Marios1990: “Ποτέ μου δεν έχω κάνει μια σχέση.”

Καλησπέρα.
Σας συγχαίρω για τις παρουσιάσεις. Ονομάζομαι Μάριος, είμαι 27 χρόνων.

Από μικρός ήμουν πάντα απόμακρος. Ποτέ μου δεν έχω κάνει μια σχέση. Σε γενικές γραμμές ντρέπομαι πολύ να μιλήσω σε μια κοπέλα. Εκεί που θέλω, παραδείγματος χάρη, να μιλήσω, να της πω πως μου αρέσει, νιώθω ότι κάτι μπαίνει μπροστά μου -σαν ένας τοίχος- και με κόβει και δεν μπορώ να μιλήσω.

Είμαι άτομο που δεν ζητάω μεγαλεία ή πλούτη, ούτε ζητάω μια νύχτα και τέλος. Θέλω να βρω μια κοπέλα και ποτέ μου δεν έχω βρει. Έχω κουραστεί αρκετά να αναζητώ και να μην έρχεται.

Είμαι απογοητευμένος από τη ζωή μου. Επίσης, το τελευταίο διάστημα είμαι μέσα στα νεύρα και μου φταίνε τα πάντα. Και ο λόγος είναι αυτός, που δεν βρίσκω μια κοπέλα όμορφη και γλυκιά…

Marios1990

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. δεν σε έχουν πάρει τα χρόνια μην τρελένεσαι γι αυτό.Αν όμως δεν τολμάς να πλησιάσεις κάποια τότε έχεις σοβαρο θέμα αυτοεκτίμησης κ μόνος σου δεν ξέρω αν καταφέρεις να το λύσεις.κάνε μια απόπειρα να πλησιασεις κάποια κ ας σε απορρίψει.δεν χάλασε ο κόσμος.αλλα πρέπει να σπάσεις αυτό που σε φοβίζζει τόσο.ακόμα και αν δεν σου αρέρει πολύ κάποια τόλμησε να κάνεις κάτι.αν δεις οτι εισαι μπλοκαρισμένες και δεν μπορεις να τολμήσεις ίσως πρεπει να μιλήσεις με κανένα ψυχολόγο.χωρίς πλακα.μην καταστρέψεις τη ζωή σου.ξέρεις τα χρόνια περνάνε χωρις να το καταλάβεις..θα ξυπνήσεις 30 και θα εισαι στην ίδια φάση.γι αυτό ζήτα βοήθεια…στο λέω απο προσωπική πείρα.όχι για τους ίδιους λόγους με εσένα,για διαφορετικούς αλλα ξεμπλόκαρα.ακουσέ με

  2. Απο αυτα που γραφεις πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι η χαμηλη ευτοεκτιμηση και αυτοπεποιθηση και νομιζω οτι αυτο ειναι που πρεπει να δουλεψεις. Ισως η βοηθεια ενος ειδικου να σε ξεμπλοκαρε γιατι πιστευω οτι αυτη η συστολη θα σου βγαινει και σε αλλα θεματα. Και επισης να σου πω οτι η ζωη ειναι μικρη να μη φοβασαι ολους μας έχουν απορριψει και εχουμε απορριψει so what η ζωη συνεχιζεται μη φοβασαι τιποτα κανε αυτο που πραγματικα θελεις και νιωθεις σε ολα τα ζητηματα. Good luck!

  3. Μάριε, το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν βρίσκεις κοπέλα. Για να βρεις κοπέλα πρέπει να το πιστέψεις, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση. Βρες το κουράγιο και μίλα σε κάποια κοπέλα χωρίς να φοβάσαι ότι μπορεί να σε απορρίψει ή ότι δε θα καταφέρεις να την εντυπωσιάσεις. Δούλεψε πρώτα με τον εαυτό σου και θα δεις ότι τους ανθρώπους (και τις κοπέλες στην περίπτωσή σου) τους εντυπωσιάζει ο αέρας που αποπνέουμε και αυτό που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Επιπλέον αν δεν σου αρέσει κάτι στην εμφάνισή σου άλλαξε το για να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μόνο τότε θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

