Β.Ανδρίτσου στο TLIFE: “Θα συγχωρούσα την απιστία!”

Για τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα και τα μελλοντικά της σχέδια μίλησε η Βασιλική Ανδρίτσου στο TLIFE.

H γνωστή ηθοποιός που βρίσκεται ήδη σε περιοδεία με το θεατρικό έργο “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”, που ανεβάζουν ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, βασισμένο στην κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου, κατάφερε να “ξεκλέψει” λίγο από το χρόνο της και να μας μιλήσει για τον ρόλο της θρυλικής “Φωφώς” που υποδύεται. “Εγώ παίζω τη Φωφώ που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο να φέρει στο σπίτι τον Λευτεράκη και να τρελάνει τον άνδρα της που την απατά”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η “απατημένη Φωφώ” που ενδσαρκώνει ως ρόλο είναι ένα γεγονός της εποχής, “Τότε οι γυναίκες δύσκολα χαλούσαν το σπίτι τους για ένα τσιλιμπούρδισμα του άντρα. Ήταν ένα κοινωνικό θέμα της εποχής και υπήρχε η φράση “έλα μωρέ άντρας είναι”. Ήταν θέμα της εποχής”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως με τα σημερινά δεδομένα τα πράγματα είναι διαφορετικά. “Η γυναίκα είναι αυτόνομη και μπορεί να πάρει τη βαλίτσα της και να φύγει. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αλλά η εποχή μας το έχει παρακάνει”, υπογραμμίζει.

Η ίδια πάντως δηλώνει πως προτιμά μια μέση λύση. “Θα μπορούσα να συγχωρέσω την απιστία”, εξομολογείται, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν θα έμενε μ’ έναν άνθρωπο που τσιλιμπουρδίζει συνεχώς.

Παράλληλα, για την επιτυχημένη παράσταση έχει υπάρξει μια μικρή ανανέωση χωρίς να έχει αλλάξει το έργο.”Στην παράσταση έχει κρατηθεί η εποχή αλλά υπάρχει μια ανανεωμένη ματιά σε σχέση με το έργο. Ο Μιχάλης και ο Θανάσης προσπαθούν να δώσουν την αίσθηση της σύγχρονης φάρσας. “, λέει η Βασιλική Ανδρίτσου και προσθέτει πως αυτό που της αρέσει στην παράσταση είναι το σύνολο που βγαίνει προς τα έξω και όχι μόνο ο ρόλος της.

Ακόμα, υπογραμμίζει πως της αρέσει πολύ η κωμωδία και οι κωμικοί ρόλοι. “Μου αρέσει πολύ η κωμωδία. Στα δεκαπέντε χρόνια που δουλεύω έχει φθάσει μια στιγμή που επιλέγω κωμικούς ρόλους που μου αρέσουν πολύ. Μου αρέσουν όλα τα είδη κωμωδίας, τα κομεντί, η μαύρη κωμωδία”

Για την απήχηση της παράστασης και τις αντιδράσεις του κόσμου, η Βασιλική Ανδρίτσου αναφέρει πως τα μηνύματα είναι πολύ καλά και η παράσταση αρέσει πολύ. Παράλληλα, εξομολογείται πως της αρέσει να την σταματούν στο δρόμο και να της χαμογελούν . “Οι άνθρωποι που παίζουν σε κωμωδίες είναι αγαπητοί στον κόσμο. Εμένα μου αρέσει ο κόσμος να μου χαμογελά σαν να είχαμε φάει μαζί το περασμένο βράδυ”, αποκαλύπτει.

Όσον αφορά τη συνεργασία της με τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, η Βασιλική αναφέρει: ” Με τον Πέτρο γνωριζόμαστε 11 χρόνια και τον έχω σαν μικρό μου αδελφό. Έχουμε ασχοληθεί επαγγελματικά και στο παρελθόν.”

Για την οικονομική κρίση αναφέρει πως έχει “χτυπήσει” την τηλεόραση, αλλά οι ηθοποιοί έχουν την εναλλακτική του θεάτρου. Ωστόσο, η ίδια εμφανίζεται αισιόδοξη και σημειώνει πως η κρίση κάποια στιγμή θα περάσει. “Η κρίση θα περάσει, αλλά πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία”, συμπληρώνει.

Το χειμώνα θα συνεχίσει στην Πολυκατοικία και θα παίξει και στη νέα θεατρική παράσταση των Παπαθανασίου-Ρέππα στο θέατρο “Πειραιώς 131” στην παράσταση “Ράους ή έξω από εδώ”.


Από την παράσταση “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης”!

Read More

And More