Lena: “Πριν λίγες μέρες ξέχασα το facebook μου ανοιχτό κι εκείνος είδε τις συνομιλίες μου”.

Γεια σας κορίτσια!

Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας…

Είμαι 24 χρόνων κι έχω σχέση με ένα παιδί εδώ και ένα χρόνο. Περνάμε ωραία μαζί, είμαστε ερωτευμένοι και γενικώς δεν έχουμε προβλήματα.

Πριν λίγες μέρες όμως ξέχασα το facebook μου ανοιχτό κι εκείνος είδε τις συνομιλίες μου. Υπήρχανε λοιπόν κάποια μηνύματα που είχα ανταλλάξει με κάποιους που δεν τους γνωρίζω καν, αλλά χαζομάρες. Ξέρεις από αυτά που κάποιος σου στέλνει “Τι κάνεις;”, του απαντάς κάτι τυπικό και πιάνεις μια κουβέντα μικρή και ανούσια. Αυτό.

Από εκείνη τη μέρα έχει γίνει χαμός. Αρχικά έγινε ένας τεράστιος καυγάς όπου προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως αλλά δεν άκουγε και μετά συνεχίστηκε η “επικοινωνία” μας με μπηχτές και προσβολές.

Πριν δύο μέρες μάλιστα εξαφανίστηκε εντελώς και δεν σήκωνε καν τα τηλέφωνα, ούτε απαντούσε στα μηνύματά μου.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Τώρα είμαστε στη φάση της ψυχρότητας. Έχουμε μια μικρή επικοινωνία, αλλά είναι πολύ απόμακρος και αποφεύγει για την ώρα να συναντηθούμε.

Τι να κάνω; Πως να το χειριστώ; Πραγματικά δεν έχει παίξει τίποτα με κανέναν άλλον και αυτά τα μηνύματα που βρήκε ήταν εντελώς χαζά. Σας παρακαλώ βοηθήστε με…

Lena

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. De mporw na katalabw tin logiki apantw se opoion tixaio mu stelnei minima sto facebook… kai ti tha pei itan anusies kuventes? tote giati tis ekanes? poia anagki su su kaliptan autes oi anusies sizitiseis me teleios agnwstus? Ksepsu an autos ta ekane auta, esena tha su areze? Prodwses tin empistosini tu k exei dikio, de mporeis na kaneis tipota, twra ekeinos tha apofasisei an mporei na se ksana-empisteutei i oxi. Esi tu eipes auta pu itheles na tu peis, twra prepei na ton afiseis na apofasisei, mi ton piezeis me tilefwna k minimata, nomizw tha petixeis to antitheto apotelesma. K to pathima elpizw na su ginei mathima!

  2. Λογικο ειναι. Οταν εισαι σε μια σχεση με εναν αντρα τον οποιον εκτιμας και αγαπας δεν υπαρχει λογος να πιασεις κουβεντουλα(οπως το λες) με τον καθε μ…λακα. Κυριολεκτικα τον προσβαλεις. Αυτοι που πιανου κουβεντουλα μεσω facebook με ξενες κοπελες ψαχνουν σεξ.. Σοβαρος αντρας δεν πεφτει σε αυτο το επιπεδο. Τι θα ελεγες αμα θα εβρισκες του φιλου σου το facebokk ανοιχτο, γεματο με συνομιλιες με αγνωστες

