Maria: “Το πρόβλημα είναι η διαφορά ηλικίας. Αυτός είναι 27 κι εγώ 33.”

Γεια σας κορίτσια.
Θέλω να μοιραστώ κι εγώ την ιστορία μου…

Γνώρισα ένα παιδί στο μαγαζί του πατέρα μου. Αυτός κατευθείαν μου έστειλε αίτημα φιλίας στο Facebook. Μιλήσαμε και την επομένη βγήκαμε. Μου αρέσει πάρα πολύ σαν παιδί.

Το πρόβλημα είναι η διαφορά ηλικίας. Αυτός είναι 27 κι εγώ 33. Αυτός φαίνεται για μεγαλύτερος κι εγώ για πολύ μικρότερη.

Πέρασα πάρα πολύ όμορφα, μιλήσαμε αρκετή ώρα και φάνηκε πολύ ώριμος. Δεν έκανε καμία κίνηση για να με φέρει σε δύσκολη θέση. Λίγο κολλάω στην ηλικία. Αυτός φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα, δείχνει ενδιαφέρον, μου στέλνει μηνύματα…

Μόλις το είπα στη μητέρα μου αντέδρασε φυσικά: ότι θέλει να περάσει καλά μαζί μου μόνο, αν και δεν μου φαίνεται για τέτοιο άτομο. Εσείς τι πιστεύετε; Έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο; Να τον ξεχάσω -αν και δεν μπορώ, γιατί μετά από πολύ καιρό βρήκα κάποιον που να μου αρέσει- ή να το ρισκάρω;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Maria

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αντικειμενικά δεν βρίσκω καμία διαφορά ηλικίας! Είστε σε παρόμοια ηλικία, σε παρόμοια φάση ζωής κ αρεσετε ο ένας στον αλλον! Ακουγεται τοσο ομορφο, τελειο! Αυτα τα ελαφρως νεωτερα αγορια, οταν εχουν το μυαλο στο κεφάλι τους, μπορούν να γίνουν οι πιο θερμοαιμοι και εφευρετικοι εραστές, οι πιο υπέροχοι σύντροφοι και οι καλύτεροι σου φίλοι! Το κυριότερο: αιώνιοι θαυμαστές σου. Στην περίπτωση σου, δεν ξέρω καν αν ισχύει κατι τετοιο, γιατι-επαναλαμβανω-μου ακουγεστε συνομήλικοι! προχωρά! Χαλαρά κ όμορφα. Η ζωή είναι μπροστά σου.

  2. Εξαρτάται σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι… δηλαδή θες οικογένεια ή να περνάς καλά? βέβαια από την αρχή δε μπορείς να ξέρεις τι θέλει και ο άλλος. Το ότι είναι 27 δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκαθαρήσεις εσύ τι θες για τον εαυτό σου και μετά να διερευνήσεις σε ποια φάση είναι κι εκείνος χωρίς βεβαια να ρωτήσεις από την αρχή, δώσε λίγο χρόνο, αλλά χωρίς να δεθείς και μετά κλαις ότι δε μπορείς να τον αφήσεις παρόλου που δε θέλετε τα ίδια πράγματα… Βέβαια εσένα σε βλέπω έτοιμη να πέσεις… ελπίζω μόνο να είναι αυτό που θέλεις….

