Ελένη: “Για να μας αγαπήσουν οι άλλοι πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας.”

Γεια σας κορίτσια!

Αυτό το άρθρο είναι για εσάς τις χωρισμένες που έχετε βιώσει έντονα το αίσθημα της απόρριψης.

Έχετε χωρίσει λοιπόν από μια μακροχρόνια σχέση με έντονα συναισθήματα και υπέροχες αναμνήσεις. Ξαφνικά, για τον οποιοδήποτε λόγο, το άτομο το οποίο σας έκανε να νιώθετε ότι είστε στα σύννεφα, σας ανακοινώνει πως κάτι άλλαξε μέσα του και θέλει η σχέση σας να λάβει τέλος.

Και εσείς τότε αρχίζετε τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα και τα κλαψιάρικα status. Πιστεύετε ότι έτσι θα γυρίσει; Σίγουρα όχι. Κι αν το κάνει θα είναι προσωρινό γιατί πολύ απλά σας λυπήθηκε.

Αποφύγετε λοιπόν την επικοινωνία μαζί του ώστε να τον βάλετε σε σκέψεις όπως: “Μήπως γνώρισε άλλον;”, “Μήπως ποτέ δεν με θέλησε αρκετά;” Εκτός όμως από αυτά σίγουρα θα σκεφτεί ότι είστε μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και δεν παρακαλάει κανέναν.

Όλες θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένες και σίγουρα δεν θα το πετύχουμε έχοντας δίπλα μας έναν άνθρωπο με το ζόρι. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι όταν μια σοβαρή σχέση τελειώνει, προφανώς και ο λόγος θα είναι εξίσου σοβαρός.

Σταματήστε λοιπόν να σκέφτεστε μόνο τις καλές σας στιγμές γιατί καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Θα υπήρξαν και στιγμές που θα σας πλήγωσε και θα σας απογοήτευσε και εσείς για συναισθηματικούς λόγους θα του δώσατε περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που του άξιζαν.

Βάλτε τα πράγματα κάτω και συλλογιστείτε αν τον θέλετε πραγματικά ή αν όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του εγωισμού και της ζήλιας.

Και τι γίνεται αν τον δείτε με άλλη; Απολύτως τίποτα! Αυτός σίγουρα θα περιμένει τη στιγμή που θα ξεκατινιαστείτε για χάρη του, που θα αρχίσετε τα μηνύματα και που θα του δείξετε έντονα ότι σας χάλασε την ψυχολογία.

Όχι κορίτσια, τίποτα από όλα αυτά δεν θα κάνετε. Όπως μπορεί αυτός να γνωρίσει κάποια καινούρια κοπέλα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με εσάς. Παραμείνετε λοιπόν κουλ και άνετες και συνεχίστε να περνάτε καλά.

Και στην τελική όσες και να γνωρίσει δεν θα μπορέσει να ξεχάσει την κοπέλα με την οποία ένιωσε και έζησε τόσα πολλά. Κρατήστε λοιπόν επίπεδο και αξιοπρέπεια και να μου το θυμηθείτε ότι θα σας εκτιμήσει και ότι θα ανεβείτε στα μάτια του.

Να θυμάστε πάντα ότι εάν αυτός ο άνθρωπος είναι γραφτό να είναι μαζί σας, τότε σίγουρα κάπου, κάπως, κάποτε θα ξανασμίξετε. Κι αν όχι, τότε σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε το άλλο σας μισό.

Για να μας αγαπήσουν οι άλλοι πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας. Γίνεται λοιπόν γυναικάρες και όχι γυναικούλες!

Ελένη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ομορφο αρθρο! μπραβο!

  2. Μπραβο κοπελα μου,πολυ σωστα τα λες…ποια απο εμαςομως τα κανει πραξη????νομιζω οτι το συναισθημα ειναι πανω απο την λογικη..

  3. Αλήθεια είναι. Με τα παρακάλια και την αυτολύπηση δεν κερδίζει κανείς τίποτα. ʼλλωστε, αν είμαστε τόσο σίγουρες για τον εαυτό μας, τότε θα ξέρουμε ότι ο άλλος ήταν που έχασε, όχι εμείς.

