Γ. Γαλάτης στο ΤLIFE: Όλο το νησί φοβάται μετά την δολοφονία του επιχειρηματία!

Το νησί των ανέμων είναι σοκαρισμένο από την δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη που βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο 73χρονος είναι αδερφός του “βασιλιά της Μυκόνου”, Μάκη Ζουγανέλη που διατηρεί το bar “Remezzo” στο νησί.

Το θύμα βρέθηκε από την οικιακή του βοηθό, η οποία ενημέρωσε αμέσα την ανηψιά του και την αστυνομία και από χθες γίνονται έρευνες για να διαλευκανθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το TLIFE επικοινώνησε με τον πολύ καλό του φίλο Γιάννη Γαλάτη ο οποίος μας έδωσε άγνωστα στοιχεία από τον χαρακτήρα του.

Τον είδα λίγες μέρες πριν πεθάνει

“Ήταν φίλος μου παιδικός. Όλοι αυτή η παρέα, με 5-10 χρόνια διαφορά ο καθένας, είναι θλιμένη. Ήθελε να ζει μοναχική ζωή. Ζούσε τους χειμώνες στην Βραζιλία γιατί ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε ευθύνες. Δεν ήθελε οικογένεια δεν ήθελε να έχει επιχειρήσεις. Κι ένα ξενοδοχείο που είχε το πούλησε. Ήταν μία προσωπικότητα σημαντική αλλά ζούσε μοναχική ζωή κι έτσι έφυγε. Όπως ακριβώς μου έλεγε προχθές που τον είχα δει “Μόνοι μας γεννιόμαστε, μόνοι μας φεύγουμε”

Δεν είχε ούτε φίλους ούτε εχθρούς

“Θα έφευγε σε λίγες μέρες για Βραζιλία αφού στην Μύκονο έμενε κάθε χρόνο για το καλοκαίρι, απομονωμένος. Περνούσε τακτικά έξω από το σπίτι μου στην Μύκονο και ήταν πάντα μόνος μαζί με ένα σκυλί. Έμενε κάπου στον Ορνό. Είχε μανία φυγής νομίζω. Δεν ήθελε οικογένεια, δεν είχε ανθρώπους, δεν είχε φίλους, δεν νταλαβεριζόταν με κανέναν.”

Όλοι φοβόμαστε μετά την δολοφονία

“Είναι φρικτό γεγονός γιατί ήταν αγαπητός στο νησί. Όλο το νησί είναι σοκαρισμένο γιατί φοβούνται ποιανού θα είναι η σειρά. Κάποιος τον δολοφόνησε γιατί ξέρανε ότι ήταν πλουσιόπαιδο. Ήταν πολύ πλούσιο παιδί από τον πατέρα του. Δεν είχε εχθρούς. Ήταν ουδέτερος, ούτε φίλους ούτε εχρούς είχε και ήταν μεγάλη απώλεια για όλους μας γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους εφοπλιστές γιατί κανόνιζε τις κρουαζιέρες και βοήθησε πολύ τον τουρισμό μας.”

Είχε μείνει ένα παιδί

“Ήταν πολύ χαριτωμένος, αστείος. Όταν ήμασταν πιτσιρίκια χόρευε με τα μανεκέν. Ήταν ένα παιδί και ήθελε να παραμείνει παιδί. Δεν ήθελε να έχει ούτε οικογένεια, ούτε γάμους, ούτε παιδιά ούτε φίλους, τίποτα. Πολύ σοβαρό παιδί! Ζούσε μία ζωή ήρεμη και φαίνεται πως αυτός ο άνθρωπος με τόσο ηρεμία προσπαθούσε να έχει μία ετυχισμένη ζωή χωρίς προβλήματα. Ήθελε να ζει το ονειρό του και του κόψανε το όνειρο στην μέση! Θα μπορούσε να ζει τώρα κι αυτό είναι θλιβερό. Ήταν ένα παιδί.”

Η οικογένεια του

Έτσι μοναχικός ήταν και ο πατέρας του. Αλλά η μητέρα του Νίκη ήταν αριστοκράτισα, με πιάνα με μουσική, με όνειρα. Ήταν πλούσιος από τον πατέρα του. Η οικογένεια είχε παλιά ένα καταπληκτικό μπακάλικο και ο πατέρας του είχε την πρώτη ηλεκτρική εταιρεία στην Μύκονο. Είχαν επίσης το παράρτημα της Εμπορικής τράπεζας στο νησί.

Ο αδερφός του Μάκης έχει το bar “Remezzo και η αδερφή του Αλίκη έχει δικό της μαγαζί με την επωνυμία “Alice”.

Read More

And More