Τηλεοπτικοί έρωτες που άφησαν εποχή!

Ζευγάρια που αγαπήσαμε και πολλές φορές τα ταυτίσαμε μαζί ακόμα και στην καθημερινή τους ζωή! Ζευγάρια που τα γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και έγιναν πρότυπο. Τηλεοπτικά πρόσωπα που στιγματίστηκαν από τους ρόλους αυτούς και έχουν μείνει ακόμα στην μνήμη του κοινού ως “ιδανικοί έρωτες”. Το TLIFE συγκέντρωσε κάποιους από τους μεγάλους τηλεοπτικούς έρωτες που μας καθήλωναν στην μικρή οθόνη…

Λάμψη

Η Λάμψη ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. ΗΤο πρώτο της επεισόδιο παίχτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1991 ενώ ένδοξο το φινάλε της έγινε στις 16 Ιουλίου 2005. Συνολικά προβλήθηκαν 3.457 επεισόδια σε 14 χρόνια κερδίζοντας και μια θέση στο βιβλίο Recor Guiness. Ο έρωτας του Γιάνγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) και της Βίρνας ( Κάτια Δανδουλάκη) ήταν ένας από τους αγαπημένους των τηλεθεατών. Ένας έρωτας που πέρασε πολλά χωρίς όμως να έχει αίσιο τέλος!

Ψίθυροι καρδιάς

Το σήριαλ αυτό προβλήθηκε το 1997. Ο έρωτας ενός μπαλαμού και μιάς τσιγγάνας, του Απόστολου Γκλέτσου και της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους, καθήλωσε μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού πράγμα που αποδείχτηκε από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημείωνε κατά την προβολή του αλλά και στις επαναλήψεις του. Οι ρόλοι τους ήταν τόσο χαρακτιριστικοί που πέρασε καιρός και για τους δύο ηθοποιούς μέχρι να σταματήσουν να τους ταυτίζουν με αυτούς.

Δυό ξένοι

Οι δυο ξένοι ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές και έκανε πρεμιέρα στην τηλεόραση το 1997. Η επιτυχία που γνώρισε ήταν τέτοια που προβάλλεται σε επανάληψη μέχρι σήμερα αλλά ποτέ δεν το βαριέσαι! Το συγκεκριμένο σήριαλ είναι μια απόδειξη ότι τα ετερόνυμα έλκονται…Ο έρωτας του καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά και της τηλεπαρουσιάστριας Μαρίνας Κουντουράτου μας πρόσφερε πολλές στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης.

Το σημάδι του έρωτα

Μια παράνομη ερωτική ιστορία εκτυλίσσσεται μέσα από το έργο αυτό. Ένας απαγορευμένος έρωτας προσπαθεί να μείνει κρυφός αλλά οι ψίθυροι στο χωριό αποκαλύπτουν το μυστικό του Κώστα (Στράτος Τζώρτζογλου) και της Άννας (Βάνα Μπάρμπα). Μία ακόμα ερμηνεία της Βάνας Μπάρμπα που επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της ως sex symbol.

Είσαι το ταίρι μου

Ακόμη μια σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Ο έρωτας της Στέλλας ( Βίκυ Σταυροπούλου) και του Σωτήρη (Αλέξης Γεωργούλης) απέδειξε ότι ο έρωτας μερικές φορές είναι τυφλός, αλλά και ότι δεν πρέπει να κρίνουμε από την εξωτερική εμφάνιση. Πόσες γυναίκες δεν ταυτίστηκαν με την κοπέλα που βρήκε τον πρίγκηπά της πάνω σε…μηχανή!

Σ’αγαπώ-μ’αγαπάς

Το αγαπήσαμε για τις έξυπνες ατάκες του αλλά και επειδή παρουσίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Η Δήμητρα είχε μόνιμο πάθος για το γάμο και τη μητρότητα, ενώ ο Θοδωρής ήταν προσκολλημένος με τη συμβίωση και δεν δεχόταν το γάμο. Μικρές καθημερινές στιγμές που όλοι μας ζήσαμε, ζούμε ή θα ζήσουμε δοσμένες με το χαρακτηριστικό υποκριτικό ταλέντο της Δήμητρας Παπαδοπούλου και του Θοδωρή Αθερίδη.

Θα βρεις το δάσκαλο σου

Ένας έρωτας μεταξύ ενός καθηγητή και της μαθήτριας του, που πέρασε από χίλια κύματα. Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές αλλά ο έρωτας τους ξεπέρασε όλα τα εμπόδια. Η Μαρίζα Πασπάτη (Ευδοκία Ρουμελιώτη) και ο καθηγητής Χημείας Θάνος Ποντίκης ( Μάριος Αθανασίου) αγαπήθηκαν πάρα πολύ σαν τηλεοπτικό ζευγάρι.

Εραστής Δυτικών Προαστίων

Ο όμορφος και δημοφιλής Σπύρος ( Αλέξης Γεωργούλης) γέννημα-θρέμμα δυτικής Αττικής συναντά κι ερωτεύεται την κακομαθημένη και πάμπλουτη Λίζα (Μαριλίτα Λαμπροπουλου). Μια ιστορία βγαλμένη μέσα από την ζωή και γι’ αυτό έγινε γρήγορα δημοφιλής.

Της αγάπης μαχαιριά

Άλλος ένας τηλεοπτικός έρωτας που μοιάζει με παραμύθι και κορυφώθηκε μέσα από το δράμα. Ο Κώστας Σόμμερ και η Φαίη Ζαφειράκου ήταν οι τηλεοπτικοί Σήφης και Μαρία.

Κάρμα

Μια σειρά όπου γεννιέται μια καρμική σχέση. Μπορεί ότι συμβαίνει ανάμεσα στην Σμαράγδα (Ισαβέλλα Κογιεβίνα) και τον Άγγελο (Αντώνη Φραγκάκη) να φαίνεται τυχαίο αλλά στην πραγματικότητα είναι μοιραίο!

Χίλιες και μία νύχτες

Ο έρωτας του Ονούρ και της Σεχραζάτ στην τηλεοπτική αλλά και στην πραγματική ζωή έφερε τις “Χίλιες και μία νύχτες” στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης. Ο Halit Ergenc δε δίστασε να διαλύσει το γάμο του μέσα σε μία νύχτα για να είναι μαζί με την αγαπημένη του Berguzar Korel.

Ρεπορτάζ: Κική Τσολακίδη

Read More

And More