Φέρσου έξυπνα! Πώς να γλιτώσεις €1140 το χρόνο από το beauty routine σου!

Ποτέ δεν ήμουν καλή στα οικονομικά! Μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψα ότι στις 20 κάθε μήνα έμενα με άδειο πορτοφόλι, αλλά νύχια και μαλλιά στην τρίχα τα οποία δυστυχώς δεν έβλεπε κανείς μιας και αναγκαζόμουν να περιορίσω τις εξόδους μου ελλείψει χρημάτων (pffff!).
Αν στην παραπάνω φράση βλέπεις κάτι από τον εαυτό σου, ήρθε η στιγμή να σου εκμυστηρευτώ πολύτιμα tips για να γλιτώσεις €1140.00 τον χρόνο από τα έξοδα που κάνεις για το beauty routine σου! Πριν, όμως, από αυτό ας κάνουμε κάποια μαθήματα οικονομίας, τα οποία πλέον παίζω στα δάχτυλα!
Έξοδα για μανικιούρ- πεντικιούρ
Κάθε μήνα κάνουμε κατά μέσο όρο δύο μανικιούρ και δύο πεντικιούρ. Το πρώτο κοστίζει €15.00 περίπου ενώ το δεύτερο €25.00. Αυτό σημαίνει ότι τον μήνα ξοδεύουμε συνολικά €80.00, δηλαδή τον χρόνο €960.00
Έξοδα για κούρεμα
Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας όμορφα και το κούρεμά μας άψογο, χρειάζεται να επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο κάθε 8 εβδομάδες. Το κούρεμα κοστίζει από €25.00 έως €70.00 ανάλογα με το κομμωτήριο. Παίρνοντας, λοιπόν, το μέσο όρο ξοδεύουμε €50.00 έξι φορές τον χρόνο, δηλαδή €300.00 συνολικά τον χρόνο.
Έξοδα για βαφή
Οι hair colorist προτείνουν να βάφουμε τα μαλλιά μας κάθε 3 εβδομάδες ώστε να διατηρούμε το χρώμα τους λαμπερό και υγιές και να μην φαίνεται η ρίζα. Η βαφή κοστίζει κατά μέσο όρο €50.00 πράγμα που σημαίνει ότι αν επισκεφτούμε το κομμωτήριο 17 φορές τον χρόνο θα ξοδέψουμε συνολικά €1020.00.
Ρωτήσαμε μια nail artist και έναν hair stylist να μας δώσουν έξυπνα tips ούτως ώστε να μειώσουμε τα έξοδά μας στο μισό. Δηλαδή, από €2.280 σε €1.140. Τα εφάρμοσα όλα με αποτέλεσμα σήμερα που ο μήνας πλησιάζει προς το τέλος του να έχω α) τέλεια νύχια β) άψογη ρίζα γ) τέλεια κουπ και δ) κανονίσει βραδινή έξοδο για ρομαντικό dinner! Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Το πορτοφόλι μου είναι ακόμα γεμάτο και η εμφάνισή μου πιο glamorous από ποτέ! Ακολούθησέ τα κι εσύ!
Η nail artist, Φωτεινή Κολοβού προτείνει:
Ακολουθώντας τα παρακάτω tips το μανικιούρ- πεντικιούρ σου θα διαρκέσει περισσότερο κι έτσι θα χρειάζεσαι την nail artist σου μια και όχι δύο φορές τον μήνα!
1.Βαλ’το στο beauty routine σου! Καθημερινά, πριν πέσεις για ύπνο βάλε στα δάχτυλά σου ένα ειδικό λαδάκι για παρανυχίδες και κάνε ελαφρύ μασάζ. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ελαιόλαδο. Με τον τρόπο αυτό, οι παρανυχίδες και τα πετσάκια γύρω από τα νύχια θα παραμείνουν μαλακά για περισσότερο!
2.Για να διατηρήσεις το βερνίκι σου σαν καινούριο μετά το επαγγελματικό mani- pedi άπλωσε τα νύχια σου κάθε τρίτη μέρα γυαλιστικό.
3.Προτίμησε ανοιχτόχρωμα βερνίκια. Το γκρι είναι τάση και αν φθαρεί δεν θα είναι ορατό με γυμνό μάτι σε σχέση με τα σκούρα όπως το μαύρο ή το μοβ.
4.Στα πόδια σου, χρησιμοποίησε μια ειδική κρέμα για σκληρύνσεις και κάνε ελαφρύ μασάζ κάθε βράδυ. Έτσι, τα πέλματά σου θα μοιάζουν σαν να έκανες μόλις πεντικιούρ.
Ο hair stylist, Αποστόλης Βελόνης προτείνει:
“Υιοθέτησε τις παρακάτω συνήθειες και μείωσε τις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο για κούρεμα από έξι σε τρεις τον χρόνο”!
1.Απόφυγε το έντονο πιστολάκι ή τις πρέσες. Όταν μπορείς άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Έτσι, θα αποφεύγεις την αφυδάτωση και τις φθαρμένες άκρες που προκαλούνται από το καθημερινό styling.
2.Σε κάθε λούσιμο και ειδικότερα αν έχεις αφυδατωμένα μαλλιά, χρησιμοποίησε ενυδατικές μάσκες. Μια φορά τον μήνα άφησέ την στα μαλλιά σου για μια ολόκληρη ώρα.
3.Πριν κάνεις πιστολάκι άπλωσε στα νωπά σου μαλλιά σιλικόνη ή καθαρό μετάξι. Ενυδατώνουν την τρίχα και δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ κατά της αφυδάτωσης.
Όσον αφορά στη βαφή, ο hair stylist προτείνει τρεις έξυπνες λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο το πορτοφόλι σου όσο και την εμφάνισή σου!
1.Προτίμησε μια βαφή κοντά στη βάση σου και παίξε μόνο με την απόχρωση. Με τον τρόπο αυτό δεν δημιουργείται έντονη αντίθεση με τη ρίζα κι έτσι μπορείς να παρατείνεις το ραντεβού σου για βαφή πολύ ακόμη!
2.Οι ανταύγειες είναι μια πολύ έξυπνη λύση. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από την κανονική βαφή (η τιμή τους κυμαίνεται από €70-120) ωστόσο θα χρειαστεί να τις κάνεις λιγότερο συχνά, κάθε τρεις ή έξι φορές τον χρόνο ανάλογα με την αντίθεση που δημιουργούν σε σχέση με την ρίζα.
3.Αν η απόχρωση που έχεις επιλέξει κάνει έντονη αντίθεση με τη ρίζα των μαλλιών σου, ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου βάφει μόνο ρίζα. Έτσι, μειώνεις το κόστος στο μισό (η βαφή ρίζας υπολογίζεται στα €30.00) και τα μαλλιά σου δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά αφού δεν υπόκεινται σε τεχνικές επεξεργασίες! Super!

Read More

And More