίας και από την ιταλική πόλη έχουν περάσει δεκάδες star. Οι συμμετοχές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο διαγωνιστικό μέρος και που οι συντελεστές τους έχουν παρελάσει ή θα περελάσουν από το Λίντο είναι:

-Το “Μακελειό” του Roman Polanski, με τους Jodie Foster και Kate Winslet, το οποίο βασίζεται σε θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά.

-“Επικίνδυνη μέθοδος” του David Kronenberg, με τους Keira Knightley, Viggo Mortensen και Michael Fassbender, που έχει σαν θέμα της τη σχέση Καρλ Γιουνγκ και Ζίγκμουντ Φρόιντ, και μοιραία τη θεωρία της ψυχανάλυσης.

-“Η τελευταία μέρα στη γη” του Abel Ferrara, με τον Willem Dafoe, με θέμα τη βιβλική Αποκάλυψη.

-“Ενα καυτό καλοκαίρι” του Γάλλου Philippe Garrel με τον Lousi Garrel, στο ρόλο ενός ζωγράφου που τον εγκαταλείπει η γυναίκα του (Μonica Bellucci).

-“Φάουστ“, από τον Ρώσο Alexander Sokurov.

-“Texas Killing Fields” της Εμι Κανάαν Μαν, σχετικά με έναν ντετέκτιβ του Τέξας που συνεργάζεται με Νεοϋορκέζο αστυνομικό, για την εξιχνίαση μιας σειράς παράξενων δολοφονιών στο Τέξας.

-“Poulet aux prunes” (“Κοτόπουλο με δαμάσκηνα”) από το δίδυμο Marianne Satrapi και Vincent Paronnaud που, με θέμα της, έναν ταλαντούχο μουσικό που αποφασίζει να πεθάνει, όπως και άλλες.

Φεστιβάλ Βενετίας ημέρα 3η

Φεστιβάλ Βενετίας ημέρα 2η

Φεστιβάλ Βενετίας ημέρα 1η

Read More

And More