Εurovision 2012: Η Τατιάνα μας συστήνει την Dora και τους Velvet Fire!

H Τατιάνα υποδέχτηκε σήμερα στο Μίλα την Dora και το συγκρότημα Velvet Fire. Οι υποψήφιοι της Eurovision μίλησαν για το πως ξεκίνησαν να ασχολούνται με το τραγούδι, για τα παιδικά τους χρόνια αλλά και την συμμετοχή τους στο μουσικό διαγωνισμό.

Η Dora ασχολείται από πολύ μικρή με τη μουσική. Το 2006 γίνεται η πρώτη γνωριμία της Δώρας με τη Eurovision, αφού παίρνει μέρος στον ελληνικό τελικό της Eurovision Junior. Είχε συμμετάσχει όμως και το 2007 στην όπου είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση. Έχει μια σχετική εμπειρία από το διαγωνισμό αλλά το κυνηγάει πάλι! Αυτή τη φορά με το τραγούδι “Baby I’m Yours” δια χειρός Ηλία Πανταζόπουλου.

Μετά το δημοτικό η Δώρα φοίτησε για τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, γεγονός που τη βοήθησε πολύ να εξελιχθεί σε αυτό που από μικρή αγαπούσε.

Πριν από μερικά χρόνια είχε περάσει στην τελική εικοσάδα των υποψηφίων του X-Factor 1, όμως η ίδια αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο παιχνίδι, λόγω σπουδών. Η 19χρονη τραγουδίστρια είχε εμφανιστεί και στην εκπομπή “Μπράβο” της Ρούλας Κορομηλά ενώ από μικρή ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Οι Velvet Fire αποτελούνται από τους 23χρονους George Alex και May Sokolai. Το σχήμα προέκυψε από μία τυχαία συνάντηση, όταν βρέθηκαν πριν τέσσερα χρόνια να τραγουδάνε live μαζί στην ίδια σκηνή. Τώρα τραγουδάνε μαζί το “No parking” με την ελπίδα να μας εκπροσωπήσουν στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό.

Ο George Alex γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα και κάνοντας μαθήματα φωνητικής ενώ μετά το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη γεωπονία.

Η May Sokolai γεννήθηκε στη Βαγδάτη, μεγάλωσε στην Αθήνα και κουβαλάει ένα κράμα πολιτισμών. Από μικρή κι εκείνη ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα, φωνητική και θεωρία της μουσικής, ενώ μετά το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία.

Read More

And More