  3. Είσαι ολόκληρη γυναίκα 33 χρονών και λυπάμαι που η κοινωνία σε έχει κάνει να βλέπεις τους ανθρώπους τόσο στερεοτυπικά. Η μαμά προφανώς και θα συμμεριζόταν τέτοια άποψη καθόσον είναι παιδί άλλης γενιάς και άλλης νοοτροπίας. Το τι θέλει από σένα και τι θες εσύ από αυτόν (γιατί μαλλον εστιαζεις περισσότερο στο πρώτο) θα φανεί στο μέλλον και οι πιθανότητες να θέλει κάτι σοβάρο είναι τόσες όσες και να μην θέλει. Πολλοί άντρες κάνουν σοβαρή σχέση από τα 26-27 και πολλές γυναίκες στα 33 κάνουν ελευθεριακές σχέσεις. Γι αυτό άσε τα νούμερα γιατί πέραν των άλλων η διαφορά σας είναι όντως μηδαμινή και ζήσε ελευθερα και αβίαστα ότι σου μέλλει! Ειδάλλως περίμενε τον σωστό 35 εργένη με καλό μισθό και καλή ανατροφή σε ηλικία γάμου που μπορεί να σου βγει και τελείως μαλ…ας!

  4. Γεια σου Μαρία. Η γνώμη μου είναι να κάτσεις να σκεφτείς λίγο μέσα σου τι ψάχνεις σε έναν άνθρωπο, τι θέλεις από έναν σύντροφο και να δεις αν αυτός ο άνθρωπος έχει τέτοια στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο αστείο να μιλάς για διαφορά ηλικίας 27-33. Καν δεν είναι άξιο ανησυχίας! Πραγματικά δεν έχετε 10-15 χρόνια ώστε να είναι λόγος να προβληματίζεσαι. 6 χρόνια δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ πολλά. Οι γονείς μου έχουν 6 χρόνια διαφορά ηλικίας και είναι πολλοί ευτυχισμένοι, έχω φίλες που έχουν διαφορά 10 ή 12 χρόνια και είναι μια χαρά με τους συντρόφους τους. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι βρίσκεις ‘φυσικό’ αυτό που είπε η μάνα σου, το οποίο αν δεν τον ξέρει, είναι προσβλητικό. Γιατί να θέλει μόνο να παίξει μαζι σου; Αν είναι ώριμος όπως λες δε θα θέλει μόνο αυτό. Αλλά πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία, αν όπως λες σου αρέσει πραγματικά. Πήγαινε με το ένστικτό σου. Αλλά αναρωτήσου και εσύ. Αν είναι εκείνος ώριμος, είσαι και εσύ ώριμη για μια ενδεχομένως σοβαρή σχέση (δλδ χωρίς να ακούς τη μάνα σου, καθότι οι ελληνίδες μάνες είναι συχνά ανακατώστρες) ; Καλή τύχη

  5. Εσυ ξέρεις!!! Εμεις οι γυναίκες υπεραναλύουμε και μπλεκόμαστε μεσα στις ίδιες μας τις σκέψεις. Είσαι διατεθειμένη να ακούσεις την μάνα σου, εμάς, τον παπά της ενορίας… γιατί απλά δεν ακούς την Μαρία(εσένα) . Είναι ξεκάθαρη η αίσθησή σου ως προς τον χαρακτήρα του. Δηλαδή τί έπρεπε να κάνει; Να σου ζητούσε πρώτα ταυτότητα; Εαν θέλει να γλεντήσει μαζί σου, γλέντα κ εσύ μαζί του.

  6. Ρίσκαρε κοπέλα μου.. σιγα τη διαφορα! μην κολλάς στα νούμερα..ταιριαζετε, σου αρεσει του αρεσεις, τέλος..Φιλιά

  7. κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!!!θα το ρισκαρω και οτι γινει!!!αυτος μου φαιρεται μεχρι τωρα πολυ καλα!!δειχνει ενδιαφερον κ με σκεφτεται συχνα!!οποτε βρει χρονο γιατι δουλευει πολλες ωρες με παιρνει τηλ!!εξαλλου και ενας 40αρης μπορει να θελει να παιξει!!

  8. Σιγά τη διαφορά… Εγω ειμαι 38 και βγαίνω με εναν 25. Και γιατί το ειπες στη μαμά σου; Ζητάς γενικώς την έγκρισή της; Βγές και πέρνα καλά και μη τα λες όλα στη μαμά σου εκείνη μεγάλωσε σε άλλες εποχές.

