10 πράγματα που θα βρεις στο γραφείο κάθε beauty editor!

Κάθε γραφείο έχει το δικό του στιλ! Και το στιλ του γραφείου προκύπτει από το τι δουλειά κάνει κανείς. Σωστά; Αλλά υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που χρειάζονται σε κάθε ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ γραφείο! Και αν εσύ δεν μπορείς να αφήνεις επιδεικτικά πάνω στο πληκτρολόγιο δέκα κρέμες (είναι η δουλειά μου να τις τεστάρω, οπότε κάποιες φορές και λόγω βιασύνης αυτή είναι η κατάσταση του δικού μου γραφείου), φρόντισε να εφοδιάσεις το πρώτο συρτάρι του δικού σου με όλα τα απαραίτητα.

Κι έτσι για να σου ικανοποιήσω λίγο και την περιέργεια, φωτογράφισα τις beauty γωνιές του δικού μου. Αλλά πίστεψέ με, κάθε beauty editor πάνω κάτω έχει παρόμοια πράγματα στο γραφείο της που αγαπά και εμπιστεύεται ανά πάσα στιγμή. Κάτι σαν το… speed dial στο κινητό! Και αυτά είναι τα δικά μου speed dial! Δες, πάρε έμπνευση, τσέκαρε τι σου λείπει και εξοπλίσου ανάλογα. Γιατί στο κάτω κάτω, στο γραφείο περνάμε το 1/3 της ημέρας μας!

Άρωμα

Είναι σημαντικό να μυρίζεις όμορφα κατά την διάρκεια της ημέρας αρκεί να μην ψεκάζεσαι συνεχώς (εντάσσεται στα λάθη που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις την δουλειά σου. Διάβασέ τα εδώ!). Το δικό μου άρωμα που συνήθως πηγαινοφέρνω στην τσάντα αλλά η πρώτη κίνηση όταν έρχομαι στο γραφείο είναι να το βγάζω από εκεί και να το τοποθετώ κάπου δίπλα στο πληκτρολόγιο είναι το Chloe Love Eau Florale (€57.90/50ml). Φυσικά, λόγω επαγγέλματος πολύ συχνά τα αρώματα αλλάζουν, αλλά νομίζω ότι ο οίκος Chloe κι εγώ τα πάμε καλά. Όπως και με οποιοδήποτε πουδρέ άρωμα.

Λίμα

Όποια δουλειά και να κάνεις μια λίμα πρέπει να υπάρχει πάντα στο… “speed dial” του γραφείου σου! Μπορείς να την τοποθετήσεις μέσα στην μολυβοθήκη. Στο κάτω κάτω, δεν υπάρχει χειρότερη beauty αίσθηση από το να σου έχει σπάσει το νύχι και να μην έχεις λίμα και εκείνο να πιάνεται πάνω στα νύχια σου! Αυτή η μικρή από τα Sephora με έχει βολέψει πολύ… κι εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια του TLIFE!

Κρέμες χεριών

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια για να επιλέξουμε την κρέμα χεριών για το γραφείο μας. Και συγκεκριμένα ΕΝΑ κριτήριο! Να στεγνώνει γρήγορα. Στο δικό μου γραφείο υπάρχουν τρεις διαφορετικές που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς αλλά ικανοποιούν το ένα κριτήριο. Η Even Better Correcting Hand Cream της Clinique (€36.50) δρουν προληπτικά στις πανάδες που βγαίνουν με τα χέρια. Η Κρέμα Θρέψης της Garnier Intensive 7 Days (€2.99) με λάδι μάνγκο έχει τέλεια μυρωδιά ενώ η Express Ενυδατική της Nivea (€3.08) ενυδατώνει σε dt!

Lip balm

Ειδικά τώρα τον Χειμώνα τα χείλη αφυδατώνονται περισσότερο. Κυρίως και λόγω του ξηρού αέρα από το aircondition. Ένα lip balm είναι στα SOS που πρέπει να βάλεις στο συρτάρι του γραφείου σου. Το δικό μου αγαπημένο είναι το Dragon Fruit Lip Butter της The Body Shop.

Κραγιόν! Πολλά κραγιόν!