  4. Αγαπητέ Μάριε από μικρή ηλικία φαίνεται να είσαι ήδη ένα κλειστό παιδί και απόμακρο, που μεγαλώνοντας συνέχισες να είσαι με τους ανθρώπους γύρω σου, πόσο μάλλον με το αντίθετο φύλλο. Ο φόβος που σε διακατέχει πρέπει να σπάσει. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Μάλλον έχεις το φόβο της απόρριψης και έχεις και χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και αυτοπεποίθηση να πετύχεις τις επιθυμίες σου. Πρέπει όμως να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει και να μην απογοητευτείς με το αποτέλεσμα αν δεν είναι θετικό. Όταν δεις μια κοπέλα που σου αρέσει, προσπάθησε να τη προσεγγίσεις με ένα απλό χαμόγελο και με μία ευγενική κίνηση γενικά. Αν ξεκινήσει ως φιλία, μπορείς να το προχωρήσεις και ως σχέση ( αν φυσικά έχει και εκείνη το ίδιο ενδιαφέρον για σένα). Τα νεύρα και ο θυμός δημιουργούνται όχι γιατί δεν έχεις κοπέλα, αλλά γιατί δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο να πλησιάσεις μια κοπέλα.

  5. Καλά σου λένε τα παιδιά, η αυτοπεποίθηση μετράει πολύ. ʼμα αισθάνεσαι εσύ καλά, όλα θα έρχονται πιο εύκολα. Σ’αυτό βοηθάνε συνήθως η γυμναστική, η μουσική κλπ. Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα (π.χ. πολεμική τέχνη ή ό,τι σ’αρέσει) για να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σου ή κάποια άλλη δραστηριότητα (εκδρομές με γκρουπ, να μάθεις μια γλώσσα κλπ). Εκεί θα έρθεις σε επαφή με άλλα άτομα, θα γνωρίσεις κόσμο και είναι αυτό που θες. Δεν σημαίνει ότι θα βρεις κοπέλα ή θα κάνεις φίλους αλλά θα μιλήσεις με ανθρώπους. Οπότε άμα είσαι με κόσμο μιλάς, έστω και με το ζόρι, περί ανέμων και υδάτων, απλώς για να εξασκηθείς λίγο, αν είσαι πολύ ντροπαλός. Επίσης, άμα σου αρέσει κάποια γενικά, μην της πεις κατευθείαν ότι σου αρέσει ή ότι θες να ξαναβρεθείτε. Σιγά σιγά, πιάστης πρώτα κουβέντα για κάτι άσχετο (ή κάτι σχετικό με το χώρο που βρίσκεστε), μετά άλλη φορά της ξαναμιλάς και μετά από κάποιες φορές θα μπορέσεις να της προτείνεις να ξαναβρεθείτε για ποτό, καφέ κλπ.
    Επίσης, μπορείς να προσέξεις λίγο το ντύσιμό σου, μπορεί να σε κάνει κι αυτό να αισθάνεσαι καλύτερα.
    Και μην αγχώνεσαι, θα βρεις κάποια κοπέλα με την οποία θα ταιριάζετε και που δεν θα τη νοιάζει ιδιαίτερα αν είχες ή όχι πολλές σχέσεις.

  6. Έχεις φιλίες γενικά; Κοινωνικές σχέσειs (φοιτητικές, επαγγελματικές,κτλ); Αν όχι τότε το πρόβλημα είναι βαθύ και γενικευμένο και το καλύτερο (και απαραίτητο) θα ήταν να ζητήσεις την υποστήριξη ειδικού. Μόνο η διαδικασία της ανάλυσης με τη βοήθεια ειδικού θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που καταλαβαίνεις τον εαυτό σου, τις σχέσεις σου με τους άλλους και την γενική συμπεριφορά σου. Θα μάθεις επίσης να διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες και την απόρριψη (η οποία είναι δύσκολη για όλες και όλους μας) χωρίς να καταρρέειs.
    Το λέω αυτό γιατί νομίζω ότι δεν είναι θέμα ‘απόκτησης αυτοπεποίθησης (αυτό χρειάζεται μακρύ έργο με τον εαυτό σου) και δεν πρόκειται να έρθει με το να πλησιάσεις κάποια που σου αρέσει (έτσι απλά επειδή το πήρες απόφαση να το κάνεις). Γιατί αν το άλλο άτομο δεν ανταποκριθεί θα βυθιστείς σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από αυτήν που βρίσκεις τώρα τον εαυτό σου. Αυτό που προέχει είναι να αλλάξει η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, και μετά η σχέση που έχεις με τους άλλους, η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, ο τρόπος που καταλαβαίνεις τις δικές σου απαιτήσεις από τους άλλους , και αυτό δεν μπορείς να το κανείς μόνος σου γιατί εσύ είσαι η πηγή του προβλήματος και η πηγή των μηχανισμών άμυνας που δεν σου επιτρέπουν να ‘σπάσειs τα αυγά για την ομελέτα’ (να φτιάξεις, δηλαδή, τον εαυτό σου με τρόπο που να μην σε σαμποτάρει και οδηγεί στην δυστυχία και στην απομόνωση). Η διαδικασία θα πάρει χρόνο και θα είναι επίπονη, αλλά δεν θα υποφέρεις όσο υποφέρεις τώρα, και είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από την κατάσταση στην οποία έχεις εγκλωβιστεί. ,

