Ο Ηλίας Ψινάκης στο TLIFE για την πρωτοβουλία του για τους άστεγους

Ο Ηλίας Ψινάκης είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της showbiz. Ο κόσμος απολαμβάνει κάθε του εμφάνιση και πρωτοβουλία και τον ανταμοίβει με την αγάπη του. Δεν είναι τυχαίο που μπόρεσε πάρα πολύ εύκολα να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Βέβαια, ο γνωστός μάνατζερ ανταποκρίνεται σε αυτή την αγάπη με τον καλύτερο τρόπο αφού δεν μένει αδιάφορος στα προβλήματα των πολιτών.

Το TLIFE επικοινώνησε μαζί του για την τελευταία του πρωτοβουλία για τη δραστηριοποίηση διαφόρων ομάδων πολιτών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και μέσων για την παροχή βοήθειας σε απόρους και αστέγους. Μάλιστα, υπέβαλε μία σχετική επιστολή στον δήμαρχο Αθηναίων.

Η ιδέα έγινε αποδεκτή από τον κ. Καμίνη ενώ την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσει και μαζί του το περιεχόμενο των προτάσεών του. Μετά από την συνάντηση αυτή θα μπορέσει να μας πει περισσότερα!

Όλα ξεκίνησαν από τη διαπίστωση πως, ενώ οι αριθμοί των αστέγων και απόρων αυξάνονται, τα διαθέσιμα κονδύλια του Δήμου και της Αρχιεπισκοπής παραμένουν δυστυχώς τα ίδια. To TLIFE είχε κάνει πρόσφατα έρευνα για το ίδιο θέμα και σου έδειξε με ποιον τρόπο μπορείς να βοηθήσεις!

Η πρόταση του κ. Ψινάκη υπογραμμίζει την ενεργοποίηση κυρίως καλλιτεχνών και επιχειρηματιών, με στόχο την αύξηση των κονδυλίων και ενίσχυση των χορηγιών για τη διοργάνωση συσσιτίων. Επίσης, προτίθεται να διοργανώσει events και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα έσοδα εκ των οποίων θα προορίζονται για τον ίδιο σκοπό.

Δες όλο το περιεχόμενο της επιστολής του προς τον δήμαρχο της Αθήνας:

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
Κύριο Γ. Καμίνη

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011,

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η χώρα, όπως όλοι βιώνουμε, περνάει μία πρωτοφανή κρίση. Η σημαντικότερη αξία την οποία οι ενεργοί πολίτες πρέπει να κάνουμε πράξη σήμερα είναι η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Θεωρώ χρέος μου να προτείνω και να στρατευθώ σε μία τέτοια προσπάθεια. Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και ο Δήμος, έχει ήδη προχωρήσει οργανωτικά σε διανομή συσσιτίων σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε προφανή και πρωτοφανή αδυναμία.

Πιστεύω ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Πρέπει έτσι να σηματοδοτήσουμε, να συμβολίσουμε και να μετουσιώσουμε τη συμμετοχή στο μεγάλο αυτό εθνικό εγχείρημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία μαζί με συμπολίτες μας που έχουν την ευαισθησία, τη διάθεση και τη δυνατότητα προσφοράς από τον καλλιτεχνικό, επιστημονικό, αθλητικό και επιχειρηματικό χώρο, να δημιουργήσουμε γεγονότα που αποσκοπούν στην ανεύρεση χρηματικών πόρων, που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή και έτσι να δημιουργηθεί, γιατί όχι, ένα κίνημα εθελοντικής έμπρακτης προσφοράς που θα απαντά στην κρίση.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι ανοικτή σε όλους και από τη φύση της υπερκομματική.

Πιστεύω βαθιά ότι μέσα στην κρίση όλοι δικαιούνται τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ.

Με τιμή
Ηλίας Ψινάκης”

Read More

And More