Η ταινία του Βρετανού L. Nielsen για την Ελλάδα με γυρίσματα στην Αίγινα! Φωτογραφίες και Video

Τα γυρίσματα για το trailer της νέας του ταινίας για την Ελλάδα πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό στην Αίγινα ο Βρετανός σκηνοθέτης Lance Nielsen. Η ταινία με τίτλο “The Journey” (Το ταξίδι) έχει σκοπό να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της και να προωθήσει τις ελληνικές αξίες και το ελληνικό πνέυμα.

Γι’ αυτό το σκοπό ο Βρετανός σκηνοθέτης επιστράτευσε τον παγκοσμίου φήμης Jason Flemyng (XMen / BenjaminButton / Snatch) τον Τάσο και τον Duncan Pow (HolbyCity / Doctors / Blackwood) στην ελληνοβρετανική παραγωγή της εταιρείας 5 Plus One σε συνεργασία με την Eagles Dare Films.

Η συνεργασία με τις πέντε Ελληνίδες παραγωγούς και τα γυρίσματα στην Αίγινα
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία είναι χαμηλού προϋπολογισμού και πραγματοποιείται από 5 νεαρές Ελληνίδες παραγωγούς (Αγγελική Αγγελίδη, Κυριακή Φωτιάδου, Ιωάννα Πετειναράκη, Ήρια Πιζάνια, Κάρμεν Ζωγράφου, οι οποίες παρά την κρίση, καταφέρνουν με σκληρή προσπάθεια να κάνουν αυτή την ταινία πραγματικότητα.

Τα πρώτα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Αίγινα, επιφυλάσσοντας μια έκπληξη για τους κατοίκους των νησιών αφού αρκετοί από αυτούς ενσωματώθηκαν στο σενάριο και ενσάρκωσαν κάποιους από τους ήρωες της ταινίας. Ιδιαίτερη ήταν και οι βοήθεια των ανθρώπων που συνάντησαν εκεί. Ανάμεσά τους η οικογένεια Κρασσά που φιλοξένησε το συνεργείο και τους ηθοποιούς στο ξενοδοχείο Kavos Bay Hotel, αλλά και άλλες τοπικές επιχειρήσεις.
Η ταινία θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τον Οκτώβριο, κινηματογραφώντας στην Αίγινα και την Κέα και αυτή τη στιγμή ο σκηνοθέτης Lance Nielsen βρίσκεται στην αναζήτηση χρηματοδότη, ώστε να συλλέξει τα χρήματα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της.
Λίγα λόγια για την ταινία
Το θέμα της ταινίας είναι ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια, αλλά και η λύτρωση των συναισθημάτων, που προσφέρει η Ελλάδα και τα τοπία της.
H ταινία αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της εταιρίας ‘5 plus ONE’ που εδρεύει στο Λονδίνο καθώς επίσης πτυχιακή και ερευνητική εργασία δύο φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την προσπάθεια τους στηρίζει επίσημα το Υπουργείο Τουρισμού το οποίο θέτει την ταινία υπό την Αιγίδα του.
Η ταινία ξεκίνησε να σχηματοποιείται στο μυαλό του σκηνοθέτη πριν από μερικά χρόνια όταν επισκέφτηκε την χώρα μας, μετά από τον πρόσφατο χαμό ενός κοντινού του ανθρώπου. Ωστόσο άρχισε να υλοποιείται όταν γνώρισε τις πέντε Ελληνίδες παραγωγούς σε σεμινάριο του Chris Jones (Guerilla Filmmaking Masteclasses) στο Λονδίνο.

Η περιγραφή της ιστορίας της ταινίας τότε κίνησε την περιέργεια των πέντε Ελληνίδων παραγωγών τόσο για το θέμα της ιστορίας και όσο και για το πάθος με το οποίο την αφηγούταν ο σκηνοθέτης. Κατάλαβαν ότι για τον Lance η Ελλάδα, στο σύντομο χρονικό διάστημα που τον φιλοξένησε, έγινε δεύτερη πατρίδα του.
Πρωταγωνιστούν: Duncan Pow, Jason Flemyng, Charlene Colllins, Lindsey Coulson, Τάσος Νούσιας. Στέλιος Καλαϊτζής, Shirin Youssefian, Λένα Καλουτσάκη, Raymond Kym-Suttle.

Δες το video:

Δες φωτογραφίες από τα γυρίσματα:

Read More

And More