  9. Apo tin mia les oti einai mikroteros apo esena -ara kai ligotero orimos- alla apo tin alli esy zitas ti gnomi tis mamas sou.
    Ligo oksimoro auto…
    Telos panton, siga tin diafora ilikias!

  10. Ακριβώς την ίδια διάφορα ηλικίας έχω με τον άντρα μου.είχα τα ίδια κολληματα με σένα, η μαμά μου μου είπε:μυαλο στο κεφάλι του έχει κορίτσι μου εκείνο κοίτα και τα χρόνια δεν έχουν σημασία.
    Τελικά καταληξαμε σε γάμο έχουμε ένα παιδακι και δυστυχώς και δυο πεθερικα που ποτέ δεν με χωνεψαν λόγο διαφοράς ηλικίας που χωνονται τόσο ανάμεσά μας με μοναδικό σκοπό να μαλωνουμε συνέχεια εξαιτίας τους και να οδευουμε σε χωρισμό.
    Το συμπέρασμα μου είναι επειδή έζησα ακριβώς την ίδια ιστορία (γνωριμία στην δουλειά του πατέρα του,επικοινωνία μέσω μειλς και τσατ και τηλεφώνου ,καλή συμπεριφορα και υποσχέσεις που τελικά κράτησε) μέχρι τη στιγμή που άρχισε σιγά σιγά μέσω του παιδιού να αφήνει χώρο στους δικούς του να ανακατευονται και να κάνουν αυτοί με τη σειρα τους αυτό που από την αρχή θελανε ,να μας χωρίσουν, γιαυτό προσοχή μεγάλη στους γονείς του αν θες να τον δεις σοβαρά.
    Εγώ προχώρησα με λίγο φόβο μέσα μου δε στο κρυβω και πέρασαν τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου μέχρι τώρα που δυστυχώς περνάω εξαιτίας του και εξαιτίας τους τις χειρότερες στιγμές.

  11. ειναι πολυ μικροτερος οποτε παιρνα τωρα καλα μαζι του και μετα βρες καποιον 45αρι τριχωτο φραγκατο και ολα καλα. χαιρετισματα στη μαμα σου

  12. Απίστευτο, τα έξι ψωροχρόνια θεωρούνται διαφορά! Φυσικά όσον αφορά τις γυναίκες, γιατί αν ήταν αυτός 6 χρόνια μεγαλύτερος δεν θα γινόταν ποτέ θέμα, ούτε από εσένα ούτε από την μητέρα σου. Το ανησυχητικό είναι ότι α) εσύ θεωρείς μια αστεία ηλικιακή διαφορά πρόβλημα για τις γυναίκες -επειγόντως να κοιτάξεις πόσο τέτοια εσωτερικευμένα πατριαρχικά έχεις και να τα διορθώσεις και β) το ότι είσαι 33 ετών και παραδίδεις την ευθύνη σημαντικών για την ενήλικη ζωή σου αποφάσεων στη μητέρα σου (δεν μιλάμε για μια συζήτηση που είχες μαζί της). Αν τα πάτε καλά με αυτόν τον άνδρα, έχετε κοινά οράματα και δεν είναι ανώριμος η κομπλεξικός, η και τα δύο μαζί (και αν δεν τρέχει και αυτός στους γονείς του να τους ζητά να αποφασίζουν για τη ζωή του) τότε δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείς φανταστικά προβλήματα και καλύτερα να αφιερώσεις την ενέργεια σου στην αμφισβήτηση των προτύπων με τα οποία έχεις μεγαλώσει. Εκεί θέλει δουλειά.

