Στην τελική ευθεία για την Eurovision! H ΕΡΤ φέτος δεν θα στείλει αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν

Το ταξίδι της Ελευθερίας Ελευθερίου για τον τελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Η τραγουδίστρια βρίσκεται στο εξωτερικό όπου κάνει διάφορους σταθμούς για να παρουσιάσει το κομμάτι της ελληνικής συμμετοχής.

H Ελευθερία Ελευθερίου στο CNN!

Πρόσφατος σταθμός ήταν η Ολλανδία όπου η Ελευθερία κέρδισε τις εντυπώσεις. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να δώσει συνέντευξη σε αρκετά τοπικά αλλά και διεθνή μέσα ανάμεσα στα οποία ήταν και το CNN! Ο σκοπός του ταξιδιού στο Άμστερνταμ ήταν να πάρει μέρος στο Eurovision In Concert 2012.

Η Ελ. Ελευθερίου στο Eurovision in Concert 2012 !

Πρόκειται για μία μεγάλη συναυλία, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, όπου τραγούδησαν 23 εκ των συνολικά 42 acts που διαγωνίζονται στην Eurovision 2012. Το “Aphrodisiac” ακούστηκε ενώπιον χιλιάδων θεατών και η Ελευθερία απέσπασε κολακευτικά σχόλια και πολλά χειροκροτήματα:

Ο θεσμός αυτός αποτελεί σημαντικής σημασίας γεγονός για την προώθηση και προβολή των συμμετοχών του φετινού διαγωνισμού.

Το poll που διεξάγει ο OGAE GREECE (το επίσημο site των θαυμαστών του μουσικού διαγωνισμού) για την Eurovision 2012, βγάζει σταθερά στην πρώτη θέση την Ελλάδα. Μέχρι τις 20 Απριλίου η συμμετοχή έφτανε τις 10.000 ψήφους και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: στην 1η θέση την Ελλάδα και το Aphrodisiac με 1204 ψήφους, ενώ στη 2η θέση με μόλις 17 ψήφους λιγότερες συναντάμε την Κύπρο και το La la love (1187 ψήφοι), στην 3η θέση το απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision, η Σουηδία και η Loreen, με το Euphoria με 910 ψήφους.

Σε ένα διαγωνισμο όλα τα περιμένεις! Εγώ πάω στοχεύοντας ψηλά για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ελπίζοντας για το καλύτερο αποτέλεσμα! Και ο Θεός βοηθός“, δηλώνει στο TLIFE η τραγουδίστρια. Η ίδια είναι πολύ ενθουσιασμένη από την φετινή συμμετοχή και το βλέπει σαν μια μεγάλη ευκαιρία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η Ελ. Ελευθερίου στο TLIFE για τη μεγάλη βραδιά της Eurovision και για τα σχόλια του ελληνικού τελικού!

Στο πλευρό της έχει μία δυνατή ομάδα που φροντίζει όλα να είναι άψογα για την βραδιά του μουσικού διαγωνισμού στο Μπακού, στα τέλη Μαΐου! Όλοι εργάζονται πυρετωδώς… Την σκηνική παρουσία και την χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει ο ταλαντούχος Κωνσταντίνος Ρήγος.

Κ. Ρήγος: Αναλαμβάνει τη σκηνική παρουσία της Ε. Ελευθερίου στην Eurovision

Η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη συνεχόμενη που ο ίδιος καταπιάνεται με το αντικείμενο αυτό, καθώς βρισκόταν και πέρσι πίσω από το στήσιμο της χορογραφίας του Λούκα Γιώρκα και του “Watch My Dance”. Η πρόθεσή του είναι να δώσει και στην φετινή χορογραφία την εικόνα της σύχρονης Ελλάδας, με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό, όμως, αφού φέτος έχουμε να κάνουμε με ένα τραγούδι pop αισθητικής, με έθνικ στοιχεία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΡΤ φέτος δεν θα στείλει αποστολή στο στον φετινό 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, λόγω του αυξημένου κόστους του συγκεκριμένου ταξιδιού και έτσι η μετάδοση της διοργάνωσης θα γίνει από την Αθήνα.

Δες φωτογραφίες από τo στάδιο Baku Crystal Hall που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό:

Read More

And More