Μυρτώ: “Πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται επιθετική και να χάνω το δίκιο μου.”

Γεια σας!
Θέλω κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου γιατί είμαι στα όριά μου και δεν ξέρω τι να κάνω…

Είμαι σε μια σχέση εδώ και ένα χρόνο. Αρχικά δεν ήταν σχέση κανονική, αφού μου είχε δηλώσει ότι δεν είναι σε φάση για κάτι σοβαρό. Οπότε βρισκόμασταν μόνο για να κάνουμε σεξ κι εγώ έκανα υπομονή. Τελικά, εδώ και ένα χρόνο είμαστε κανονικό ζευγάρι.

Όμως υπάρχει ένα θέμα που με ενοχλεί και με στεναχωρεί πολύ. Δεν με παίρνει τηλέφωνο εκείνος ποτέ. Πάντα εγώ είμαι αυτή που τηλεφωνεί, που ρωτάει αν θα βρεθούμε, που στέλνει μηνύματα. Μια χαρά μου φέρεται, δεν έχω παράπονο, αλλά αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί. Πρέπει πάντα εγώ να κάνω το πρώτο βήμα.

Αν μια μέρα δεν του στείλω κάτι (που το έχω κάνει για να τσεκάρω τι θα κάνει) δεν αντιδρά καν. Οπότε απλά δεν βρισκόμαστε. Δεν ξέρω. Αναρωτιέμαι, αν είναι τελικά ερωτευμένος μαζί μου ή αν για την ώρα βολεύεται.

Έχω όμως αρχίσει και φρικάρω. Πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται επιθετική και να χάνω το δίκιο μου. Έχω προσπαθήσει να το συζητήσω μαζί του, αλλά οι απαντήσεις του είναι απογοητευτικές. Κόβει την κουβέντα του τύπου: είμαι κουρασμένος, δεν θα ασχοληθώ με τις ανασφάλειές σου.

Τι μου προτείνετε να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Μυρτώ


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΑΓαπητή Μυρτώ το παλικάρι σου είχε ξεκαθαρίσει απ την αρχή τι θέλει από σένα και συνεχίζει στην ίδια γραμμή απλά εσύ αρνείσαι να το δεις.Εφόσον εσύ θέλεις κάτι περισσότερο σταμάτησέ το όσο είναι καιρός.Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.Καλή σου τύχη

  2. όταν λες οτι είστε΄΄κανονικό ζευγάρι΄΄, πως το εννοείς; οτι, δηλ. κυκλοφορείτε δημοσια και σε συστηνει σε φίλους/γνωστους ως γυναίκα του; οτι βγαίνετε για καφε, φαγητό, σινεμά κ.λ.π, εκτός απο το να κάνετε μονο sex; οτι κάνετε κοινα σχέδια για διακοπές και όχι μόνο ; μοιράζεσαι μαζί του τις έγνοιες, χαρές και τις λύπες σου, όπως και αυτός ; Αν είναι έτσι, οκ. Αλλά, αν σταματήσεις να του τηλεφωνείς/ στελνεις μν για μια εβδομάδα κ παραπάνω, αυτός θα σε αναζητήσει; Ρίξε μια εξαφανιση να κόψεις αντίδραση. Προσωπικά νομίζω οτι βολεύεται μαζί σου για την ώρα. Και μάλλον αυτός δεν είναι σε κανονική σχέση μαζί σου. Και αυτά περι ανασφάλειας που λεέι, είναι δικαιολογίες. Όταν αγαπάς τον άλλο και τον νοιάζεσαι, θελεις να είσαι μαζί του, σε όλα. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και πρωτοβουλία και τρόπος και χρόνος.

  3. Βολεύεται δυστυχώς και ένα μήνα να κάνεις να του τηλεφωνήσεις δε πρόκειται να σε αναζητήσει δυστυχώς, όχι γιατί δεν αξίζεις και δεν έχεις όλα τα καλά του κόσμου, αλλά γιατί αυτός θέλει να είναι ελεύθερο πουλί. Ας τον λοιπόν στην ελευθερία του και βρες έναν άνθρωπο που θα σε σέβεται και δε θα έχεις τέτοιου είδους προβλήματα με τηλεφωνα κλπ. Θα είναι όλα καλά, όμορφα και ήρεμα. Δε πρόκειται να σε αγαπήσει πραγματικά, αποδέξου το και προχώρα τη ζωή σου παρακάτω.

  4. Πολυ φοβαμαι πως μονη σου εχεις σχεση..ξερεις τι συμβαινει για αυτο και αγανακτεις..με τον εαυτο σου. Θα σου κανω δυο ερωτησεις και πρεπει να τις απαντησεις με ειλικρινια 1) αν εξαφανιστεις νομιζεις πως θα σε ψαξει; 2) αν κατι σε απασχολει νομιζεις πως μπορεις να το συζητησεις επι της ουσιας μαζι του για 15 λεπτα και να καταληξετε καπου; Ειναι στεναχωρες αυτες οι καταστασεις, αλλα απο ενα σημειο και μετα εσυ εχεις την ευθυνη για το πως θα συνεχισεις.

  5. Και τελικά εσύ πιστεύεις οτι εδώ και ενα χρόνο είσαστε κανονικό ζευγάρι; Καλά ο,τι πείς…

  6. Αγαπητή Μυρτώ, νομίζω ότι στην θέση σου θα του έγραφα ένα γράμμα περιγράφοντας όλα μου τα συναισθήματα κ θα του εξέφραζα ότι τέτοιου είδους σχέση , ακόμα κ αν μόνο εγώ την αντιλαμβάνομαι μισή κ μονόπλευρη, δεν είναι για μένα. Οπότε οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ κ καλή συνέχεια στην ζωή σου. Σου προτείνω να εκφραστεις γραπτώς γιατί νιώθω ότι όλο αυτό σε θυμώνει(κ εγώ θα θύμωνα στην θέση σου) κ εκείνος δεν θέλει να ακούσει τον θυμωμένο εαυτό σου, πράγμα που σε θυμώνει περισσότερο γιατί δεν λες αυτό που έχεις μέσα σου κ έτσι διαιωνίζεται μια αμφιλεγόμενη κ ανούσια(?) σχέση. (φαντάζομαι δεν θες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου κυνηγόντας τον θησαυρό!). Αυτή η κατάσταση σου συμβαίνει πρώτη φορά ;Γιατί έκανες υπομονή στην αρχή; Ησουν ερωτευμένη μαζί του ή μονη σου πολύ ή κάτι άλλο; Εαν νομίζεις ότι θα σου μείνει θυμός ή ότι έχεις μέσα σου θυμό ψάξε κάποια τεχνική συναισθηματικής απεμπλοκής.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More