  3. Λένα, καταρχήν ο φίλος σου πληγώθηκε από αυτό που ανακάλυψε. Επίσης καταλαβαίνω πως ο φίλος σου δε σε εμπιστεύεται αρκετά, αλλιώς δε θα καθόταν να διαβάσει τις συνομιλίες σου (είναι το αντίστοιχο ψάξιμο του κινητού αυτό που έκανε). Δε μου είναι ξεκάθαρο αν η έλλειψη εμπιστοσύνης οφείλεται σε αποκλειστικά δική του ανασφάλεια ή αν την τροφοδοτείς εσύ με κάποιο τρόπο. Πρέπει να καθίσεις και να τα πεις λίγο με τον εαυτό σου, με ειλικρίνεια όμως. Μήπως οι συνομιλίες αυτές έκρυβαν υπονοούμενα; Μήπως δεν ήταν και τόσο ανούσιες; Μήπως κάτι σου λείπει από τη σχέση σου και το ψάχνεις αλλού; Μήπως έχεις κάποιο παράπονο από το φίλο σου; Μήπως έχεις αρχίσει να βαριέσαι; Μήπως, αν ανακάλυπτες αντίστοιχες δικές του συνομιλίες με άγνωστες να αντιδρούσες με τον ίδιο τρόπο; Αφού καταλήξεις στο τι φταίει, προσπάθησε να κάνεις μια πολιτισμένη κουβέντα μαζί του και βλέπεις. Για να έρθει πίσω, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να του αποδείξεις ότι μπορεί να σε εμπιστεύεται. Αν το πρόβλημα εμπιστοσύνης πηγάζει καθαρά από τον ίδιο (είναι καχύποπτος, ζηλεύει υπερβολικά κλπ) δε νομίζω να μπορείς να κάνεις και πολλά και δε νομίζω ότι έχει νόημα να κρατάς έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου. Αν το προκάλεσες εσύ όμως, για αρχή μια συγνώμη και παραδοχή του σφάλματός σου, θα ήταν τουλάχιστον απαραίτητα. Και πάλι όμως μερικές φορές δε φτάνει η συγνώμη. Μην τον πιέσεις και μην τον βομβαρδίσεις με μηνύματα, τηλέφωνα κλπ, άφησέ τον να σκεφτεί με ηρεμία. Πάντως στη θέση του, ούτε κι εγώ θα έβλεπα με καλό μάτι συνομιλίες με άγνωστες στο pc του συντρόφου μου. Και αθώες να έδειχναν, θα καταλάβαινα ότι κάθεται και “ψαρεύει” γκόμενες στο διαδίκτυο…κι αυτό να ξέρεις δεν είναι καλό σημάδι, ειδικά για μια σχέση μόλις ενός έτους…είναι σαν κάθε φορά που βγαίνεις έξω να φλερτάρεις, έστω και χωρίς πονηρό σκοπό, αλλά μέχρι πότε; Καταλαβαίνεις; Βάζεις στον άλλο την ιδέα ότι μπορείΣ (όχι ότι μπορεί, αλλά ότι είσαι ικανή!) να τον απατήσεις. Σε μια σχέση χρόνων μπορεί να συμβεί για χίλιους λόγους και ίσως και να συγχωρεθεί κάτι τέτοιο, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. ‘Οχι ότι δε θα προκαλέσει πόνο βέβαια. Εσείς όμως είστε πάρα πολύ λίγο καιρό μαζί για να περιμένεις να μην το πάρει τόσο άσχημα.

  4. Το αγόρι σου δεν νομίζω να φοβάται ότι τον έχεις απιστήσει με κάποιον από αυτούς τους τύπους που σου έπιασαν κουβέντα, αλλά ότι ψάχνεσαι και αφήνεις “τρύπες” για να χωθεί κάποιος τρίτος ανάμεσά σας… θα έπρεπε να μην τους είχες απαντήσει καν..από τη στιγμή που το έκανες ενώ έχεις σχέση είναι σαν να δηλώνεις με έμμεσο τρόπο ότι ίσως και να είσαι διαθέσιμη αν κάτι νέο προκύψει…δεν είναι τόσο καταδικαστέα η πράξη, αλλά γεννά πολλές υποψίες… και εγώ στη θέση του θα ένιωθα προσβεβλημένη αν το αγόρι μου ανταποκρινόταν σε κάθε άγνωστη που του πιάνει συζήτηση στο fb..

  5. Λένα,θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο περιγραφική;Δεν είναι αδιακρισία,αλλά τι περίπου έλεγες με αυτούς τους αγνώστους.Το αγόρι σου για να αντιδρά έτσι κάτι δείχνει.Η είναι υπερβολικά ζηλιάρης ή προφανώς τα μηνύματα που έστελνες δεν ήταν και τόσο αθώα ή χαζά.Δεν είναι ότι απλά θύμωσε 1-2 μέρες και μετά τα ξαναβρήκατε.Έχει ακραία συμπεριφορά.Οπότε διευκρίνισε μας πόσο αθώα ήταν τα μηνύματα και μετά θα έρθουν και οι ανάλογες απαντήσεις.