  4. Καλά τα γράφεις, Ελένη, αλλά αν κάποιος από τη μια δηλώνει τρελά ερωτευμένος μαζί μας και μας “πλέκει” την ονειρική σχέση και από την άλλη μια μέρα ξαφνικά λέει ότι δεν νιώθει τίποτα και πρέπει να διακόψουμε… τότε ο τύπος προφανώς πάσχει από σχιζοφρένεια. Και φυσικά και πληγώνεσαι όταν κάποιος ήταν τόσο καλός και προσέφερε ό,τι μπορούσε στη σχέση χωρίς ποτέ να ζητήσεις κάτι, ώσπου μια μέρα ξυπνάει και σου λέει ότι δεν είσαι αυτό που θέλει, ότι θέλει να φύγει. Δηλαδό, τόσον καιρό είχε βάλει μαζί σου τα ροζ γυαλιά και βρισκόταν υπό την επήρεια LSD που έβλεπε τη σχέση σας ιδανική; Όταν κάποια πράγματα μέσα στη σχέση δεν ήταν εντάξει και υπήρχαν κάποια σημάδια γι’ αυτό, τότε με το χωρισμό όλα αυτά τα ζυγίζεις και ανακαλύπτεις ότι όντως δεν άξιζε. Αλλά όταν ο άλλος σού το έπαιζε Mister Τέλειος και μια μέρα είναι λες και του έκαναν λοβοτομή, που ο τύπος “παγώνει” συναισθηματικά απέναντί σου και ψάχνει να σε ξεφορτωθεί, τότε είναι το δύσκολο να το αποδεχτείς.

  5. Δεν θελω να ανεβω στα ματια του ανθρωπου, που κατεβηκε στα δικα μου μεσα σε μια στιγμη και γκρεμισε ο,τι ομορφο ειχα χτισει……Το να ειμαστε καλα και ξαφνικα μεσα σε μια νυχτα να αποφασιζει να με αφησει, καθε αλλο παρα να ανεβω στα ματια του θα με ενδιαφερει…Οχι αγαπη μου….στα τσακιδια να παει κι αν γουσταρω να φανω Κατινα, ή να κανω κατινιες θα τις κανω……Με ενδιαφερει να με θυμαται όχι απο τον τροπο που χωρισαμε ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΟΥΝ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…Εκει εδωσα εγω εξετασεις..οχι στο πως θα του φερθω στο χωρισμο….

  6. Dora, έχεις κι εσύ τα δίκια σου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι εφόσον δεν εκτίμησε την αψεγάδιαστη εικόνα που πρόβαλλες στη σχέση σας, δεν θα την εκτιμήσει ούτε μετά το χωρισμό. Όμως το ερώτημα είναι: γιατί να χαραμίσεις λόγια και νεύρα σε κάποιον που δεν τον νοιάζει; Αξίζει; Εάν είμαστε σε μια θέση που πρέπει να πούμε ή να δείξουμε στον άλλον πόσο άσχημα μας έκανε να νιώσουμε, αυτό σημαίνει ότι ο άλλος δεν μας νοιάζεται και άρα δεν αξίζει. Το ίδιο θ’ απαντούσα και στη Χριστίνα πιο κάτω. Εάν ο άλλος δεν ξέρει τι θέλει και μια μέρα αποφασίζει ότι αυτό που έχετε δεν σημαίνει τίποτα και το πετά στα σκουπίδια… Δεν είναι ούτε σχιζοφρενής ούτε ψυχοπαθής. Απλώς είχε εδώ και καιρό ένα back-up, μία β’ επιλογή, στην οποία αποφάσισε μια μέρα να στραφεί, για να μην κοροϊδεύει ούτε εσένα ούτε τον εαυτό του. Αφήστε τον να πάει στο καλό και θα βρείτε κάτι καλύτερο, το μόνο σίγουρο!