  13. κοριτσια εχω να σας πω οτι αυτος ο αντρας ειναι τοσο ωριμος που δν μπορειτε να φανταστειτε!!μου φερεται τελεια και νομιζω οτι αυτος εχει κολλησει πιο πολυ επανω μου αποτι εγω!!και η μανα μου αρχιζει κ το συνηθιζει σιγα σιγα!!!οποτε μν κολλατε στις ηλικιες δν παιζει κανενα ρολο τελικα..κοιτατε κμονο το μυαλο και τπτ αλλο!!

  14. Σ ευχαριστούμε που απάντησες Μαρία! Μπράβο που βρίσκετε το θάρρος να γράψετε δημόσια, όσοι γράφετε. Καταλαβαίνω ότι το να εκθέτει την ιστορία του και να λαμβάνει κανείς μερικά ειρωνικά και σαρκαστικά σχόλια κάποιες φορές είναι δύσκολο!

  15. κοριτσια τελικα με εκμεταλλευτηκε..οσα μου ειπε ηταν ολα ψεματα απλα ηθελε να με ριξει στο κρεβατι και το πετυχε ουτε καν εξηγηση δν μου εδωσε ουτε το τηλ δν σηκωνε!!τοσο δειλος δλδ..με εκανε να τον ερωτευτω και την εκανε μολις με εριξε στο κρεβατι!τα συμπερασματα δικα σας.δν ξερεις ποιον να εμπιστευτεις τελικα

  16. Είχα πάντα το ίδιο κόλλημα και ήμουν αυστηρή στα θέματα διαφοράς ηλικίας μέχρι που συνειδητοποιησα ότι δεν παίζει τελικά κανένα ρόλο αν ταιριάζετε ψυχικά και είναι συμβατές οι επιθυμίες σας.Στο φινάλε δε μιλάμε για έναν άντρα δεκαεφτά αλλά είκοσι επτά.Δεν είναι παιδάκι.Το να βρεις μεγαλύτερο δεν είναι πανάκεια ούτε σημαίνει ότι θα σου καλύψει τα κενά σου και θα σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη.Κολλατε; Νιώθετε όμορφα;Έχετε τις ίδιες πεποιθήσεις για αυτή τη ζωή;Είστε συμβατοί ερωτικά;Τέλος.Ολα τα υπόλοιπα είναι ταμπού και κομπλεξισμοι των αγραφων νόμων της ελληνικής κοινωνίας.Απεβαλλε τα.

  17. Αμάν βρε Μαρια τώρα είδα ότι σου βγήκε παπαρας ο τύπος τελικά.
    Όπως και να χει ή ηλικία δε μετράει και ένας μεγαλύτερος μπορεί να έκανε το ίδιο.Τρία πράγματα να ψαχνεις στους ανθρώπους .Το ένα είναι να έχετε τις ίδιες βαθιές αξίες και πεποιθήσεις γι αυτή τη ζωή όπως και αμοιβαιοτητα σε αυτά που θέλετε και νιώθετε.Το δεύτερο είναι να δένουν τα κορμιά σας και το τρίτο να αγαπάτε κοινά πράγματα πχ ταξίδια κτλ.και να θυμάσαι ότι ποτέ αυτά τα τρια δεν κάνουν το ενα χωρίς το άλλο…Καλή επιτυχία στην επόμενη σου σχέση και να προσέχεις της φαφλαταδικες ιντερνετικες σχεσεις.Η αληθείς βρίσκεται εκεί έξω..;)

  18. κοριτσια τελικα αυτος ηταν πολυ σωστος απεναντι μου..εγω εκανα την μαλακια κ τον πειραξε πολυ κ εξαφανιστηκε..ενω αυτος ηταν ηλικρινης απεναντι μου με αυτο που εκανα ενιωσε οτι τον προδωσα..ηθελα να δω αν ειναι ενταξει απεναντι μου κ εκανα ψευτικο fb για να τσεκαρω αν ψαχνεται..κ το καταλαβε κ ουτε να με ακουσει δν ηθελε..την θεωριτε σωστη τη συμπεριφορα του?

  19. Να πας σε έναν ψυχολόγο maria.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More