Ρένα: “Εδώ και λίγο καιρό βρισκόμαστε κρυφά από όλους. Δεν τολμάω να το πω σε κανέναν.”

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με ταλαιπωρεί…

Εδώ και πέντε χρόνια είμαι με ένα παιδί σε μια σχέση με αρκετά προβλήματα αλλά και πολύ πάθος. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι, αλλά καυγαδίζαμε συχνά. Κάθε τσακωμός οδηγούσε σε χωρισμό και μετά από λίγες μέρες τα ξαναβρίσκαμε.

Στα τρία χρόνια σχέσης περίπου αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Τον γνώρισαν οι γονείς μου και έγινε μέλος της οικογένειάς μου. Τα προβλήματα όμως συνέχιζαν. Προσπαθούσα να αντιδρώ όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα οδηγούνταν στα άκρα και χώριζα. Πήγαινα στους γονείς μου για λίγες μέρες, μετά τα ξαναβρίσκαμε και επέστρεφα στο σπίτι του.

Οι γονείς μου είναι δυο καταπληκτικοί άνθρωποι και πολύ διακριτικοί. Ξέρω ότι τους στενοχωρούσε όλη αυτή η κατάσταση, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Ο έρωτας βλέπετε…

Πριν αρκετούς μήνες χωρίσαμε οριστικά. Πήρα όλα τα πράγματά μου από το σπίτι του (με βοήθησαν οι γονείς μου στη μετακόμιση) και η ιστορία τελείωσε. Βρήκα δουλειά, έμενα στο πατρικό μου, έκανα σχέση με κάποιον άλλον και η ζωή μου ηρέμησε.

Η καινούρια σχέση που έκανα δεν κράτησε πολύ κι ένα βράδυ συνάντησα τυχαία τον πρώην μου. Να μην τα πολυλογώ τα ξαναβρήκαμε κι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε κρυφά από όλους. Δεν τολμάω να το πω σε κανέναν. Ούτε στους φίλους, ούτε στους γονείς μου φυσικά…

Τα πράγματα όμως αρχίζουν και με στριμώχνουν. Εκείνος θέλει να ξαναμείνουμε μαζί, το ίδιο κι εγώ. Τι να κάνω; Πως να το πω στους γονείς μου; Τους έχω ταλαιπωρήσει και στενοχωρήσει αρκετά με αυτήν την ιστορία… Είμαι ερωτευμένη όμως και δεν μπορώ να την τελειώσω οριστικά αυτήν τη σχέση, όσο κι αν έχει τα προβλήματά της.

Τι να κάνω; Πείτε μου σας παρακαλώ…

Ρένα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. αν δεν τον ενοχλει που ειχες κανει κατι με αλλον ο,τι κ να ναι αυτο τοτε ναι γιατι να μην τα ξαναβρειτε αμα τα βρισκετε γιατ οχι…αν εχεις καταλαβει οτι ειναι ο ανθρωπος σου κανε κ υποχωρησεις για να μειωθουν κ οι εντασεις στο χερι σας ειναι!!!!

  2. Πάλι τα ίδια θα γίνουν…

  3. Den anafereis katholu ti einai auto pu sas odigei stus kavgades kathe fora… ipopsiazomai anwrimotita k apo tis dio plevres mia kai simperifereste san 6xrona (fevgw-epistrefw). I goneis einai to ligotero kata tin gnwmi mou. Skeftikes pote an erthei ena paidi ti tha ginei? tha to exete mpalaki? tha paketareis k tha feygeis kai ksana pisw? gia mena prepei metaksi sas na ta vreite OUSIASTIKA k meta na sas apasxolei ti tha peite stus girw. Merikes fores i agapi k o erwtas den arkun gia na kanun mia eutuxismeni sxesi. Xreiazetai katanoisi, ipostiriksi, sevasmos, epikoinwnia, koina thelw. Eseis ta exete?

