Κατερίνα: “Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι με γνώρισε πολύ σύντομα στην οικογένειά του.”

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια και έχω σχέση με ένα παιδί ένα χρόνο μεγαλύτερό μου τον τελευταίο καιρό. Είναι ντόπιος, μένει με την οικογένειά του και βρίσκεται στο δεύτερο έτος της σχολής του.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι με γνώρισε πολύ σύντομα στην οικογένειά του. Είναι φιλόξενοι και ευχάριστοι άνθρωποι κι εκείνος με κάνει με τη συμπεριφορά του να νιώθω πως μπορώ να στηρίζομαι πάνω του.

Δεν έχω βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση και παρόλο που θέλω να το ζήσω και να αφεθώ, νιώθω σαν να πρέπει από πολύ μικρή να περνάω τα “τεστ” της οικογένειάς του.

Πολύ πιθανό να τα φαντάζομαι όλα αυτά, αλλά δεν κατανοώ το λόγο που το κάνει αυτός. Ξέρω ότι δεν είχε ποτέ σοβαρή σχέση (τόσο σοβαρή ούτε εγώ βέβαια…).

Θέλει να γνωρίσει και τη μαμά μου!!! Φυσικά και δεν το θεωρώ πρόβλημα όλο αυτό, αλλά θα ήθελα κάποιες πιο έμπειρες απόψεις.

Κατερίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τίποτα δεν σημαίνει το οτι σε γνώρισε στους γονείς του. Υπάρχουν άντρες που το κάνουν με την οποιαδήποτε. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι σε βλέπει “σοβαρά” όπως ίσως φαντάζεσαι. Αν τωρα δεν σου αρεσει να περνάς “τεστ” απο την οικογένειά του, απλά μην πηγαίνεις απο εκεί. Δεν θα κακοχαρακτηριστείς μην ανησυχείς.

  2. Καλό θα είναι, αφου θες την γνωμη του “κοινου”, να μην γνωριζεις “οικογενειες” απο πολυ νωρις,παρα μονο οταν θα εισαι σιγουρη οτι αυτη η σχεση εχει βασεις, ασχετα με την καταληξη της σχεσης στο μελλον. Δεν υπάρχει κανενας λογος να “δενεται” η οικογενεια σου με το δεσμό σου και το αντιστροφο. Με αυτο θελω να πω, πως αν θα ηθελες π.χ να χωρισεις με αυτο τον ανθρωπο καποια στιγμη, το γεγονος οτι εχετε γνωρισει οικογενειες, θα ειναι ενας ανασταλτικος παραγοντας απο μονος του,γιατι θα φρεναρεις ειτε εσυ ειτε αυτος π.χ στο χωρισμο, πραγμα που ισως θα επρεπε να εχει γινει νωριτερα. Παραλληλα σιγουρα καποια μανουλα θα παρει θεση του τυπου “μα γιατι να τον/την χωρισεις, ειναι πολυ καλο παιδι και τον/την συμπαθω”, ή και το αντιστροφο “χωρισε τον/την δεν κανει για σενα”,πραγμα που θα σε αποθαρυνει ή ενθαρυνει αναλογα με την περιπτωση με αποτελεσμα, να μην ειναι απολυτα δικη σου η αποφαση. Αν παλι αυτο δεν συμβει σε σενα, δεν σου εγγυαται κανεις οτι αυτο δεν θα συμβει στο συντροφο σου. Οποτε, γνωρισε στη μητερα σου καλυτερα τον ανθρωπο που θα εισαι σιγουρη γι’αυτον και για σας.Ειναι κριμα να δενεται η εκαστοτε οικογενεια με διαφορους συντροφους ,ειτε γυναικες, ειτε αντρες και να γινονται στο μελλον,διαφορες συγκρισεις του τυπου: “ο Κωστας ηταν καλυτερος απο τον Γιωργο, δεν επρεπε να χωρισετε” “η Μαρια ειναι ανοικοκυρευτη , η Κατερινα ηταν πολυ πιο γλυκια” κτ.λ….Η προσωπικη σας ζωη, να παραμεινει προσωπικη σας ζωη και μην βαζετε απο τοσο νωρις σε μια σχεση, τον παραγοντα “οικογενεια” και τα τεστ που θα κληθειτε να περασετε, καποια χωρις να τα ξερετε καν……

  3. Πιθανόν να έχει αυτή την τακτική να γνωρίζει τις φίλες του στους γονείς, να το θεωρεί φυσιολογικό δηλαδή, χωρίς να σημαίνει απαραιτήτως κάτι κακό ή κάτι πολύ καλό. Μην ενθουσιάζεσαι, αλλά μην ανησυχείς κιόλας. Αν για εσένα το να γνωρίσεις το φίλο σου στους δικούς σου προϋποθέτει η σχέση να έχει περάσει σε κάποιο άλλο στάδιο, πιο σοβαρό, απλώς εξήγησέ του το και ζήτησέ του να σεβαστεί το γεγονός ότι εσύ και η οικογένειά σου λειτουργείτε με διαφορετικά κριτήρια στον τομέα αυτό.