  7. Μου άρεσε η τελευταία φράση, να είμαστε γυναικαρες, όχι γυναικουλες! Κατα τα αλλά όμως Ελένη, νομιζω οτι έγραψες αυτό το άρθρο για να μιλησεις εμμέσως για κάποια δική σου ιστορία. Κοίταξε, θα συμφωνησω τόσο με τη Χριστίνα όσο και με τη Dora. Θα προσθέσω οτι, όσο κι αν εσύ τον ειδες “ξαφνικό” κι απρόσμενο τον χωρισμό, δεν ηταν. Παντα υπαρχουν σημάδια, που εκείνος που παραμένει ερωτευμένος προτιμά, ειτε συνειδητά ειτε ασυνείδητα, να αγνοεί. Οποτε καλό είναι αυτές οι εμπειρίες να μας διδάσκουν πώς θα γίνουμε πιο “προσεκτικές” στα σημάδια που λένε οτι δεν πάνε καλά τα πραγματα, χωρίς να φτασουμε στο άλλο άκρο όμως, να γίνουμε καχύποπτες έως παρανοϊκές. Πολύ δύσκολο που απαιτεί προσωπική ωρίμανση. Το μετά, Ελένη μου, εμένα προσωπικά ποσώς μ’ ενδιαφέρει. Και κατινιες να κανεις, όπως λες, αν πραγματικα σε αγάπησε και σε είχε εκτιμήσει μέσα στις σχέση, δε θα του μείνει αυτό, εκτός κι αν φτάσεις στο σημείο να γίνεις σκιά του και να τον παρενοχλείς. Με αλλά λογια, όταν κάποιος αποφασίζει να φύγει, σεβομαστε την αποφαση αυτη (τοσο για τον ιδιο αλλα εξισου και για εμας, γιατι δεν εχει νοημα να κρατας καποιον με το ζορι κοντα σου) και τον αφήνουμε να φύγει και τον βγάζουμε απο τη ζωή μας. Τον αποφευγουμε. Απο τη σκέψη μας δεν είναι τόσο ευκολο, αλλά θα ερθει κι αυτό με τη συνήθεια, τη ρουτίνα, την ενασχόληση με τον εαυτό μας, εναν νεο ερωτα…αργά ή γρήγορα…Ναι, Ελένη, να αγαπησουμε τον εαυτό μας. Όχι όμως για να μας αγαπήσουν οι άλλοι, αλλά γιατί αξιζουμε να αγαπηθουμε απο τον εαυτό μας. Τα υπολοιπα είναι απλως φυσικές συνέπειες. Καλη συνέχεια και καλες γιορτές.

  8. Λοιπόν κορίτσια μου είμαι η κοπέλα που έγραψε το άρθρο..δεν ξέρω πως το πήρατε μερικές..Λοιπόν Ζωή μου καταρχάς δεν είπα ότι θα αγαπάμε τον εαυτό μας για να μας αγαπήσουν οι άλλοι.αλήθεια απορώ που είδες κάτι τέτοιο..Είπα να αγαπάμε τον εαυτό μας,να τον σεβόμαστε για εμάς και μόνο..και ότι απλά θα φέρει ως συνέπειες και το να μας αγαπούν..δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε για αυτό.Dora μου δεν σου είπα να του δίνεις σημασία ίσα ίσα είπα το τελείως αντίθετο. Ό,τι κάνεις θα το κάνεις για σένα και για να νιώθεις καλά εσύ και ούτε σου δίνω μαθήματα στο πως να φερθείς στο χωρισμό σου.Αυτά που έγραψα περισσότερο πηγαίνουν στις κοπέλες που πιστεύουν ότι μετά τον χωρισμό δεν υπάρχει άλλος για αυτές(επειδή έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες) . Χριστίνα μου πίστευα ότι όταν έγραψα “ξαφνικά μια μέρα πέφτετε από τα σύννεφα” πίστευα ότι θα καταλαβαίνατε ότι είναι απλά μια έκφραση..αλλά μάλλον πρέπει να το εξηγήσω και αυτό..εννοείται ότι κάποιος δεν θα φύγει έτσι ξαφνικά και ότι θα δείξει κάποια σημάδια γι’αυτό το λόγο κιόλας έγραψα πιο κάτω ότι πρέπει να σκέφτεστε και τις κακές στιγμές και όχι μόνο τις καλές..Μην βιάζεστε να βγάλετε αμέσως άσχημα συμπεράσματα.Χαλαρώστε λίγο..είναι απλά κάποιες κουβέντες που πραγματικά μπορούν να ηρεμήσουνε μια κοπέλα και να την κάνουν να δει πιο καθαρά

  9. @ Ελένη μου που έγραψες το άρθρο, υποτιθεται ότι ο λόγος που το έγραψες ήταν για να έρθουμε σε συμφωνία ή αντιπαράθεση μαζί σου και να εκφράσουμε την γνώμη μας οπως και έγινε. Απο εκει και πέρα δεν νομιζω ότι χρειάζεται να μας εξηγείς τι εννοουσες και τι όχι. Ηταν απόλυτα κατανοητό αυτό που έγραψες, απλά εμενα και ίσως και καποιες άλλες,σε καποια σημεια να μην μας βρίσκει σύμφωνες η να θέλαμε να προσθέσουμε κάτι. Χαλαρές είμαστε λοιπόν, χαλάρωσε κι εσυ, και να θυμασαι ότι η καθεμια αναλογα με τα βιώματά της μπορει να εκφράζει και μια άλλη αποψη. Καλες γιορτες

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More