Υποχώρησε κομμάτι γης και “κατάπιε” ολόκληρο χωριό στα Γιάννενα! Ο δήμαρχος στο TLIFE

Ένα μεγάλο κομμάτι γης στο χωριό υποχώρησε και προκάλεσε βαθιά ρήγματα. Το πνευματικό κέντρο που βρισκόταν στο σημείο ισοπεδώθηκε, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και 3 αποθήκες. Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλέιψουν, ενώ δύο κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Καθίζηση υπέστη στις 09.30 και η επαρχιακή οδός Μουζακαίων Κυπαρισσίας Ιωαννίνων λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες…

Ο δήμαρχος Παβώτιδας, Βαγγέλης Πήχας μίλησε στο TLIFE για την έκταση της ζημιάς: “Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα ούτε τραυματισμούς ούτε τίποτα. Είχαμε μόνο ένα δημοτικό κτίριο που το έχει “καταπιεί η γη”. Έχει φύγει μία έκταση περίπου στα 400-500 στρέμματα που έχει γίνει αυτή η καθίζηση. Είχαμε ζημιές στο οδικό δίκτυο, στη ΔΕΗ.”

Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση, όπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε ούτε νερό αλλά σιγά σιγά θα έρθει κι αυτό αφού τα εργοστάσια δεν δουλεύανε λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης“, συνεχίζει ο ίδιος. “Το μόνο θύμα ήταν το πνευματικό κέντρο. Ευτυχώς χωρίς να υπάρχει άνθρωπος μέσα γιατί ήταν πρωί”, εξηγεί ο ο κος Πήχας.

Όσον αφορά τους κατοίκους της γύρω περιοχής μας ενημερώνει ότι έχουν φύγει προληπτικά τα σπίτια που είναι ακριβώς δίπλα στο ρήγμα. “Έχουν εκενωθεί προληπτικά. έχουν έρθει εδώ και γεαιλόγοι και μηχανικοί από την περιφέρεια, είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα. Ευτυχώς σήμερα δεν ξανάβρεξε. Θα δούμε τις επόμενες μέρες με τις καιρικές συνθήκες. Παρόλο που οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αν δεν γίνουν μελέτες πρώτα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγώ πριν από 10 λεπτά ήμουν στο σημείο. Δεν φαίνεται τίποτα διαφορετικό από χθες. Αυτή τη στιγμή έχει καταλαγιάσει“, λέει ο δήμαρχος. Οι κάτοικοι της περιοχής φιλοξενήθηκαν σε γειτονικά σπίτια ωστόσο ο κος Πήχας μας είπε ότι είχαν φροντίσει να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία αλλά δεν κρίθηκε αναγκαίο και έτσι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την ασφάλειά τους.

Τo TLIFE επικοινώνησε και με κάτοικο των Ιωαννίνων. “Χθες έγινε κατολίσθηση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουζακαίων. Ένας ολόκληρος οικισμός μετακινείται, ενώ το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στην κυριολεξία το κατάπιε η γη”, είπε χαρακτηριστικά η κάτοικος.

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως η ζημιά είναι μεγάλη, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα, αλλά μόνο υλικές ζημιές. “Για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και το οδικό δίκτυο, ενώ γίνονται συζητήσεις για την εκκένωση των γύρω σπιτιών που βρίσκονατι σε κίνδυνο. Δεν υπάρχουν θύματα, μόνο υλικές ζημιές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Μιχαλίτσι και στην γέφυρα Γκόγκου όπου τα ορμητικά νερά “φούσκωσαν” και προκάλεσαν φθορές ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην Πεδινή, την Ανατολή και την Νεοκαισάρεια όπου δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν . Η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε περισσότερες από 40 περιπτώσεις για την άντληση υδάτων.

Άκου τον Βαγγέλη Πήχα στο TLIFE:

Ρεπορτάζ: Νατάσσα Στρόβιλα, Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More