Οι Ελληνίδες star στο TLIFE για την ολική απαγόρευση του καπνίσματος!

Από σήμερα τέλος το κάπνισμα κορίτσια και μάλιστα βάση νόμου! Για όσους από σας δεν καπνίζατε ή είχατε μπει στην διαδικασία να το κόψετε ίσως είναι μία μικρή βοήθεια. Όσες όμως δεν μπορούν να φανταστούν πως θα είναι να πίνουν τον καφέ τους ή το ποτό τους χωρίς την συντροφιά του τσιγάρου μάλλον θα σας δυσκολέψει! Το Tlife επικοινώνησε με τις αγαπημένες σου Ελληνίδες σταρ και κατέγραψε την δική τους άποψη για τα νέα μέτρα της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος:

Μπέσσυ Μάλφα

“Αν θέλουμε να θεωρούμαστε Ευρώπη, πρέπει να ακολουθήσουμε και κάποιους νόμους οι οποίοι ισχύουν σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν ειδικοί χώροι που καπνίζουν οι άνθρωποι και ειδικά μαγαζιά”. Η ίδια καπνίζει περιστασιακά αναλόγως με την ψυχολογική της κατάσταση: “Εμένα θα με επηρεάσει οποισδήποτε νόμος ο οποίος θα κρατηθεί. Στην Ελλάδα συνέχεια φτιάχνουμε νόμους που δεν τους κρατούμε. Θεωρώ ότι αν ο Έλληνας αρχίσει να πληρώνει τα πρόστιμά του θα συνετιστεί. Δεν είμαι κατά του καπνίσματος αλλά θεωρώ ότι όταν κάποιος θέλει να λέει ότι είναι πολίτης αυτού του κόσμου και σέβεται τον συνάνθρωπό του δεν πρέπει να κάνει πράγματα που τον επηρεάζουν, όπως να καπνίζω εγώ και να παθαίνετε κάτι εσείς.”

Χριστίνα Αλεξανιάν

”Καπνίζω, το κόβω, ξανακαπνίζω… Προφανώς η απαγόρευση βοηθάει στο να περιοριστούν οι χώροι όπου καπνίζουμε κι επειδή προσπαθώ να το κόψω είμαι σύμφωνη με το μέτρο. Θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί αλλά αν γίνει αυτό θα είναι το ιδανικό”.

Τζένη Μπότση

Η ηθοποιός είναι από τους φανατικούς καπνιστές και η άποψή της αντιπροσωπεύει ίσως την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών: “Θα ήθελα να εφαρμοστεί αλλά όχι και στους εξωτερικούς χώρους. Στους εσωτερικούς θέλω να εφαρμοστεί γιατί θα είναι κι ένα κίνητρο για μας που καπνίζουμε να το ελαττώσουμε αν όχι να το κόψουμε. Στα νυχτερινά κέντρα είμαι σίγουρη ότι κάποια πατέντα θα βρεθεί. Δεν πιστεύω ότι θα γίνουμε Ευρώπη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στη Κωνσταντινούπολη ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%. Εφόσον λοιπόν το κατάφεραν οι Τούρκοι, μπορεί να το καταφέρουμε κι εμείς”.

Μαρία Ηλιάκη

”Δεν καπνίζω καθόλου. Με ενοχλεί όταν οι άλλοι καπνίζουν γύρω μου. Δεν ξέρω αν θα εφαρμοστεί γιατί την προηγούμενη φορά δεν έγινε. Ελπίζω αυτή τη φορά να εφαρμοστεί. Σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να μην καπνίζει αλλά πρέπει να σεβαστούν κι εμένα που δεν μπορώ να καπνίζουν γύρω μου”.

Έρρικα Πρεζεράκου

Η όμορφη αθλήτρια όπως είναι φυσικό δεν καπνίζει ωστόσο συμφωνεί με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα: “Είναι ευκαρία να κάνουμε κάτι καλό για την υγεία και το σώμα μας.” Όσο για το κατά πόσο πιστεύει ότι οι Έλληνες θα συμβιβαστούς με τον νέο νόμο απαντά η ίδια πιστεύει ότι όντως θα εφαρμοστεί.