  4. Το ότι σε γνώρησε στους γονείς του δε το κάνει τόσο σημαντικό, όσο το ότι κι αυτός επιδιώκει από μόνος του να γνωρισει τους δικούς σου. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι σε βλέπει σοβαρά για αυτό και σε έχει βάλει στη ζωή του και θέλει να γνωρίσει τους δικούς σου. Τώρα αν εσύ δε τον βλέπεις σοβαρά ή κινείται πολύ γρήγορα για σένα θα πρέπει να του το πεις, γιατί αν δεν είσαι έτοιμη και απλά θέλεις να περνάς καλά, τότε δε συμπίπτουν τα θέλω σας και πρέπει να κάνετε μιασχετική συζήτηση. Είναι κρίμα να τον πληγώσεις, γιατί μάλλον αυτός κάνει σχέδια που μάλλον εσύ δε θέλεις…. φαίνεται καλό παιδί και πρέπει νατου φερθείς όμορφα, τουτέστιν ξεκάθαρα!

  5. Δεν είναι κακό που σε γνώρισε γιατί μπορεί να είσαι κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν. Μπορεί να μιλούσε με τόσο ενθουσιασμό για εσένα που να κίνησε την περιέργεια να σε γνωρίσουν. Πάντως ένα είναι το σίγουρο οτι πρέπει να κρατήσεις ισορροπίες, με την έννοια οτι δεν γίνεται να τον συνοδεύεις σε όλα. Πάντως δεν είναι κακό να γνωρίσει τη μαμά σου, ίσα ίσα που η μαμα σου θα νιώθει ασφάλεια οτι κάπως σε προσέχει εκεί που είσαι μόνη σου…. Όλες οι μαμάδες έτσι σκέφτονται! Ελπίζω να σε βοήθησα! Φιλάκια πολλα! Καλά να περνας!!

  6. Δεν μας λες ακριβώς ποσο νωρίς σε γνωρισε στην οικογενεια του: στον 1 μηνα? στον 1 χρονο? Πάντως επειδή είστε νέα παιδιά καλό είναι να μη γνωρίζετε τισ οικογένειές σας αν δεν σκοπεύετε να κάνετε κάτι σοβαρό! Αυτη ειναι μια τακτικη που εχουν οι γονεις νεων αγοριων ακομα κι αν ξερουν οτι δεν θα γινει κατι σοβαρο, για να σε τσεκαρουν, να δουν μηπως εχει μπλεξει ο γιος, και να σας εχουν απο κοντα (να σας καλουν στο σπιτι κλπκλπ για να μην αναγκαζεται ο γιοκας να τρεχει απο δw κι απο κει). Και βασικά αυτό είναι περισσότερο εις βαρος σου σαν κοπελα γιατι για έναν ανδρα είναι μαγκιά να γνωρίζει τις κοπελες που εχει και να τις παρουσιαζει στην οικογενεια και το σοι αλλα για σενα οχι και τόσο..ακουγεται καπως αναχρονιστικο αλλα έτσι ειναι. Αυτες οι γνωριμιές σου γινονται βαρος χωρις να υπαρχει λογος kai xwris na to katalaveis. Αρχιζεις να συμπεριφερεσαι σταδιακα σαν παντρεμμενη χωρις να εισαι και δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανεις αυτο γιατι οι αλλοι θα σχολιαζουν…Μπορει να αρχισουν αργοτερα καλεσματα, γνςριμιες και με αλλα μελη απο το σοι, προσκλησεις σε γαμους κλπ κλπ. Αν δεν εχεις σοβαρη σχεση (αρραβωνας, κλπ) ως τι θα σε παρουσιαζουν, η γκομενα του γιου μας? Πρεπει να σκεφτεσαι τη θεση σου, αν θες να περνας καλα με το φιλο σου και δεν παει σοβαρα το πραγμα δεν χρειαζεται να επωμιζεσαι τετοιες κοινωνικες υποχρεωσεις. Φαντασου αργοτερα να χωρισεις και να γνωρισεις καποιον αλλο και oι οικογενειες αυτες να γνωριζονται…τι θα λενε τοτε? την ειχαμε κι εμεις την ταδε, την ξερουμε.. Δε λεω οτι θα γινει ετσι, μπορει και να πατε καλα στο μελλον αλλα μεχρι τοτε wait see…

  7. Εντάξει σε γνώρισε στην οικογένειά του,δεν το λες και κακό γιατί έτσι κατά τη γνώμη μου σου έδειξε πόσο σημαντική είσαι για αυτόν..Απλά μην το συνεχίσετε,όταν δένεσε με κάποιον πολύ και τον βάζεις και στο οικογενειακό σου περιβάλλον συνήθως μια τέτοια σχέση δεν τελειώνει με ήρεμο τρόπο.Νέα παιδιά είστε είναι αρκετά νωρίς για γνωριμίες με τα “συμπεθέρια”..Φρόντισε μόνο να μείνετε απλά στην γνωριμία και όχι στα πολλά πάρε δώσε και να τα μαθαίνουν όλα και να επεμβαίνουν σε αυτά..Ότι έχετε ζήστε το οι δυο σας για να περάσετε και όμορφα.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More