  4. Ρένα, μερικές φορές η αγάπη και το πάθος δε φτάνουν. Για να έχει νόημα η επανασύνδεση θα πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδηγούν σε φασαριες και χωρισμούς. Δεν αναφέρεις τίποτα σχετικά με αυτά και το πόσο σοβαρά είναι, οπότε δε θα μπορούσα να σου πω και αν είναι εφικτό να ξεπεραστούν ή αν είναι καλύτερα να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους. Θα πρότεινα να βρεθείτε μια φορα σε ουδέτερο έδαφος και να αξιολογήσετε και οι δυο μαζί με ΗΡΕΜΙΑ τι είναι αυτό που σας οδηγεί σε καυγάδες και χωρισμούς και να δείτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το λύσετε. Αν θέλετε να είστε μαζί, θα πρέπει να καταλάβετε ότι και οι δυο οφείλετε να αντιμετωπίζετε πιο πολιτισμένα τις διαφωνίες σας, ακόμα και να δεχτείτε ή να αλλάξετε κάποια πράγματα που ενοχλούν τον καθένα σας και να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είστε διατεθιμένοι να ωριμάσετε και να προσπαθήσετε να περάσετε αυτή τη σχέση σε άλλο επίπεδο; Διαφορετικά ξέρετε πολύ καλά ποιά θα είναι και πάλι η κατάληξη. Αν δε μπορεσετε και σε αυτή την κουβέντα να τα βρείτε, τότε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε να είστε ΚΑΛΑ μαζί;

  5. Σκέψου λογικά, αν συνέχεια χωριζατε ποιο νομιζεις ότι θα ειναι το αποτέλεσμα τωρα? Σιγουρα σε μια σχέση θα υπάρξουν και τσακωμοι αλλά σιγουρα όχι αυτό που περιγράφεις, μάλλον σας δένει ποιο πολύ η συνήθεια και η ανασφάλεια για κατι καινούριο και όχι η αληθινή αγάπη, γιατι η αγάπη απαιτεί κυριως σεβασμό! Δεν αξιζει αυτό ούτε για ΣΕΝΑ αλλά ούτε και για τους δικούς σου ανθρώπους! Αν πάλι εισαι μπερδεμένη ισως καλύτερα να το συζητήσεις με καποιον ειδικό. Έχω περάσει απο την κατάστασή σου και σήμερα μερικές φορές που το φέρνω στο μυαλό μου σκέφτομαι πόσο ανόητη ήμουν για μια σχέση που ούτε βάσεις ειχε ούτε μου άξιζε!

  6. κρατάει ψρόνια αυτλη η κολώνια προφανώς, δε θα ξεμπλέξεις ποτέ και άλλον να παντρευτείς πάλι στον πρώην θα γυρνάς, και επειδή όλη η ζωή με ενοχές υποκρισία και πλαστικές/ fake σχέσεις και κέρατα δεν αντέχετε, προχωρησέ το σοβαρά ώριμα και σωστά, προσπθήστε να λύνετε τα προβλήματα σας με διάλογο και βγάλτε ένταση στο κρεβάτι και όχι στο να φεύγετε και οι δύο από το σπίτι, σταματήστε να πληωνετε ο ένας τον εγωισμό του άλλου και αν δεις ότι μπορείς να αντέξεις και ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, ανακοινωσέ το ήρεμα ωραία και καλά στους δικούς σου, μην ξεχνάς άλλωστε ότι οι γονείς μας είναι και οι ίδιοι ζευγάρι, και έχουν περάσει από παρόμοιες φάσεις έρωτα. Με συζήτηση όλα ξεπερνιούνται και λύνονται. Και με το παιδί μην το ζορίζεις και πολύ….πάρτε απόφαση να ανοίξετε σπίτι! Φιλιά Καλή τύχη!

  7. Θα σου γράψω τις πιο κάτω παροιμίες.
    1- Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί,
    2-Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα,
    3-Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού,και άλλες πολλές.
    Διάλεξε όποια θέλεις, και καλή τύχη.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More