Όταν έρχονται νέα κραγιόν στο γραφείο η πρώτη κίνηση είναι να το δοκιμάζω στο χέρι μου για να δω την απόχρωσή τους. Αν αυτή η απόχρωση μου ταιριάζει το επόμενο βήμα είναι να τεστάρω την υφή και στα χείλη μου. Αυτή την περίοδο αγαπώ είτε τα πολύ φυσικά, είτε τα πολύ έντονα burgundy red που ταιριάζουν τέλεια με την romantic goth τάση! Τα τρία που έχω ξεχωρίσει: Beauty is Life 01C (€24.00), την απόχρωση Dramatic Encounter από τα χριστουγεννιάτικα της MAC (€18.00) και τα CK One που τώρα έρχονται στην Ελλάδα, απόχρωση 800 Brainiac.

Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά

Από όσα είδαμε στις χειμερινές πασαρέλες διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με μερικά απλά τσιμπιδάκια μαλλιών είναι άπειρα! Και κάπως έτσι, κατέληξα με πολλά τέτοια στο γραφείο μου, έτσι για να ανανεώνω λίγο το look μου σε περίπτωση που θέλω να φύγω απευθείας για ποτό από το γραφείο.
PS: Εδώ μπορείς να δεις τι μπορείς να κάνεις με μερικά αξεσουάρ μαλλιών!

Ένα βαζάκι με μολύβια! Αλλά όχι για να γράφω!

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατέληγα να σημείωνω κάτι με μολύβι ματιών ή eyeliner! Και κάπως έτσι, αποφάσισα ότι τα τελευταία πρέπει να βρουν ένα δικό τους σπίτι σε ξεχωριστό μέρος! Ειδικά φέτος που τα μολύβια ματιών παίζουν πολύ, σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε και μια νέα άφιξη. Και φυσικά, για να βγαίνουν σωστά τα θέματα, όπως για παράδειγμα το “Πιάσε τα μολύβια! Έξι διαφορετικά sexy μακιγιάζ που γίνονται μόνο με ένα μολύβι!” πρέπει να τα έχεις όλα κοντά σου! Από όσα δοκίμασα φέτος, το Master Smokey Shadow Pencil από την Maybelline New York (€7.95) έγινε αγαπημένο. Κυρίως γιατί με αυτό το προϊόν (και μόνο!) μπορείς να κάνεις το τέλειο smoky!

Λακ

Για τις ημέρες που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με μια… bad hair day διάθεση η λύση είναι μια: πιάσε τα μαλλιά κοτσίδα και σταθεροποίησε με λακ. Όσον αφορά εμάς τις beauty editors, επειδή υπάρχει και μια εμμονή με οτιδήποτε συλλεκτικό, αν η λακ συνδυάζει και τα δύο τότε μένει στο γραφείο και για άλλους λόγους. Όπως αυτή εδώ η λακ που φιλοτέχνησε ο hair stylist της Lady Gaga, o Charlie Le Mindu για την L’Oreal Professionnel (€8.00).

Βερνίκια



Τα βερνίκια είναι το νέο lipstick φαινόμενο. Αλήθεια, πόσες φορές έχεις ακούσει αυτή την φράση από εμένα; Για λόγους πειραματισμού, λοιπόν, αλλά και σε περίπτωση που το βερνίκι έχει ξεφτίσει και χρειάζεται φρεσκάρισμα πάντα πρέπει να υπάρχει κάτι εκεί γύρω στο γραφείο. Αυτή την περίοδο φλερτάρω με τρεις αποχρώσης: το μαύρο σε απόχρωση Black Taxi από την Nails Inc. που βρίσκεις στα Sephora (€16.00), το μπλε σε απόχρωση Ocean Blue του Κορρέ (€6.00) κι ένα περίεργο καφέ από την L’Oreal Paris no 114.

Το έξυπνο gadget (a.k.a ασετόν!)

Κι επειδή ότι βάφεται πρέπει να ξεβάφεται (και το αντίστροφο) όταν έφτασε αυτό το gadget από τα Sephora στο γραφείο εννοείται ότι αγαπήθηκε πολύ. Όχι μόνο από εμένα, αλλά από όλες μας εδώ! Λέγεται Sephora Express Nail Polish Remover (€7.90). Απλώς βάζεις το νύχι μέσα στο μπουκάλι και ξεβάφεται χωρίς να κάνεις καμία άλλη κίνηση!

Read More

And More