    Αυτό που θα μάθεις για σένα θα είναι πως να διαχειρίζεσαι την απόρριψη αλλά και τις δυσκολίες των ανθρωπίνων σχέσεων. Γιατί το να βρεις κάποιαν που να ανταποκρίνεται δεν θα είναι η πιο δύσκολη φάση της σχέσης σας, το μετά είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό που ζητάς από την ‘όμορφη γλυκιά’ είναι να σου χαϊδεύει τα μαλλιά όταν έχεις νεύρα; Αυτό καμία ‘όμορφη γλυκιά δεν θα το κάνει, παρά μόνο στη φαντασία σου – στη φαντασία σου για το τι είναι να έχεις και να ζεις με σύντροφό. Λες ότι δεν έχεις πολλές απαιτήσεις, αλλά μήπως έχεις; Εσύ πληροίς τα κριτήρια που έχεις για τους άλλους;

    Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα μπορείς να βρεις υποστήριξη δωρεάν η με πολύ χαμηλή τιμή από διάφορους δήμους η οργανώσεις. Μην το αμελήσεις, πρόκειται για το υπόλοιπο της ζωής σου (και όχι απλώς για τη στιγμή που θα πλησιάσεις κάποια και αυτή, ως εκ θαύματος, θα ανταποκριθεί). Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά με την διαδικασία της ανάλυσης και να βρεις πολύ σύντομα ένα τρόπο να διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.

  7. Aγαπητέ Μάριε δεν μας διευκρινίζεις, δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι ερωτικά με μία κοπέλα ή δεν έχεις κάνει μια σχέση πιο μακράς διαρκείας πάνω απο πχ ένα δύο μήνες? όπως και να έχει είναι ένα θέμα που χρειάζεται ενδοσκόπηση από τη στιγμή που έχεις αυτήν την ηλικία. Να ξέρεις ότι για κανέναν άνθρωπο πάνω στη γη δεν είναι εύκολες οι ανθρώπινες σχέσεις -εκτός αν τις αντιμετωπίζει κανείς επιφανειακά. Πρέπει να αντιμετωπίσεις αρχικά το πρόβλημα της -μάλλον υπερβολικής ντροπής που σε διακατέχει-, γιατι ντροπή μέχρι ένα βαθμό είναι φυσιολογικό να έχεις ως άνθρωπος. Τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να ανοιχτείς σε μία κοπέλα? Προφανώς ο φόβος της απόρριψης. Από που εκπορεύεται αυτός ο φόβος? Αν αισθάνεσαι ότι υστερείς εμφανισιακά μπορείς να το βελτιώσεις ( γυμναστήριο, πιο κομψό ντύσιμο). Αν θεωρείς ότι υστερείς σαν χαρακτήρας αυτό δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θα ήταν καλό να συζητήσεις με κάποιον ειδικό ώστε να σε μάθει να καλλιεργήσεις την αγάπη προς τον εαυτό σου. Νομίζω καλέ μου Μάριε ότι αναζητάς την κοπέλα που μέσα από αυτήν θα αγαπήσεις εσένα. Ξεκίνα από το να αγαπάς τον εαυτό σου.
    ΥΓ. επειδή κάτι ξύπνιες και ξύπνιοι αναφέρθηκαν στις σχέσεις τις φιλικές ή κοινωνικές/φοιτητικές που έχεις να τους ενημερώσω ότι πολλές φορές οι άνθρωποι που αξίζουν μπαίνουν στο περιθώριο γιατί στην κοινωνία μας έχουν επικρατήσει οι δήθεν, αυτό δε σημαίνει ότι εχεις εσύ κάποιο πρόβλημα.

    Εύη

  8. ΜΑΡΙΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ. ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.

  9. Έχω την αίσθηση ότι εαν ήθελε να γίνει μοναχός δεν θα έγραφε στο tlife. Ο μοναχισμός σε έλκει (το χεις μέσα σου) και εμπεριέχει ιερότητα… δεν πας για πλάκα, ούτε για να αποφύγεις τα θέματά σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More