Σοφία: “Τον ζηλεύω πολύ. Φοβάμαι μήπως γνωρίσει κάποια άλλη.”

Πριν κάποιους μήνες χώρισα με ένα αγόρι που ήμασταν αρκετό καιρό μαζί και υπήρχαν έντονα συναισθήματα και από τις δύο μεριές.

Παρόλο που χωρίσαμε ο ένας ενοχλεί τον άλλον πού και πού με τηλέφωνα και διάφορα τέτοια.

Τα είχαμε ξαναβρεί, αλλά μετά από τρεις μήνες θέλησε να χωρίσουμε -λόγω διαφόρων καταστάσεων που περάσαμε δεν ένιωθε όπως πρώτα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από τη στιγμή που μου είπε τέτοιο πράγμα με ξαναενόχλησε. Θέλω να τον ξεχάσω και το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Το πρόβλημά μου όμως είναι η ζήλια. Νιώθω ότι τον ζηλεύεω πολύ (μήπως γνωρίσει κάποια άλλη) και αυτό μου χαλάει τη διάθεση. Θα ήθελα να με βοηθήσει με κάποιον τρόπο ώστε να μη ζηλεύω τον άνθρωπο που με πλήγωσε.

Σοφία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αφού τον εχεις ξεχάσει σε μεγάλο βαθμό οπως λές τί τον ζηλεύεις; Δεν ταιριάζετε ούτε τραβάει η σχέση γιατι είστε και ανώριμοι απο οτι φαίνεται.

  2. Η ζήλια δεν είναι κάτι ευχάριστο, ουτε για αυτον που γίνεται αποδέκτης της (τον πρωην φιλο σου) ουτε για αυτον που τη βιωνει(εσένα). Ιδιαίτερα όταν υπερβαίνει τα ορια ή/και είναι αδικαιολογητη τοτε δεν έχει κάποιο όφελος. Πρεπει να νιωσεις οτι οι άνθρωποι δεν είναι και δεν πρεπει να τους θεωρουμε, κτήματά μας! Ειδικα όταν οι δρόμοι μας χωρίζουν, καλό είναι και για τις δυο πλευρες να κόβουν τις επαφες αν δε μπορούν να τις διαχειριστούνε. Οποτε κόψε εντελώς τις “ενοχλήσεις” κι αν σε “ενοχλήσει” εκεινος ξανά ζητησε του ευγενικά να μη σε ενοχλεί. Και κυρίως προσπάθησε να δουλέψεις το θέμα της ζήλιας σου. Πώς θα το κανεις; Ωριμάζοντας. Καταλαβαίνοντας οτι όταν κάποιος μας πληγώνει και τελειωνει μια σχεση, το μονο που αξίζει να κάνουμε είναι να τον απομακρυνουμε απο τη ζωή μας. Πως αν εμείς προχωραμε στη ζωη μας δεν έχουμε λογο να ζηλευουμε οποιονδήποτε άλλο. Πως η ζήλεια δηλητηριάζει τις σχέσεις και τυφλωνει εμας τους ίδιους. Πως αν εσύ ήθελες να φύγεις απο μια σχέση, δε θα σου άρεσε ο αλλος να σε εμπόδιζε ειτε ενοχλωντας σε ειτε συνεχίζοντας να σε διεκδικεί ειτε ζηλεύοντας σε. Πάρε το χρονο σου και σκεψου σοβαρά.

  3. Δεν γνωριζω τι ειναι ακριβως αυτο που ζηλεύεις. Ενδεχομένως αυτο το θεματακι που έχεις με την ζήλεια, να προκύπτει μέσα απο την οικογένειά σου, από ενδεχόμενη έλλειψη προσοχής ή από υπερβολική προσοχή, πράγμα που σημαίνει ότι τα θεωρείς όλα δικά σου και δεν θέλεις οι άλλοι να “παιζουν με τα παιχνίδια σου”. Παιχνίδι θεωρείς ισως κι αυτόν τον καημένο.Αστον λοιπον να παιξει και με κανενα άλλο κοριτσάκι, παίξε κι εσυ με κανενα άλλο αγοράκι, μικρά είστε, αποκτήστε εμπειρίες στη ζωη σας και αφηστε στην ακρη τις κτητικότητες, ειναι νωρις ακόμα…..Για να γινει βεβαια αυτο, θα πρεπει ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,να μην έχετε καμία επικοινωνια και κανενα χαζο μηνυματακι του τυπου “μου λειπεις” ή “εισαι δικος μου”.. Ετσι?

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More