  6. kalhspera filh mou.. to idio akribws sunebei kai se emena. den 3exasa anoixto to fb mou, alla ekeinos apo8hkeuse ton kwdiko mou xwris na ton dw kai molis mphka gia mpanio, to epsa3e. einai h 2h fora pou to kanei. Yphrxan kapoia mnm me sumfoithtes mou, opws eipes adiaforou kai genikou periexomenou. enas px me eixe dei me th mama mou kai eipe pws ths moiazw ki apo ekei phra thn omorfia mou. h xronia polla apo ton prwhn mou ( tupiko mnm, etuxe na exw gene8lia liges meres prin ginei to skhniko)
    den 3erw an einai toso shmantiko, ekeinos leei pws ton prodwsa. meta apo kps mhnes to dialusame, zhleue aforhta.
    egw den exw ma8ei na mhn exw filous kai na eimai kleismenh mesa se ena spiti epeidh exw sxesh. mename mazi, hmastan 23wres to 24wro mazi kai den tou htan arketo. kai zhleue. egw den to ante3a. auto isxuei gia emena. an esy den antexeis makria tou, zhta suggnwmh, palepse gia ekeinon, diekdikhse ton. skepsou omws pws autos o an8rwpos profanws niw8ei anasfaleia kai tsekare to profile sou kai zhleuei. egw mia tetoia sxesh den thn ante3a.. filika..

  7. λες ημασταμ ερωτευμενοι χωρις προβληματα …χωρις προβληματα γιατι το προβλημα ξεκιναει απο σενα που μιλας με αλλους ..που σημαινει οτι η’ οτι το κανεις συστημα η’οτι κατι δεν παει καλα με τον φιλο σου
    κ αν τα ξαναβειτε εσυ πιθανοτατα να το ξανακανεις κ παει λεγοντας

  8. Λένα μου, η κατάσταση σου είναι περίπλοκη. Η σχέση σας ήταν όντως χωρίς προβλήματα, όπως υποστηρίζεις ή το τελευταίο διάστημα υπήρχαν καυγαδακια (έστω ανούσια) ? Αν ναι, τότε θεωρώ ότι έψαχνε μια αφορμή για να χωρίσετε. Το γεγονός ότι μπήκε στο προφίλ σου δεν ήταν μια τυχαία πράξη, κάθε άλλο ήταν με τη θέλησή του. Έψαχνε κάτι μήπως; Υπερβολική μου φαίνεται η αντίδρασή του όμως για συνομιλίες τις οποίες χαρακτηρίζεις ως χαλαρές…
    φέρεις μεν ένα μερίδιο ευθύνης για τους λόγους τους οποίους ανέφεραν οι κοπέλες πιο πριν, αλλά σε κάθε περίπτωση αν σε ήθελε πολύ θα σου ζητούσε να τους σβήσεις απλά από το Facebook και θα τελείωνε εκεί το θέμα.
    Τώρα για να τον φέρεις πίσω μην κάνεις σαν υστερικια ή κάτι παρόμοιο! Μίλησε του μια μέρα, πες του ότι αναγνωριζεις το λάθος σου κι ότι δε θα επαναληφθεί το γεγονός! Αν σε συγχωρέσει καλώς, αν όχι μη σκας κιόλας, αποδεικνύει ότι η σχέση είχε τελειώσει από πριν…

  9. Επειδη εν μερη συμφωνω με αυτα που εγραψαν οι προηγουμενες και για να μην μακρυγορω, να σου πω να κατσεις να σκεφτεις τι σημαινει για σενα ο συντροφος σου και τί το facebook. Αν π.χ θα επρεπε να διαλεξεις τι θα διαλεγες? Θα ησουν π.χ διατεθειμενη να κλεισεις τον λογαριασμο σου για να σωσεις την σχεση σου? Ειναι ερωτηματα, τα οποια οφειλεις να απαντησεις στον εαυτο σου και μετα να σκεφτεις αν τον θες πισω. Διοτι αν ο σύντροφός σου σημαινει πιο πολλα για σενα απο τα social, τοτε να κατεβασεις λογαριασμο ως αποδειξη οτι τον θες πισω…..Λεω εγω τωρα…..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More