Ζ. Μακρυπούλια: Στην παράσταση που σκηνοθέτησε η Θ. Ματίκα! Φωτογραφίες

Το θερινό θέατρο Λαμπέτη έκανε επίσημη πρεμιέρα με τη διαχρονική και επίκαιρη σατιρική βρετανική κωμωδία, “Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!” του Μπάρυ Κηφ. Φυσικά το TLIFE ήταν εκεί καθώς και πολλοί εκπρώσποι της εγχώριας showbiz που τίμησαν τους συντελεστές του έργου με την παρουσία τους.

Μία από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικές σκηνές που ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και επαναλειτουργεί μετά από οχτώ χρόνια, προσδοκώντας να ζωντανέψει την πάλαι ποτέ θεατρική λεωφόρο, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη και ο Μιχάλης Τιτόπουλος απαρτίζουν το θίασο που “καυτηριάζει” με κωμικό τρόπο τη διαφθορά και την παντελή έλλειψη ηθικής των “σηματοδοτημένων” ηρώων του έργου. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Θάλεια Ματίκα, που πρόσφατα απέκτησε το πρώτο της παιδάκι με τον σύζυγό της Τάσο Ιορδανίδη.

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Άννα Παναγιωτοπούλου και το Βλαδίμηρο Κυριακίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την άψογη συνεργασία που είχαμε… Όλους τους ηθοποιούς, που με τιμούν με τη φιλία τους και το ταλέντο τους και η σκηνική τους αυταπάρνηση είναι στοιχεία συγκινητικά… Τους συνεργάτες και συντελεστές, γιατί μου ”έλυσαν τα χέρια” πάρα πολλές φορές… Η αγάπη τους για αυτή τη δουλειά ήταν κάτι παραπάνω από εμψυχωτική…”, σημειώνει η σκηνοθέτις.

Δες ποιοι απόλαυσαν την πρεμιέρα


Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας-Νίκος Μουτσινάς-Ζέτα Μακρυπούλια


Ζέτα Μακρυπούλια-Πρόδρομος Τοσουνίδης-Ελισάβετ Κωνσταντινίδου


Διονύσης Τσακνής-Ελισάβετ Μουτάφη-Κάτια Δανδουλάκη


Αθηνά Οικονομάκου-Ελισάβετ Κωνσταντινίδου


Ματθίλδη Μαγγίρα-Ρένος Χαραλαμπίδης


Αλέξανδρος Σταύρου-Μαριάννα Τουμασάτου


Ζέτα Δούκα


Ελένη Γκασούκα με την κόρη της,Φωτεινή Αθερίδη


Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-Ελένη Κρίτα


Ματθίλδη Μαγγίρα και Κατερίνα Τσάβαλου


Πηνελόπη Αναστασοπούλου-Άριελ Κωνσταντινίδη


Βέρα Κρούσκα


Χριστόφορος Παπακαλιάτης-Μίρκα Παπακωνσταντίνου


Βλαδίμηρος Κυριακίδης-Ελισάβετ Κωνσταντινίδου-Μέμος Μπεγνής


Βλαδίμηρος Κυριακίδης-Έφη Μουρίκη

Λίγα λόγια για το έργο
Από τη μια η οικογένεια της φοβερής γιαγιάς Σπράϊτλυ (μια φτωχή οικογένεια, που ζει στήνοντας κομπίνες με …κοκορομαχίες), η εγγονή της, που βρίσκεται μόνιμα υπό την επήρεια ηρεμιστικών χαπιών, ο εγγονός της ο οποίος είναι …πυγμάχος και εξαιρετικός στο να “στήνει αγώνες”).

Από την άλλη ο κόσμος του μεγαλοαστού Οράτιου Κλώτον (σεξομανής, διεφθαρμένος πολιτικός).
Στη μέση ο σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος, ο πληρωμένος αστυνομικός που θέλει απεγνωσμένα ένα δάνειο, ο εργατοπατέρας, η αφελής νεαρά πλουσία που κάνει αγαθοεργίες, ο ξεπεσμένος και αλκοολικός γιατρός, ο φουκαράς, τοξικομανής καλλιτέχνης.

Ένα στημένο ατύχημα, που καταλήγει να γίνει δυστύχημα, ενώνει τους δρόμους τους και… τους μπερδεύει… αρκετά!
Όλα αυτά, κάπου μέσα στη δεκαετία του 80’…

Τολμηρός και βωμολόχος ο βραβευμένος και πολυγραφότατος Βρετανός σατιρικός, Μπάρυ Κηφ, “ακρωτηριάζει” όλες τις κοινωνικές τάξεις και “φωτογραφίζει” την ανθρώπινη Λούμπεν διάθεση. Πρόκειται για διασκευή του ομότιτλου έργου του Τόμας Μίντλετον που γράφτηκε το 1605.

Ο Κηφ θέτει την εξέλιξη του έργου και μεταφέρει πρόσωπα και καταστάσεις στη δεκαετία του 80.
Την πρώτη απόπειρα της διασκευής του ο Κηφ την έκανε το 1977 αλλά απαγορεύτηκε καθώς χαρακτηρίστηκε “ακραία” και “επικίνδυνη”.

Το 1984 ο συγγραφέας επανήλθε και σήμερα το έργο θεωρείται μία από τις καλύτερες και πλέον κλασσικές κωμωδίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Read More

And More