Χρύσπα

” Εγώ δεν καπνίζω. Εν μέρει με βολεύει αυτό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η διασκέδαση και σίγουρα για να διασκεδάσει ο καπνιστής θέλει να έχει το ποτάκι του και το τσιγαράκι του. Όποτε αυτό δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τον κλάδο μας. Πάνε να μας κάνουν επιφανειακά Ευρωπαίους, τα ουσιαστικά δεν τα κοιτάνε, θέλουν μόνο να μας κάνουν ξενέρωτους σαν τους υπόλοιπους. Ο νόμος όμως είναι νόμος. Κανονικά πρέπει να εφαρμοστεί απλά πιστεύω ότι είναι πολύ κουτός νόμος. Στην Ελλάδα υπάρχουν τα ξενυχτάδικα, τα clubs, τα ελληνάδικα, πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. ο νόμος ψηφίστηκε στις υπόλοιπες χώρες γιατί στις 12 κοιμούνται. Θα έπρεπε λοιπόν πριν ψηφιστεί ο νόμος, να λάβουν υπόψη τους ότι εμείς είμαστε Έλληνες και πολλοί από εμάς ξεκινάμε στις 12 να διασκεδάζουμε, δεν πάμε για ύπνο. Όποτε είναι σίγουρο ότι θα κάνει πολύ κακό στα μαγαζιά και θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή”.

Έλενα Τζαβαλιά

”Πλέον δεν καπνίζω. Κάπνιζα όμως και μπορώ να καταλάβω την ανάγκη ενός ανθρώπου να κάνει το τσιγάρο του. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλοι χώροι, σε κάθε κατάστημα, αλλά να ήταν πραγματικά οργανωμένοι για να μπορούν οι άνθρωποι να καπνίζουν. Νομίζω οτί αυτό θα ήταν το ιδανικό. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που στην Ελλάδα δεν θα το ακολουθηθεί. Οπότε νομίζω ότι για την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, θα έπρεπε να γίνει κάτι άλλο”.

Εύα Αντωνοπούλου

“Έχω τις αμφιβολίες μου για το αν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον πρώτο, τον δεύτερο μήνα θα το τηρούμε και μετά θα αρχίσουν πάλι τα παραθυράκια. Θα πρέπει να είναι καθολική η απογόρευση και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις όπως είναι τώρα τα μαγαζιά των 300 τ.μ. που έχουν ζωντανή μουσική για οκτώ μήνες να προσαρμοστούνε. Τι σημαίνει να προσαρμοστούνε; Ή γίνεται καθολική απογόρευση ή δεν γίνεται.” Η Εύα δεν καπνίζει συστηματικά ωστόσο μας λέει: “Το θεωρώ σωστό σαν μέτρο αρκεί να εφαρμοστεί σωστά.”

Γεωργία Γεωργόνη

Είναι μία από τις πρωταγωνίστριες των “Μυστικών της Εδέμ” και βρίσκεται σε περίοδο που έχει κόψει το κάπνισμα: “Μιά χαρά συνέβη. Νομίζω ότι είχαμε ένα χρονικό περιθώριο να συνηθίσουμε αυτά τα μέτρα και καλώς θα ισχύσουν. Δεν νομίζω ότι είναι αντίθετη, επειδή είμαι και σε φάση που το κόβω είναι σαν να με βοηθάει. Έτσι κι αλλιώς γνωστό ήταν ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία.” Όσον αφορά για κατά πόσο πιστεύει ότι θα εφαρμοστεί μας απάντησε: “Δεν ξέρω, θα δείξει!”

Ρεπορτάζ: Άρτεμις Θύμιου, Γεωργοπούλου Καλλιόπη

Read More

And More